UnitSet

Uit Nodo Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Toepassing

Ken een unitnummer toe aan een Nodo.

Beschrijving

Stel Nodo unitnummer in.

Syntax

UnitSet <UnitNummer>
Parameter: Beschrijving: Bereik: Opmerking:
UnitNummer '1..31'

Toelichting

Elke Nodo in je landschap heeft een eigen unitnummer nodig. Gebruikt u slechts één Nodo, dan maakt het niet zoveel uit welk unitnummer u toekent. Standaard wordt nummer 1 toegekend. Heeft u twee of meer Nodo's, dan ligt dat anders. Alhoewel het technisch niet absoluut noodzakelijk is, is het heel verstandig om elke Nodo een uniek nummer toe te kennen. Gebruik voor de meest gebruikte (of belangrijkste) Nodo nummer 1, en nummer vandaar op.

De meest voor de hand liggende reden voor unieke unitnummers, is de mogelijkheid om commando's te versturen naar één Nodo. Het commando wordt voorafgegaan door een SendTo commando, dat aangeeft welke Nodo het volgende commando moet gaan uitvoeren.

Een ander effect van het unitnummer zit in de WaitFreeRX functie. Om te voorkomen dat meerdere Nodo's tegelijk gaan reageren op een commando (en daarmee elkaar overstemmen), zal de WaitFreeRX routine in de Nodo software een vertraging berekenen op basis van het unitnummer. Zolang alle Nodo's maar een uniek unitnummer hebben, zal die vertraging dusdanig afwijken dat Nodo's nooit precies tegelijk gaan zenden. Kijk in de documentatie bij 'Multi-Nodo omgevingen' voor een verdere toelichting.

Voorbeeld

UnitSet 1;

Kent het unitnummer 1 toe aan de aangesloten Nodo.

Zie ook: