Categorie:Event

Uit Nodo Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Events zijn situaties die zich voordoen, bijvoorbeeld het ontvangen van een code van een afstandbediening of het aflopen van een timer. Ze kunnen worden verwerkt door de Nodo met behulp van regels in de EventList. Simpel gezegd is alles wat de Nodo binnenkomt een Event. Alle door de Nodo gesignaleerde events worden weergegeven op de Terminal sessie. Events kunnen ook van de computer naar de Nodo worden verstuurd. Een event kan ook worden veroorzaakt door de Nodo, bijvoorbeeld wanneer een SendUserEvent wordt uitgevoerd. Dit signaal komt dan elders binnen als event.


Event types

Er zijn vier typen events:

  1. Nodo Events: bekende events die kunnen worden ontvangen via RF, IR, EventGhost, Ethernet, Wired, etc. Maar ook events die de Nodo zelf genereert, zoals het aflopen van een Timer en een Clock event.

gebruikt voor verwerking; (timer loopt af, variabele veranderd, klok bereikt bepaalde tijd, zon gaat onder, etc.)

  1. Commando's: Events die een door de Nodo uitvoerbaar commando bevatten;
  2. UserEvents:. Dit zijn eigenlijk ook gewone nodo events, maar een UserEvent is een vrij door de gebruiker te gebruiken Event. Hier kan de gebruiker zelf een betekenis aan geven geven. Deze zijn ook vooral handig bij gebruik van een universele afstandsbediening;
  3. Niet Nodo Events: Dit zijn signalen afkomstig van RF of IR afstandsbedieningen die niet door de Nodo herkend worden als een Nodo Event of een KAKU signaal. Deze events kunnen ook worden gebruikt de Nodo acties mee uit te laten voeren.