nodo-domotica.nl

Electra meten

Hier kun je discussieren over hoe je je Nodo inzet voor taken in en rondom je woning of waar dan ook. Leuke tips, deel ze dan hier.

Re: Electra meten

Berichtdoor PieterS » 03 maart 2013, 18:11

PieterS schreef:H Mark,

Allereerst excuses, je hebt gelijk over die 100 pulsen per kWh. Zie het nu ook.
Verder had ik de meter op digitale port aangesloten...
Afbeelding
Configuratie werkte weliswaar niet als Nodo maar met andere code. http://solarmeter.codeplex.com/

Gr.
Pieter

H Mark,
Ben er eigenlijk niet maar kan het niet laten. Ik heb dezelfde meter ooit voor een ander project op Arduino met netwerkkaart aangesloten. Maar niet als NODO. Op foto kun je dat ook zien.
Er hoorde het volgende schema bij:
Afbeelding
Mogelijk helpt je dat verder.
Gr.
Pieter
PieterS
 
Berichten: 234
Geregistreerd: 21 dec 2011, 22:11

Re: Electra meten

Berichtdoor Markie » 03 maart 2013, 21:25

de specs zijn eigenlijk heel simpel ik heb hier een kwh meter met een puls uitgang.
dit is gewoon een potencieel vrij contact wat 100 keer per kwh schakelt.
nu wil ik deze uitgang gaan gebruiken voor het meten van de pulsen en het zichtbaar maken in de webapp.

nu had ik het vanmorgen eerst zo gemaakt :
+5volt naar het contact van de kwh meter
van de kwh meter naar D3 op mijn Uno .

script met pulscount en pulstime er in en meten maar dacht ik maar er komt niks binnen.

hierna dit geprobeert :

ground naar kwh meter.
van kwh meter naar D3 op mijn uno.

ook hier een script met pulstime en pulscount maar ook geen pulsen.

hang ik nu een multimeter aan het contact van de kwh meter dan zie ik wel degelijk de pulsen voorbij komen.

dus wat is er nu aan de hand ik weet het ff niet ik heb het idee dat mijn poort D3 op mijn uno overleden is alleen is voor mij nog de vraag hoe test ik dit ?
als iemand een antwoord weet .

mvg Mark
Arduino Ethernet W5100-netwerk shield
Arduino Mega 2560 ATmega2560-16AU
Nodo Ethernetshield
Software Nodo Mega SWACNC-MEGA-R739
4 x Slave Small SWACNC-SMALL-R739
Lichtslave,Weerstationslave,Meterkastslave,ketelslave.
Gebruikers-avatar
Markie
 
Berichten: 419
Geregistreerd: 11 jan 2012, 11:41

Re: Electra meten

Berichtdoor Markie » 03 maart 2013, 21:45

ik gebruik de gewoon de nodo code R491 daar zit een standard pulscounter in

mvg Mark
Arduino Ethernet W5100-netwerk shield
Arduino Mega 2560 ATmega2560-16AU
Nodo Ethernetshield
Software Nodo Mega SWACNC-MEGA-R739
4 x Slave Small SWACNC-SMALL-R739
Lichtslave,Weerstationslave,Meterkastslave,ketelslave.
Gebruikers-avatar
Markie
 
Berichten: 419
Geregistreerd: 11 jan 2012, 11:41

Re: Electra meten

Berichtdoor manjh » 04 maart 2013, 09:31

Markie schreef:de specs zijn eigenlijk heel simpel ik heb hier een kwh meter met een puls uitgang.
dit is gewoon een potencieel vrij contact wat 100 keer per kwh schakelt.
nu wil ik deze uitgang gaan gebruiken voor het meten van de pulsen en het zichtbaar maken in de webapp.

nu had ik het vanmorgen eerst zo gemaakt :
+5volt naar het contact van de kwh meter
van de kwh meter naar D3 op mijn Uno .

script met pulscount en pulstime er in en meten maar dacht ik maar er komt niks binnen.

hierna dit geprobeert :

ground naar kwh meter.
van kwh meter naar D3 op mijn uno.

ook hier een script met pulstime en pulscount maar ook geen pulsen.

hang ik nu een multimeter aan het contact van de kwh meter dan zie ik wel degelijk de pulsen voorbij komen.

dus wat is er nu aan de hand ik weet het ff niet ik heb het idee dat mijn poort D3 op mijn uno overleden is alleen is voor mij nog de vraag hoe test ik dit ?
als iemand een antwoord weet .

mvg Mark

Heb je al een pullup of pulldown weerstand geprobeerd?
Hans
manjh
 
Berichten: 1173
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Re: Electra meten

Berichtdoor mvdbro » 04 maart 2013, 11:15

@Mark,
Let even op dat je op dit moment met twee zaken bezig bent die niet formeel zijn getest of worden ondersteund op dit moment:

1) Je gebruikt een Uno zonder RF als Nodo slave. Dit is nu nog unsupported
2) Je gebruikt mijn Nodotool. Deze is minimaal getest en zal nooit formeel worden ondersteund.(experimenteel spul, daarom staat het ook niet op de formele Nodo site)


Het zou zomaar kunnen dat het zo nog niet kan werken op dit moment en dan ben je mogelijk erg veel tijd kwijt met testen en onderzoeken. Dat zou jammer zijn, ook al is het hobby...

Hoe wil je de meetwaarde doorsturen van de Slave naar de Mega? Dit gaat normaal via RF en dat heb je er niet op zitten. I2C werkt op dit moment alleen voor weerstations en alleen via mijn userplugin. De volledige I2C is pas voorzien vanaf Nodo versie 50x (en die moet je vooral niet gaan proberen, allemaal nog in ontwikkeling)

gr
Martinus
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: Electra meten

Berichtdoor Markie » 04 maart 2013, 17:03

mvdbro schreef:@Mark,
Let even op dat je op dit moment met twee zaken bezig bent die niet formeel zijn getest of worden ondersteund op dit moment:

1) Je gebruikt een Uno zonder RF als Nodo slave. Dit is nu nog unsupported
2) Je gebruikt mijn Nodotool. Deze is minimaal getest en zal nooit formeel worden ondersteund.(experimenteel spul, daarom staat het ook niet op de formele Nodo site)


Het zou zomaar kunnen dat het zo nog niet kan werken op dit moment en dan ben je mogelijk erg veel tijd kwijt met testen en onderzoeken. Dat zou jammer zijn, ook al is het hobby...

Hoe wil je de meetwaarde doorsturen van de Slave naar de Mega? Dit gaat normaal via RF en dat heb je er niet op zitten. I2C werkt op dit moment alleen voor weerstations en alleen via mijn userplugin. De volledige I2C is pas voorzien vanaf Nodo versie 50x (en die moet je vooral niet gaan proberen, allemaal nog in ontwikkeling)

gr
Martinus


Martinus

Sorry ik heb het niet helemaal goed verteld ik heb een uno met rf zender en die wil ik gaan inzetten als puls meter zeg maar .
ik gebruik jouw nodotool eigenlijk alleen maar om er een eventlist in te krijgen meer eigenlijk ook niet en moet zeggen dat lukt aardig .

en nu wil ik op deze slave de pulscounter gaan gebruiken dat moet volgens mij toch wel mogelijk zijn ??
en met jouw nodotool zet ik dan alleen maar een paar regels in de eventlist met een timertje die om de 60 sec status pulstime en status pulscount weergeeft en doorstuurt via rf.
alleen ik krijg geen pulsen binnen op D3 dus mijn vraag was kan ik daar zo maar ongeschonden een ground op zetten of raakt de poort dan defect ?
en de tweede vraag hoe kom ik er achter of die D3 poort al niet defect geraakt is ?

mvg MArk
Arduino Ethernet W5100-netwerk shield
Arduino Mega 2560 ATmega2560-16AU
Nodo Ethernetshield
Software Nodo Mega SWACNC-MEGA-R739
4 x Slave Small SWACNC-SMALL-R739
Lichtslave,Weerstationslave,Meterkastslave,ketelslave.
Gebruikers-avatar
Markie
 
Berichten: 419
Geregistreerd: 11 jan 2012, 11:41

Re: Electra meten

Berichtdoor Markie » 04 maart 2013, 17:10

manjh schreef:
Markie schreef:de specs zijn eigenlijk heel simpel ik heb hier een kwh meter met een puls uitgang.
dit is gewoon een potencieel vrij contact wat 100 keer per kwh schakelt.
nu wil ik deze uitgang gaan gebruiken voor het meten van de pulsen en het zichtbaar maken in de webapp.

nu had ik het vanmorgen eerst zo gemaakt :
+5volt naar het contact van de kwh meter
van de kwh meter naar D3 op mijn Uno .

script met pulscount en pulstime er in en meten maar dacht ik maar er komt niks binnen.

hierna dit geprobeert :

ground naar kwh meter.
van kwh meter naar D3 op mijn uno.

ook hier een script met pulstime en pulscount maar ook geen pulsen.

hang ik nu een multimeter aan het contact van de kwh meter dan zie ik wel degelijk de pulsen voorbij komen.

dus wat is er nu aan de hand ik weet het ff niet ik heb het idee dat mijn poort D3 op mijn uno overleden is alleen is voor mij nog de vraag hoe test ik dit ?
als iemand een antwoord weet .

mvg Mark

Heb je al een pullup of pulldown weerstand geprobeerd?



Hans,

Nee dit heb ik nog niet geprobeerd en wat voor een weerstand zou je adviseren dan ?

Mvg Mark
Arduino Ethernet W5100-netwerk shield
Arduino Mega 2560 ATmega2560-16AU
Nodo Ethernetshield
Software Nodo Mega SWACNC-MEGA-R739
4 x Slave Small SWACNC-SMALL-R739
Lichtslave,Weerstationslave,Meterkastslave,ketelslave.
Gebruikers-avatar
Markie
 
Berichten: 419
Geregistreerd: 11 jan 2012, 11:41

Vorige

Keer terug naar Nodo toepassingen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten