Klik-Aan-Klik-Uit

Uit Nodo Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Klikaanklikuit.png

Wat is: Klik-Aan-Klik-Uit

Het KlikAanKlikUit® systeem (Verder KAKU genoemd) bestaat uit zenders en ontvangers waarmee u verlichting, apparatuur, zonwering, etc. draadloos via radiofrequenties aan/uit kunt schakelen of dimmen. Voor meer informatie kijk op: de Klik-Aan-Klik-Uit website Deze producten zijn te koop bij vrijwel alle bouwmarkten en (relatief) goedkoop.

Zijn andere producten ook compatibel

Er is meer schakelmateriaal dat compatibel is met Klik-Aan-Klik-Uit, maar officiëel ondersteunen we uitsluitend dit merk. De producten worden ook wel verkocht onder namen als HomeEasy of Intertechno.

En als het niet compatibel is ?

Als er voldoende vraag is zal mogelijk in de toekomst de Nodo compatibel worden gemaakt met:

  • fs20
  • Koppla
  • X10

Wat we zeker niet gaan doen is alle merken op de rand van de markt ondersteunen. Denk hierbij aan schakelmateriaal dat door grote bedrijven in partijen worden ingekocht uit china. Vaak zie je aanbiedingen bij:

  • Hema
  • Blokker
  • Aldi

Wellicht is er niets mis met schakelmateriaal, maar we kunnen onmogelijk alle protocollen uitpluizen en ondersteunen. Overigens is er best kans dat het werkt of de signalen door de Nodo geleerd kunnen worden met behulp van RawSignal funktionalteit.


Wij hebben geen enkele (commerciële) relatie met de fabrikant of distributeur van Klik-Aan-Klik-Uit. Wij zijn ook niet aansprakelijk voor gevolgen van het gebruik van deze producten en kunnen ook niet in staan voor het correct functioneren. Wij hebben voor de Klik-Aan-Klik-Uit productlijn gekozen omdat deze goedkoop, makkelijk verkrijgbaar en breed verspreidt is.

Aansturen kan een ontvanger

AWMR210.jpeg Deze inbouw dimmers kunnen gewoon worden aangestuurd met de Nodo. U kunt gebruik maken van zowel de oude codering als de nieuwe automatische codering. Zie hiervoor de handleiding van uw KAKU ontvanger.

Voor aansturen van een ontvanger gebruikt u de commando's:

  • Volgens de conventionele codering: KAKUSend
  • Volgens de nieuwe automatische codering: NewKAKUSend