NewNodo

Uit Nodo Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Toepassing

Detecteren dat een geheel nieuwe Nodo nog geprogrammeerd moet worden. De Nodo geeft hiermee aan dat hij in de NewNodo status verkeert.

Beschrijving

Dit event wordt door een Nodo uitgezonden na een Boot van een geheel nieuwe Nodo, of na een reset commando. Het event kan gebruikt worden als een waarschuwing aan de gebruiker, maar kan ook een centrale Nodo triggeren om een script file uit te voeren, en op die manier de verse Nodo te programmeren.

Syntax

NewNodo <Unit>
Parameter: Beschrijving: Bereik: Opmerking:
Unit Unitnummer waarvoor het event geldt '1..15'

Toelichting

Ne een reset of na installatie van een nieuw level Nodo software, zal een Nodo na elke reboot dit event uitsturen. Dit blijft hij doen, totdat de EventList beschreven is. Commando's die deze speciale status opheffen zijn:

Het is natuurlijk mogelijk dat een Nodo met de initieele Eventlist inhoud, zoals die wordt aangebracht door het reset commando, precies goed is ingericht voor jouw doel. Je wilt dan niets meer aan de EventList veranderen. Gebruik in dat geval een SettingsSave commando, of voer een EventlistErase 30 uit. Regel 30 is namelijk toch al leeg, maar het commando zorgt voor het afbreken van de NewNodo status.

Voorbeeld

EventlistWrite; NewNodo 11; FileExecute 11; 

Zodra dit event optreedt, zal de centrale (Mega) Nodo proberen om het script met filename "11" uit te voeren. De gebruiker moet er zelf voor zorgen dat dit bestand aanwezig is op de SD card.

Zie ook: