nodo-domotica.nl

status experimentele plugins ??

Hier alles over de Software in de Nodo

status experimentele plugins ??

Berichtdoor tim » 10 jul 2014, 16:41

Tijdens het downloaden van de attiny software zag ik dat er ook een ping plugin staat op de experimentele site. Volgens mij stond die er gisteren nog niet bij? Ik heb inmiddels ook het ethernet shield ontvangen, dus heb ik die plugin ook meteen maar gedownload en uitgeprobeerd. Volgens mij werkt die wel. Het commando is wel wat vreemd want ik dacht gewoon ping te kunnen doen zoals op een PC maar dat snapt ie niet. Weer een kwestie van de instructie lezen natuurlijk :oops:

Komen die experimentele plugins later ook op de gewone Nodo site als ze zijn getest? Hoelang duurt dat meestal?
tim
 
Berichten: 114
Geregistreerd: 11 nov 2013, 14:21

Re: status experimentele plugins ??

Berichtdoor tim » 11 nov 2014, 18:30

Is er nog iets te melden over de plugins? Ik zie dat meer gebruikers de ping plugin in gebruik hebben genomen, maar deze is nog steeds experimenteel. De NRF is nu beta, wanneer is dat geen beta meer? Wat is eigenlijk het verschilt tussen experimenteel/beta/<niet meer beta>?

Ik zie overigens ook al weer nieuwe zaken verschijnen zoals een gateway voor mysensors, zie http://code.google.com/p/atmel/#Nodo_My_Sensors_Gateway met de status alpha als ik het goed heb begrepen....
tim
 
Berichten: 114
Geregistreerd: 11 nov 2013, 14:21

Re: status experimentele plugins ??

Berichtdoor manjh » 11 nov 2014, 19:12

In de loop van volgende week is er een bijeenkomst van het core team. Ik zal dit ter sprake brengen en proberen hier een duidelijke lijn in te krijgen.
Hans
manjh
 
Berichten: 1173
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Re: status experimentele plugins ??

Berichtdoor mvdbro » 12 nov 2014, 17:44

De "experimentele" site was mijn persoonlijke google code site waar voorbeelden zijn te downloaden als je van experimenten houdt en als je zelf aan de slag wilt met eigen plugins of maatwerk.

De site staat dus geheel los van het Nodo Team en het was niet de bedoeling dat het tot onduidelijkheden of vragen zou leiden binnen het formele Nodo forum. Nu dit toch onvermijdelijk blijkt te zijn, heb ik besloten om de site offline te halen.

De formele berichtgeving over Nodo plugins gaat via dit kanaal:
viewforum.php?f=38
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: status experimentele plugins ??

Berichtdoor Voyager » 12 nov 2014, 20:47

Nou, schiet mij maar lek. Ik maak net, in navolging van jou, een page aan met experimentele plugins. Vooral ook omdat er weinig tot geen feedback is op het forum mbt volgende stappen.
Het plugin forum is read only, kan ik begrijpen als een soort aankondiging plaats voor officiele plugins maar waar moet je dan terecht met je eigen brouwsels die in mijn ogen ook nuttig kunnen zijn voor anderen?
Ik denk dat het verwijderen van je site niet echt uitmaakt/bijdraagt aan de (on)duidelijkheid die zowieso al niet erg goed is wat betreft Nodo. Het is een mooi project maar ik ben al een paar keer op arduino project sites commentaar tegengekomen dat mensen Nodo te gecompliceerd vinden en niet de juiste info kunnen vinden.
Zelf ben ik ook nog steeds aan he graven naar info zoals wat het nut is van die commando's (okay het zorgt voor een pull structuur waar ik eerder aan een push structuur zou denken - afwijkend denken mag he ;)) maar wat ik vooral zoek is of er een structuur in die variabelen zit en of er afspraken zijn over bv. hoe een temperatuur opgeslagen word.. (omgaan met negatieve waarden enzo)
Voyager
 
Berichten: 180
Geregistreerd: 23 okt 2014, 14:26

Re: status experimentele plugins ??

Berichtdoor PieterS » 12 nov 2014, 22:43

mvdbro schreef:De "experimentele" site was mijn persoonlijke google code site waar voorbeelden zijn te downloaden als je van experimenten houdt en als je zelf aan de slag wilt met eigen plugins of maatwerk.

De site staat dus geheel los van het Nodo Team en het was niet de bedoeling dat het tot onduidelijkheden of vragen zou leiden binnen het formele Nodo forum. Nu dit toch onvermijdelijk blijkt te zijn, heb ik besloten om de site offline te halen.

De formele berichtgeving over Nodo plugins gaat via dit kanaal:
viewforum.php?f=38

Jammer, spijtig.... Ik vond site inspirerend, informatief en dynamisch !
Het één hoeft het ander toch niet uit te sluiten?
PieterS
 
Berichten: 234
Geregistreerd: 21 dec 2011, 22:11

Re: status experimentele plugins ??

Berichtdoor andreo » 13 nov 2014, 01:15

En dan te bedenken dat het hier om begonnen is.
Citaat : Komen die experimentele plugins later ook op de gewone Nodo site als ze zijn getest? Hoelang duurt dat meestal? Einde citaat
Laatst bijgewerkt door andreo op 14 nov 2014, 02:21, in totaal 1 keer bewerkt.
Groet, Andre
mijn NES
Nodo-Mega V3.7 R744|Nodo-Mini V3.7 R744|WebApp lokaal QNAP TS-119P II (SWINWA-PROD-V099)|WS-3500|ASUN650 zonweringsmodule | diverse KAKU |
andreo
 
Berichten: 119
Geregistreerd: 17 sep 2012, 23:51
Woonplaats: Anna Paulowna

Re: status experimentele plugins ??

Berichtdoor tim » 13 nov 2014, 11:02

He andreo waarom zo boos? Ik heb zo te zien wat aangezwengeld met mijn vragen! Die experimenten zijn wel leuk, maar je weet niet waar je aan toe bent. Ik weet niet of het slim is om bijvoorbeeld met de NRF module te gaan werken omdat er ook alweer plannen met Wifi modules zijn aagekondigd op het forum. Stel dat ik nu alles ga opbouwen met NRF modules en straks beslist men over te stappen op Wifi modules. Daarom vroeg ik me ook af wat beta betekent.

Als aankomend gebruiker zou ik toch een beetje willen weten waar het project naartoe gaat. Die experimentele site helpt daarbij niet echt want het heeft geen enkele status. Met uitzondering van de NRF plugin heb ik verder nog geen enkel ding op de formele site zien verschijnen. Dus begrijp ik het besluit van mvdbro om zijn site down te halen eigenlijk wel een beetje.

Overigens heb ik ook een ander draadje gestart met Nodo Toekomst. Daarin is gezegd dat er binnenkort een vergadering is van het Nodo team en dat er een nieuwe roadmap komt. Zal wel verstandiger zijn om daarop te wachten.

Wie zitten er eigenlijk in dat Nodo team, staat dat ergens op de Wiki?
tim
 
Berichten: 114
Geregistreerd: 11 nov 2013, 14:21

Re: status experimentele plugins ??

Berichtdoor bryan241 » 13 nov 2014, 11:03

Ik zou juist aanmoedigen om zoveel mogelijk eigen sites te maken met eigen brouwsels.
Maak er een aparte topic van (per plugin). Zet er eventueel bij wie er bij vragen benaderd kan worden en het zou duidelijk moeten zijn dat het nodo team er niets mee te maken heeft.
Dit soort initiatieven zouden aangemoedigd moeten worden...

Er staan hele mooie voorbeelden op de site waarvan nergens de source terug te vinden is. Zonde.

Als iedereen elkaar een beetje helpt (in deze wereld ;) ) komen we een heel eind.
bryan241
 
Berichten: 172
Geregistreerd: 07 jan 2012, 14:14

Re: status experimentele plugins ??

Berichtdoor tim » 13 nov 2014, 13:34

Bryan241, ik ben het eens dat die eigen brouwsels een bijdrage kunnen leveren. Maar als er op het forum geen verschil wordt gemaakt tussen draadjes over de formele Nodo en de prive brouwsels kan een beginnende gebruiker toch een verkeerde indruk krijgen.

Ik ga er voor het gemak vanuit dat die eigen brouwsels weinig zijn getest en dus problemen kunnen geven. Dan lijkt het toch alsof de Nodo veel problemen kent en durf je er misschien niet aan te beginnen. Ik denk dat veel mensen eerst op een forum kijken naar de status van een project. En als je dan vooral leest over dingen die niet stabiel zijn of die je niet aan de praat krijgt?

Voyager geeft ook al aan dat er kritiek is dat de Nodo te ingewikkeld wordt gevonden en de juiste info niet kan worden gevonden. Dan helpt een oerwoud aan prive brouwsels op allerlei verschillende sites toch ook niet denk ik? Schiet mij anders ook maar lek :lol: :lol: :lol:

Ik weet niet hoe het Nodo team daar zelf over denkt?
tim
 
Berichten: 114
Geregistreerd: 11 nov 2013, 14:21

Volgende

Keer terug naar Nodo Software

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron