nodo-domotica.nl

Ervaring met een Ip thermostaat aansturen cv

Hier kan gediscussieerd worden over sensoren, electronica problemen, componenten, etc.

Re: Ervaring met een Ip thermostaat aansturen cv

Berichtdoor manjh » 02 jan 2013, 10:07

Als je rustig wilt knutselen, koop dan de simpelste aan/uit thermostaat.
Daarna kun je in alle rust (en warmte) werken aan een mooiere oplossing.
Wel eens gehoord van OpenTherm?
Hans
manjh
 
Berichten: 1172
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Re: Ervaring met een Ip thermostaat aansturen cv

Berichtdoor manjh » 02 jan 2013, 23:03

Opentherm is behoorlijk open, zolang je geen merk-specifieke functies zoekt.
Ik beloof niks, maar wie weet.....
Hans
manjh
 
Berichten: 1172
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Re: Ervaring met een Ip thermostaat aansturen cv

Berichtdoor manjh » 03 jan 2013, 13:26

Even googelen levert je genoeg leesvoer voor deze week...
Hans
manjh
 
Berichten: 1172
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Re: Ervaring met een Ip thermostaat aansturen cv

Berichtdoor Markie » 03 jan 2013, 14:45

die thermostaatkraan knoppen heeft echt helemaal geen enkele zin dat wordt pas interesant als je weersafhankelijk kan stoken dat doe ik hier wel en ik bepaal dus aan de hand van de buitentemperatuur mijn cv water temperatuur en kan dan in de meeste vetrekken lokaal iets regelen .
ook kan je die knoppen niet op elke radiator zetten want als ze allemaal dicht zitten is je cv pomp binnen een week 100 jaar en kanje een nieuwe kopen want er is dan totaal geen stroming meer dus let even op wat je doet.

en ja opentherm dat is natuurlijk mooi dan kan je de ketel besturen met je nodo maaar goed dat zal nog wel even op zich laten wachten.
Arduino Ethernet W5100-netwerk shield
Arduino Mega 2560 ATmega2560-16AU
Nodo Ethernetshield
Software Nodo Mega SWACNC-MEGA-R739
4 x Slave Small SWACNC-SMALL-R739
Lichtslave,Weerstationslave,Meterkastslave,ketelslave.
Gebruikers-avatar
Markie
 
Berichten: 419
Geregistreerd: 11 jan 2012, 11:41

Re: Ervaring met een Ip thermostaat aansturen cv

Berichtdoor meeki » 06 jan 2013, 11:35

De e thermostaat van essent is een icy deze communiceert met de hub via 868mhz
Alleen de codering is icy-net met aes incriptie is dat te kraken?
meeki
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 28 nov 2011, 19:33


Keer terug naar De electronica hoek

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten

cron