nodo-domotica.nl

Electra meten

Hier kun je discussieren over hoe je je Nodo inzet voor taken in en rondom je woning of waar dan ook. Leuke tips, deel ze dan hier.

Electra meten

Berichtdoor Markie » 28 feb 2013, 17:49

Beste nodo Vrienden ,

nu nog een vraag ik heb destijds in mijn meterkast een twee kwh meter gezet voor eigen gebruik deze meter heeft een pulsuitgang 100 pulsen per kilowatt kan ik deze ook gebruiken om op de nodo aan te sluiten om pulsen te meten en weer te geven in de webabb
het is gewoon een potentieel vrij contact wat per kilowatt 100 keer schakelt
en wat heb ik nodig moet er een weerstand tussen of wat wie weet het ?

Afbeelding

mvg Mark
Arduino Ethernet W5100-netwerk shield
Arduino Mega 2560 ATmega2560-16AU
Nodo Ethernetshield
Software Nodo Mega SWACNC-MEGA-R739
4 x Slave Small SWACNC-SMALL-R739
Lichtslave,Weerstationslave,Meterkastslave,ketelslave.
Gebruikers-avatar
Markie
 
Berichten: 419
Geregistreerd: 11 jan 2012, 11:41

Re: Electra meten

Berichtdoor markuser » 28 feb 2013, 18:17

Hoi Mark,

Ik heb het net werkend, en ben het momenteel aan het testen. I had nog wat foutjes in het script en afstelling. Maar het lijkt nu goed te werken. Ik moet alleen nog testen of de werkelheid met de webapp hetzelfde is.

Kijk hier maar eens viewtopic.php?f=35&t=1445 daar staat wat je nodig hebt.

Mark
Mvg, Mark

4 Unit's met ethernet. Nodo-Mega V3.7, Product=SWACNC-MEGA-R744
Devices: Diverse Kaku's, DS18b20, DHT11, LCD, WS3500, CNY70, BPW40, LDR, Watersensor, Slimme meter kaifa MA304, RFLink, Raspberry PI, Domoticz Eigenbouw behuizing
Gebruikers-avatar
markuser
 
Berichten: 497
Geregistreerd: 29 feb 2012, 13:19

Re: Electra meten

Berichtdoor Markie » 28 feb 2013, 18:57

markuser schreef:Hoi Mark,

Ik heb het net werkend, en ben het momenteel aan het testen. I had nog wat foutjes in het script en afstelling. Maar het lijkt nu goed te werken. Ik moet alleen nog testen of de werkelheid met de webapp hetzelfde is.

Kijk hier maar eens viewtopic.php?f=35&t=1445 daar staat wat je nodig hebt.

Mark


heb je topic gelezen maar ik heb het hier over een potenieel vrij contact wat schakelt ik wil dus weten hoe dit aan te sluiten .

mvg Mark
Arduino Ethernet W5100-netwerk shield
Arduino Mega 2560 ATmega2560-16AU
Nodo Ethernetshield
Software Nodo Mega SWACNC-MEGA-R739
4 x Slave Small SWACNC-SMALL-R739
Lichtslave,Weerstationslave,Meterkastslave,ketelslave.
Gebruikers-avatar
Markie
 
Berichten: 419
Geregistreerd: 11 jan 2012, 11:41

Re: Electra meten

Berichtdoor PieterS » 28 feb 2013, 21:43

Markie schreef:
markuser schreef:Hoi Mark,

Ik heb het net werkend, en ben het momenteel aan het testen. I had nog wat foutjes in het script en afstelling. Maar het lijkt nu goed te werken. Ik moet alleen nog testen of de werkelheid met de webapp hetzelfde is.

Kijk hier maar eens viewtopic.php?f=35&t=1445 daar staat wat je nodig hebt.

Mark


heb je topic gelezen maar ik heb het hier over een potenieel vrij contact wat schakelt ik wil dus weten hoe dit aan te sluiten .

mvg Mark

Al eens in Google gekeken?
Merk en type ingeven en daar staat genoeg over.. Eén valkuiltje kan ik je alvast geven: deze meter geeft de helft van het aantal pulsen op potentiaal vrije poort. Maar dat staat in de handleiding. Dus 500 pulsen per kWh.
Verder leuk ding voor geen geld :D
Hoeft geen weerstand in serie. Gewoon 5 Volt in en uitgang op Analoog 0 werkt uitstekend.
Suc6
PieterS
 
Berichten: 234
Geregistreerd: 21 dec 2011, 22:11

Re: Electra meten

Berichtdoor Markie » 28 feb 2013, 22:14

PieterS schreef:
Markie schreef:
markuser schreef:Hoi Mark,

Ik heb het net werkend, en ben het momenteel aan het testen. I had nog wat foutjes in het script en afstelling. Maar het lijkt nu goed te werken. Ik moet alleen nog testen of de werkelheid met de webapp hetzelfde is.

Kijk hier maar eens viewtopic.php?f=35&t=1445 daar staat wat je nodig hebt.

Mark


heb je topic gelezen maar ik heb het hier over een potenieel vrij contact wat schakelt ik wil dus weten hoe dit aan te sluiten .

mvg Mark

Al eens in Google gekeken?
Merk en type ingeven en daar staat genoeg over.. Eén valkuiltje kan ik je alvast geven: deze meter geeft de helft van het aantal pulsen op potentiaal vrije poort. Maar dat staat in de handleiding. Dus 500 pulsen per kWh.
Verder leuk ding voor geen geld :D
Hoeft geen weerstand in serie. Gewoon 5 Volt in en uitgang op Analoog 0 werkt uitstekend.
Suc6



oke bedankt voor de info ik ga er eens mee aan de slag
zie alleen ff niet waar jij die 500 pulsen vandaan haalt hier in de handleiding staat echt 100 pulsen per kilowatt


gr Mark
Arduino Ethernet W5100-netwerk shield
Arduino Mega 2560 ATmega2560-16AU
Nodo Ethernetshield
Software Nodo Mega SWACNC-MEGA-R739
4 x Slave Small SWACNC-SMALL-R739
Lichtslave,Weerstationslave,Meterkastslave,ketelslave.
Gebruikers-avatar
Markie
 
Berichten: 419
Geregistreerd: 11 jan 2012, 11:41

Re: Electra meten

Berichtdoor PieterS » 28 feb 2013, 22:35

H Mark,

Allereerst excuses, je hebt gelijk over die 100 pulsen per kWh. Zie het nu ook.
Verder had ik de meter op digitale port aangesloten...
Afbeelding
Configuratie werkte weliswaar niet als Nodo maar met andere code. http://solarmeter.codeplex.com/

Gr.
Pieter
PieterS
 
Berichten: 234
Geregistreerd: 21 dec 2011, 22:11

Re: Electra meten

Berichtdoor Markie » 28 feb 2013, 23:09

ja een digitale poort lijkt mij ook beter te werken en ik denk dat ik een slave ga maken
en dan met een userplugin er in moet het wel goed komen denk ik

groet Mark
Arduino Ethernet W5100-netwerk shield
Arduino Mega 2560 ATmega2560-16AU
Nodo Ethernetshield
Software Nodo Mega SWACNC-MEGA-R739
4 x Slave Small SWACNC-SMALL-R739
Lichtslave,Weerstationslave,Meterkastslave,ketelslave.
Gebruikers-avatar
Markie
 
Berichten: 419
Geregistreerd: 11 jan 2012, 11:41

Re: Electra meten

Berichtdoor Markie » 02 maart 2013, 18:07

PieterS schreef:H Mark,

Allereerst excuses, je hebt gelijk over die 100 pulsen per kWh. Zie het nu ook.
Verder had ik de meter op digitale port aangesloten...
Afbeelding
Configuratie werkte weliswaar niet als Nodo maar met andere code. http://solarmeter.codeplex.com/

Gr.
Pieter


kan je mij eens meer vertellen over hoe en wat precies misschien met een sketch er bij want ik krijg niks binnen als ik het zo aansluit

mvg MArk
Arduino Ethernet W5100-netwerk shield
Arduino Mega 2560 ATmega2560-16AU
Nodo Ethernetshield
Software Nodo Mega SWACNC-MEGA-R739
4 x Slave Small SWACNC-SMALL-R739
Lichtslave,Weerstationslave,Meterkastslave,ketelslave.
Gebruikers-avatar
Markie
 
Berichten: 419
Geregistreerd: 11 jan 2012, 11:41

Re: Electra meten

Berichtdoor Maurice » 02 maart 2013, 23:54

Hoi Mark,

Sluit de uitgang van je kwh meter aan op de d18 van de arduino ( ir-rx-dat ), dit is de pulsetime en pulsecount ingang.
Maak een variable aan in je webapp. Kies dan pulsecount voor je dagverbruik.
Stel de graph type in op "bars".
Maak een variable aan in je webapp. Kies dan pulsetime voor je huidige verbruik.
Stel de graph type in op "line".
Kijk nu of je er een telling op binnen krijgt, de formule instellingen komen later wel.

En in je script moet dit komen te staan.

EventlistWrite; Boot 1; TimerSetSec 1,60
EventlistWrite; Timer 1; Status PulseTime,0
EventlistWrite; Timer 1; Status PulseCount,0
EventlistWrite; Timer 1; PulseCount 0

Dus elke 60 seconden word de pulsetime en pulsecount opgevraagd en doorgegeven aan de webapp.
En de pulsecount word gereset naar 0.



Succes
Maurice
Maurice
 
Berichten: 29
Geregistreerd: 24 dec 2012, 22:03

Re: Electra meten

Berichtdoor manjh » 03 maart 2013, 09:48

Vergeet niet je timer te herstarten elke keer als hij afloopt.
Zoals het er nu staat doet hij het maar 1 keer na een boot...
Hans
manjh
 
Berichten: 1172
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Volgende

Keer terug naar Nodo toepassingen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron