Categorie:Introductie

Uit Nodo Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Wat is een Nodo

De Nodo is een domotica controller die kan worden gebruikt voor automatisering van uw woning. Deze controller kan tegen lage kosten door een handige gebruiker in elkaar worden gezet. Het is een controller die eenvoudig zelf te maken is, maar desondanks enorm veel toepassingsmogelijkheden en uitbreidingsmogelijkheden kent.


Het project “Nodo” is ontstaan vanuit de volgende behoeften:

  • Alle verlichting en andere apparatuur moet draadloos te schakelen zijn;
  • Aansturen vanuit diverse software en web-toepassingen, maar ook stand-alone inzetbaar;
  • besturing mogelijk met een Android, IPad, web browser of een Universele afstandsbediening (zoals bijv. Logitech Harmony)
  • Het moet ook mogelijk zijn om de computer in te zetten voor complexere taken;
  • De domotica oplossing moet eenvoudig, uitbreidbaar maar bovenal betaalbaar zijn;
  • Niet afhankelijk willen zijn van commerciële producten maar zelf bepalen hoe het werkt en wat je wilt.
  • Modulair opgebouwd. Makkelijk uit te breiden met nieuwe functionaliteit.

De Nodo is een klein apparaat dat bestaat uit een microcontroller (een computerchip) en aanvullende componenten die het mogelijk maken om apparaten te kunnen sturen en signalen te kunnen ontvangen. De Nodo bestaat uit een diverse componenten die tezamen met aanvullende software het hart van je Domotica oplossing vormen. In onderstaand overzicht wordt weergegeven wat je minimaal nodig hebt om een Nodo werkend te hebben.


NodoPlatform.png


“Nodo” is Italiaans voor knooppunt of verbinding. De Nodo is een oplossing gebaseerd op een Arduino Microcontroller met speciale software en wat aanvullende electronica componenten die het gezamenlijk mogelijk maken om diverse apparaten via RF, IR en USB met elkaar te laten communiceren. Het uitgangspunt om met minimaal aantal electronica componenten maximale functionaliteit te realiseren.

Hoofdthema's


Pagina’s in categorie "Introductie"

Deze categorie bevat de volgende 9 pagina’s, van in totaal 9.