nodo-domotica.nl

Welke commando's intypen in de seriële monitor?

Hier kun je discussieren over hoe je je Nodo inzet voor taken in en rondom je woning of waar dan ook. Leuke tips, deel ze dan hier.

Welke commando's intypen in de seriële monitor?

Berichtdoor jack » 04 jun 2013, 19:00

Hallo allemaal,

Na een drukke tijd wil ik de draad met de Nodo weer oppakken. Een Nodo-shield met ethernet heb ik in bestelling. Inmiddels heb ik 2 Chinese Arduino Mega's Rev3 in mijn bezit. Ik heb Nodo beta 3.4.9. Build 528 geïnstalleerd. Op poort D30 (wired-out 1) van de Mega heb ik de dallas sensor aangesloten. Welk commando's / eventlist moet ik intypen in de seriële monitor om mijn temperatuurwaarden voorbij zien komen? In bij welke baudrate? (19200?). Ik heb de Mega zonder Ethernetshield nummer 10 gegeven.

Mvg,
Jack
jack
 
Berichten: 59
Geregistreerd: 31 jul 2012, 13:02

Re: Welke commando's intypen in de seriële monitor?

Berichtdoor Markie » 04 jun 2013, 21:54

Probeer dit eens :

TempRead 5,9

Mark
Arduino Ethernet W5100-netwerk shield
Arduino Mega 2560 ATmega2560-16AU
Nodo Ethernetshield
Software Nodo Mega SWACNC-MEGA-R739
4 x Slave Small SWACNC-SMALL-R739
Lichtslave,Weerstationslave,Meterkastslave,ketelslave.
Gebruikers-avatar
Markie
 
Berichten: 419
Geregistreerd: 11 jan 2012, 11:41

Re: Welke commando's intypen in de seriële monitor?

Berichtdoor jack » 05 jun 2013, 19:09

Mark,

TempRead 5,9 geeft geen resultaat.
jack
 
Berichten: 59
Geregistreerd: 31 jul 2012, 13:02

Re: Welke commando's intypen in de seriële monitor?

Berichtdoor Markie » 05 jun 2013, 20:40

jack schreef:Mark,

TempRead 5,9 geeft geen resultaat.



Tempread 1,1 al geprobeerd

Mark
Arduino Ethernet W5100-netwerk shield
Arduino Mega 2560 ATmega2560-16AU
Nodo Ethernetshield
Software Nodo Mega SWACNC-MEGA-R739
4 x Slave Small SWACNC-SMALL-R739
Lichtslave,Weerstationslave,Meterkastslave,ketelslave.
Gebruikers-avatar
Markie
 
Berichten: 419
Geregistreerd: 11 jan 2012, 11:41

Re: Welke commando's intypen in de seriële monitor?

Berichtdoor jack » 05 jun 2013, 20:47

TempRead 1,1 doet het ook niet
jack
 
Berichten: 59
Geregistreerd: 31 jul 2012, 13:02

Re: Welke commando's intypen in de seriële monitor?

Berichtdoor jack » 12 jun 2013, 20:33

Wie, o wie.
Niemand anders in de zaal kan mij verder op weg kan helpen? :?

Jack
jack
 
Berichten: 59
Geregistreerd: 31 jul 2012, 13:02

Re: Welke commando's intypen in de seriële monitor?

Berichtdoor jack » 14 sep 2013, 12:18

Met dank aan Hans is het probleem opgelost.
De temperatuurwaardes van de Dallas sensor zijn nu keurig te zien in de seriële monitor.

Jack
jack
 
Berichten: 59
Geregistreerd: 31 jul 2012, 13:02


Keer terug naar Nodo toepassingen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten