Getting started

Uit Nodo Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Doel van deze pagina

Deze pagina is bedoeld als vertrekpunt voor een beginnende Nodo gebruiker. Deze pagina neemt je stap voor stap mee in alle stappen die leiden tot een werkende Nodo. Van hieruit kun je je eigen Domotica oplossing verder vorm geven. Maak bij vragen vooral gebruik van de kennis van de mensen op het forum en de zoekfunktie op deze wiki. Deze pagina is het startpunt van een beginnende gebruiker en bevat veel doorverwijzingen naar andere delen van de wiki. Wil je weten wat een Nodo is en kan, ga dan naar Introductie in het concept Nodo.

Doel

Het doel is om vanaf een smartphone, tablet of computer via de WebApp een lamp in uw woning te schakelen. Vertrekpunt is dat je nog niets weet van de Nodo.


NodoPlatform.png


Stap-1: Keuze van een Nodo

Er zijn verschillende soorten Nodo's en ook verschillende manieren om aan een werkende Nodo te komen. Er zijn twee typen Nodo's:

  1. Nodo Mega: dit is een volledige Nodo die gebruikt wordt als start voor je Domotica;
  2. Nodo Small: Dit is een kleinere variant die bedoeld is om in te zetten voor neventaken.

In dit voorbeeld gaan we er vanuit dat je van start gaat met een Nodo Mega. Dan zijn er nog twee opties hoe je aan een Nodo kunt komen:

Met een Nodo Ethernet Shield en een en een ArduinoMega2560 heb je een complete Nodo Mega die kan dienen als basis voor je complete domotica oplossing. Deze is leverbaar als bouwpakket.

Stap-2: Nodo voorzien van software

Deze stap gaat er vanuit dat je een volledig geassembleerde Nodo Mega hebt. De Arduino die deel uit maakt van de Nodo dient te worden voorzien van de Nodo software. Hiervoor moeten een aantal stappen worden uitgevoerd.

  1. Installeren van de Arduino compiler: Om je Nodo/Arduino te voorzien van de juiste software, dien je te beschikken over een Arduino compiler. De uitleg over de installatie van de Arduino compiler kun je vinden op: Arduino compiler.
  2. Nodo software installeren op de Arduino/Nodo. Als de compiler en de drivers correct zijn geinstalleerd, dan kan de Arduino worden voorzien van de Nodo software. Kijk voor instructies op: Nodo software installeren.

Stap-3: Nodo met de WebApp verbinden

Om de Nodo met het internet te verbinden en toegangkelijk te maken voor de WebApp, moeten de volgende handelingen worden verricht:

  1. Verbind je Nodo aan het internet
  2. Maar account aan op de WebApp
  3. Configureer verbinding tussen WebApp en Nodo

Stap-4: Device sturen via je WebApp

We zijn er bijna. We moeten nu nog in de WebApp bekend maken dat we een device hebben die we willen aansturen.

  1. Maken kan een device in de webApp