Categorie:EventList

Uit Nodo Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Samenvatting

Een EventList is een lijst met events en bijbehorende acties waarmee het mogelijk is om naar aanleiding van één Event een reeks van acties uit te voeren.

Toepassing

Het is mogelijk om de Nodo automatisch acties uit te laten voeren als er zich een event heeft voorgedaan. Op het moment dat er zich een event voordoet kan de Nodo aan dit event verbonden acties uitvoeren. Hiervoor beschikt de Nodo over een Eventlist. De Eventlist is een lijst met regels waarbij iedere regel bestaat uit een event en een action.

Hoe werkt de eventList?

EvenList.jpeg

De EventList kan worden weergegeven als een eenvoudige tabel met in de kolommen Events en Acties. Op het moment dat er zich een event voor doet, wordt de gehele lijst (Alle rijen) langs gelopen om te kijken of dit event voorkomt. Bij een treffer wordt de bijbehorende actie uitgevoerd. Deze actie wordt weer afgehandeld als een nieuw event dat weer verwerkt moet worden. Er mogen meerdere treffers in de lijst voorkomen. Ze worden allemaal uitgevoerd en altijd in volgorde zoals de zijn opgenomen in de macrolist.

Voorbeeld

VerwerkingEventInEventList.jpeg

 1. De gebruiker drukt op de knop P1=AAN van een klik-aan-klik-uit handzender.
 2. Op dat moment komt er bij de Nodo een Event binnen op de RF poort.
 3. De Nodo zoekt de gehele eventlist af en kijkt of dit event voorkomt in de lijst;
 4. Op positie 6 wordt de eerste treffer gevonden. Als de actie een commando is, wordt deze direct uitgevoerd. Als het een event is wordt deze  weer behandeld als een nieuw event.
 5. In dit geval gaat het om een commando (Alarm 2,0) en deze wordt uitgevoerd. Er klinkt een geluidssignaal via de luidspreker;
 6. De Nodo vervolgd het zoeken naar treffers.
 7. Er wordt een tweede treffer gevonden op positie 7.
 8. Ook deze actie wordt uitgevoerd. In dit geval het commando (WiredOut 2,1);

Er zijn geen treffers meer. De verwerking van het event (KAKU P1,On) is voltooid. 

Opmerkingen

 • Acties die gezamenlijk horen bij één event kunnen worden beschouwd als een macro.
 • De acties worden altijd in volgorde uitgevoerd, maar hoeven niet noodzakelijkerwijs direct onder elkaar te staan.
 • Op het moment dat een actie geen commando is maar een nieuw event, dan wordt er, als verdieping, een gehele nieuwe scan door de eventlist gedaan voor dit nieuwe event. Bij terugkomst wordt de verwerking van het eerste event weer vervolgd. Verwerking mag tot tien niveaus diep worden genest.
 • De hier getoonde eventlists bevatten aaneensluitende entries. Dit is echter niet noodzakelijk; door met EventlistWrite expliciet bepaalde regels te beschrijven, is het mogelijk dat er 'gaten" ontstaan: lege regels tussen andere entries in. Dit heeft geen gevolg voor de verwerking. Het kan handig zijn om een grote eventlilst overzichtelijk te houden door regels te groeperen.
 • Een eventlist is niet onbeperkt groot. In de Mega versie van de Nodo software kan de eventlist maximaal 250 entries bevatten. In de Uno versie is dat maximum 120.

Zie ook

De inhoud van de Eventlist kan worden opgevraagd met het commando 'EventlistShow'.

Pagina’s in categorie "EventList"

Deze categorie bevat de volgende 12 pagina’s, van in totaal 12.