nodo-domotica.nl

Waarden van weerstation uitlezen

Hier kun je discussieren over hoe je je Nodo inzet voor taken in en rondom je woning of waar dan ook. Leuke tips, deel ze dan hier.

Waarden van weerstation uitlezen

Berichtdoor Stjansdal » 10 okt 2013, 11:41

Ik heb de nieuwe release gecompileerd met ALectoV1 plugin_ 008.c + aanpassen van config_008.c
Ik heb de volgende script in de nodo ingevoerd: Eventlistwrite; Boot 1; AlectoV1 42,1

Mijn vraag is hoe kan ik de value programmeren in de nodo webapp?
Ik kan nog geen waarden zien van mijn Alecto 3500.
via telnet komt de volgende regel langs:
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 42,1
Laatst bijgewerkt door Stjansdal op 10 okt 2013, 13:31, in totaal 1 keer bewerkt.
Nodo-Mega V3.6, Product=SWACNC-MEGA-R596
Arduio ethernet Shield
Nodo Arduino Small
Alecto WS3500
CNY70 voor Gasmeting
Stjansdal
 
Berichten: 59
Geregistreerd: 09 jul 2012, 15:31

Re: Waarden van weerstation uitlezen

Berichtdoor comtech » 10 okt 2013, 13:01

Ik ben bezig om mijn weerstation (alecto ws1700) aan de praat te krijgen met de nodo.
Hij wordt niet officieel ondersteund door een nodo plugin maar proberen kan geen kwaad.
Heb hetzelfde gedaan als jij maar dan met AlectoV3 plugin010.
Ik zie dus ook geen waardes voorbij komen als ik via een telnet sessie.

Heb van de week de nieuwe release erop gezet en sindsdien zie ik niks meer voorbijkomen in mijn eventlog. (eerder met een oude versie (491 dacht ik) nog wel.

Hoe kan dat nu weer?
comtech
 
Berichten: 52
Geregistreerd: 22 jan 2012, 21:57

Re: Waarden van weerstation uitlezen

Berichtdoor Markie » 10 okt 2013, 17:36

Het weerstation wordt in iedergeval ontvangen dat zie je langs komen
Wat je nu nog moet doen is de variabelen 1 t/m 6 doorsturen naar de webapp
Je geeft met het commando alectov1 42,1 aan dat hij mag starten met variable 1 te vullen met gegevens ik weet even niet hoeveel het protocol v1 er vult ik heb zelf een v2 dus vandaar .
Maar de werking is het zelfde .

Je kan de variable bekijken met het commando status variable

Mark
Arduino Ethernet W5100-netwerk shield
Arduino Mega 2560 ATmega2560-16AU
Nodo Ethernetshield
Software Nodo Mega SWACNC-MEGA-R739
4 x Slave Small SWACNC-SMALL-R739
Lichtslave,Weerstationslave,Meterkastslave,ketelslave.
Gebruikers-avatar
Markie
 
Berichten: 419
Geregistreerd: 11 jan 2012, 11:41

Re: Waarden van weerstation uitlezen

Berichtdoor Stjansdal » 10 okt 2013, 18:45

Hoe stuur je de variables naar de webapp?
De variables onder values heb ik ingevoerd maar geen waarden te bekennen.
De update naar versie 3,6 heeft me aan het werk gezet.
Nodo-Mega V3.6, Product=SWACNC-MEGA-R596
Arduio ethernet Shield
Nodo Arduino Small
Alecto WS3500
CNY70 voor Gasmeting
Stjansdal
 
Berichten: 59
Geregistreerd: 09 jul 2012, 15:31

Re: Waarden van weerstation uitlezen

Berichtdoor Markie » 10 okt 2013, 20:34

even voor de duidelijkheid.

je krijgt een event binnen AlectoV1 42,1

dus als je nu status variable doet zou je de waardes moet kunnen zien staan in de variablen
nu moet je een wildcard regel opnemen in je eventlist en wel deze

Code: Selecteer alles
Eventlistwrite; WildCard All,Variable,0; EventSend HTTP


als de variablen nu wijzigen komen ze vanzelf in de webapp terecht.

Mark
Arduino Ethernet W5100-netwerk shield
Arduino Mega 2560 ATmega2560-16AU
Nodo Ethernetshield
Software Nodo Mega SWACNC-MEGA-R739
4 x Slave Small SWACNC-SMALL-R739
Lichtslave,Weerstationslave,Meterkastslave,ketelslave.
Gebruikers-avatar
Markie
 
Berichten: 419
Geregistreerd: 11 jan 2012, 11:41

Re: Waarden van weerstation uitlezen

Berichtdoor Stjansdal » 11 okt 2013, 11:41

Ik heb de volgende script in de eventlist
EventlistErase;
Eventlistwrite; Boot 1; AlectoV1 42,1
Eventlistwrite; WildCard All,Variable,0; EventSend HTTP

Ik krijg geen update info naar de webapp alleen als ik volgende command handmatig invoer:
VariableSend 1.

Is er een script hier voor?
Nodo-Mega V3.6, Product=SWACNC-MEGA-R596
Arduio ethernet Shield
Nodo Arduino Small
Alecto WS3500
CNY70 voor Gasmeting
Stjansdal
 
Berichten: 59
Geregistreerd: 09 jul 2012, 15:31

Re: Waarden van weerstation uitlezen

Berichtdoor mvdbro » 11 okt 2013, 11:50

De Wiki is net uitgebreid met een voorbeeld script, zie:
http://www.nodo-domotica.nl/index.php/Plugin_008

gr
Martinus
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: Waarden van weerstation uitlezen

Berichtdoor Stjansdal » 11 okt 2013, 12:36

Dank je zeer

Volgens mij is er een spelling fout in het voorbeeld script.
Variable is zonder 'l' geschreven.
Nodo-Mega V3.6, Product=SWACNC-MEGA-R596
Arduio ethernet Shield
Nodo Arduino Small
Alecto WS3500
CNY70 voor Gasmeting
Stjansdal
 
Berichten: 59
Geregistreerd: 09 jul 2012, 15:31

Re: Waarden van weerstation uitlezen

Berichtdoor mvdbro » 11 okt 2013, 12:50

dank voor de tip, is aangepast!
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: Waarden van weerstation uitlezen

Berichtdoor Stjansdal » 11 okt 2013, 13:19

Martinus

Misschien kan je helpen? Ik word helemaal gek van

Ik heb voorbeeld script in de eventlist ingevoerd maar er wordt geen event uitgevoerd. Ik neen aan elke 5 minuten worden de waarden geupdate.
Als ik het volgende script in de eventlist zet dan wordt het event wel uitgevoerd op de aangegeven tijd
Eventlistwrite; Time 14:15; VariableSend 1,HTTP;
Nodo-Mega V3.6, Product=SWACNC-MEGA-R596
Arduio ethernet Shield
Nodo Arduino Small
Alecto WS3500
CNY70 voor Gasmeting
Stjansdal
 
Berichten: 59
Geregistreerd: 09 jul 2012, 15:31

Volgende

Keer terug naar Nodo toepassingen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast