Bouwpakketten overzicht

Uit Nodo Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Dit onderwerp is niet meer actueel


Decrepated.jpg

Dit onderwerp wordt nog nader uitgewerkt.


UnderConstruction.jpg Nog nader uitwerken: uitleg over diverse soorten bouwpakketten, versies, bouwbeschrijvingen, en hoe/waar te bestellen.


Beschrijving

Bij het bouwen van de eerste Nodo's liepen we tegen een aantal problemen aan.

  • niet alle onderdelen zijn echt heel makkelijk verkrijgbaar. Voorbeelden: RF zenders/ontvangers, niet echt moeilijk te krijgen maar vaak niet in voorraad bij de winkel om de hoek.
  • prijzen van onderdelen verschillen nogal. Zo waren de standaard R's en C's goedkoop bij de ene leverancier, maar was een andere winkel juist weer voordelig in de RF units.
  • het maken van een nette print was lastig, en resulteerde niet altijd in mooie Nodo shields. Veel gedoe met stripboard en draadjes. Een speciale print etsen is nou eenmaal niet voor iedereen weggelegd.

De oplossing kwam in zicht toen de kern Nodo werkgroep uitgebreid werd met twee teamleden die zich op de hardware stortten. Binnen korte tijd werd een Nodo shield ontworpen en lag een prototype op tafel. Na grondig testen werd een eerste order geplaatst bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van (relatief) kleine aantallen prints. Daarnaast werden leveranciers benaderd, en dat alles resulteerde in bouwpakketjes die alleen nog wat soldeerwerk vereisten.

De verwachtingen werden overtroffen: kennelijk zaten veel mensen echt te wachten op deze bouwpakketten, en ze waren snel "op". Gelukkig is nabestellen niet moeilijk.

Omdat de ontwikkelingen doorgaan onstonden al snel meerdere verschillende prints, elk met een eigen functie. In het overzicht hieronder wordt geprobeerd om een overzicht te bieden.

Bouwpakket: Beschrijving: Nieuwste versie:
Basis Nodo shield Nodo-shield 1.2.2
Wired I/O voor Nodo Nodo-extensionshield 1.1
Mega koppelset Nodoshield_Mega_coupler

Mega_coupler_shield

1.0.1

1.0.1

Nodo Ledprint Nodo-Ledprint 1.0

Bestellen

Nog uitwerken

Zie ook: