nodo-domotica.nl

Nodo Compatible Wandschakelaar Module

Hier kun je discussieren over hoe je je Nodo inzet voor taken in en rondom je woning of waar dan ook. Leuke tips, deel ze dan hier.

Nodo Compatible Wandschakelaar Module

Berichtdoor RubenK » 30 jan 2013, 21:24

Ik ben zelf op dit moment best wel een leek in electronica-land, maar na enige threads gevolgd te hebben kwam ik op het volgende vraagstuk:

Zou het mogelijk zijn om d.m.v. (o.a.) een ATtiny85 en goedkope 433Mhz zender een normale wandschakelaar 'om te bouwen' naar een Nodo-compatible schakelaar?

Stroomvoorziening zou kunnen geschiedden door een goede accu, een 3.7V 2.400mAh lithium accu bijvoorbeeld (hoewel deze wel vrij 'lomp' is met z'n 6,62cm lengte en 1,8cm diameter). De bedrading achter het wandcontact zou dan gewoon 'doorlopen' en zo altijd 'hoog' zijn - de wandschakelaar wordt dus gewoon 'geskipped'. Als er iemand aan de schakelaar zit wordt een event via RF verstuurd. De rest van de tijd zou de ATtiny85 zo goed als 'uit' kunnen staan.

Hersenspinsels.

Ik bevind me nog in beginfase van het Nodo-gebeuren, maar denk graag vooruit naar eventuele mogelijkheden.
Funduino Mega2560 R3 // Raspberry Pi Type B
RubenK
 
Berichten: 49
Geregistreerd: 18 dec 2012, 10:57
Woonplaats: Zutphen

Re: Nodo Compatible Wandschakelaar Module

Berichtdoor ThijsH » 01 feb 2013, 16:59

Uitdaging zou volgens mij toch vooral zijn het totaal compact te houden.

Ik heb zelf op een paar plaatsen de volgende kaku in gebruik.
http://www.klikaanklikuit.nl/shop/produ ... er-awmt-4/

Voor de echte knutselaar misschien niet leuk. Hij is erg compact en nog moest ik soms proppen om deze in een 5cm diepe inbouw doos te krijgen. Dit door bestaande stroom kabels en de ruimte die de schakelaar zelf inneemt.
ThijsH
 
Berichten: 68
Geregistreerd: 24 nov 2011, 10:55

Re: Nodo Compatible Wandschakelaar Module

Berichtdoor RubenK » 01 feb 2013, 18:33

ThijsH schreef:(...) Ik heb zelf op een paar plaatsen de volgende kaku in gebruik.
http://www.klikaanklikuit.nl/shop/produ ... er-awmt-4/

(...) Hij is erg compact en nog moest ik soms proppen om deze in een 5cm diepe inbouw doos te krijgen. (...)


Nu je het zo zegt, kan ik me ook zoiets heugen van mijn zender-installatie ervaring - is al even geleden, maar was inderdaad best frummelen. Point taken. Terug naar Klik-aan-klok-uit hiervoor ;-)
Funduino Mega2560 R3 // Raspberry Pi Type B
RubenK
 
Berichten: 49
Geregistreerd: 18 dec 2012, 10:57
Woonplaats: Zutphen

Re: Nodo Compatible Wandschakelaar Module

Berichtdoor Paul » 06 apr 2013, 21:44

RubenK schreef:Ik ben zelf op dit moment best wel een leek in electronica-land, maar na enige threads gevolgd te hebben kwam ik op het volgende vraagstuk:

Zou het mogelijk zijn om d.m.v. (o.a.) een ATtiny85 en goedkope 433Mhz zender een normale wandschakelaar 'om te bouwen' naar een Nodo-compatible schakelaar?

Stroomvoorziening zou kunnen geschiedden door een goede accu, een 3.7V 2.400mAh lithium accu bijvoorbeeld (hoewel deze wel vrij 'lomp' is met z'n 6,62cm lengte en 1,8cm diameter). De bedrading achter het wandcontact zou dan gewoon 'doorlopen' en zo altijd 'hoog' zijn - de wandschakelaar wordt dus gewoon 'geskipped'. Als er iemand aan de schakelaar zit wordt een event via RF verstuurd. De rest van de tijd zou de ATtiny85 zo goed als 'uit' kunnen staan.

Hersenspinsels.

Ik bevind me nog in beginfase van het Nodo-gebeuren, maar denk graag vooruit naar eventuele mogelijkheden.
Het Hardware team is bezig met een zeer kleine uitgeklede Nodo. Wordt vervolgd...
Groeten Paul
Paul
 
Berichten: 1152
Geregistreerd: 31 aug 2011, 20:33

Re: Nodo Compatible Wandschakelaar Module

Berichtdoor Patrickl » 07 apr 2013, 09:12

Er komen allemaal geweldige vernieuwingen aan. Kan niet wachten!

Ben trouwens toch ook wel geinteresseerd in een zelfbouw schakelaar. Ik krijg mijn halogeen verlichting niet goed geschakeld met zo'n kaku AWM-230 schakelaar. Het is blijkbaar stiekem toch een dimmer en daardoor krijg ik niet 100% licht. Met een ACM-1000 inbouw schakelaar werkt het wel, maar dan kan ik het licht weer niet bedienen met de wandschakelaar. Met de dimmer werkt het overigens ook, maar die raken steeds "op tilt".

Een schakelaar met batterijen lijkt me ook geen optie. Dan moet je elke paar maanden je wandcontact dozen open trekken om de batterijen te verwisselen. Met alle ellende van stroom afsluiten er nog overheen.

Of misschien moet ik die dimmer optie nog en keer proberen en dan bedienen met nodo en NewKaku.
Patrickl
 
Berichten: 27
Geregistreerd: 13 feb 2013, 11:42

Re: Nodo Compatible Wandschakelaar Module

Berichtdoor Paul » 07 apr 2013, 10:42

Patrickl schreef:Er komen allemaal geweldige vernieuwingen aan. Kan niet wachten!

Ben trouwens toch ook wel geinteresseerd in een zelfbouw schakelaar. Ik krijg mijn halogeen verlichting niet goed geschakeld met zo'n kaku AWM-230 schakelaar. Het is blijkbaar stiekem toch een dimmer en daardoor krijg ik niet 100% licht. Met een ACM-1000 inbouw schakelaar werkt het wel, maar dan kan ik het licht weer niet bedienen met de wandschakelaar. Met de dimmer werkt het overigens ook, maar die raken steeds "op tilt".

Een schakelaar met batterijen lijkt me ook geen optie. Dan moet je elke paar maanden je wandcontact dozen open trekken om de batterijen te verwisselen. Met alle ellende van stroom afsluiten er nog overheen.

Of misschien moet ik die dimmer optie nog en keer proberen en dan bedienen met nodo en NewKaku.

Alle dimmers kunnen slechts tot max. 95% Dit heeft te maken met de eigenschap van de aansturing van de thyristor in dimschakelingen. Overigens denk ik dat de laatste procenten te verwaarlozen zijn. Wil je echt op vol vermogen schakelen dan zijn hiervoor meerdere mogelijkheden, maar een relais de makkelijkste is.
Het klopt dat de AMW-230 eigenlijk een dimmer is. Er zijn zelfs reesen in de productie geweest die, als ze worden aangestuurd met de Nodo, op een dimstand gezet kan worden ondanks dat het officieel geen dimmer is. :roll: De AMC-1000 heeft een relais en schakelt wel op vol vermogen. Je kunt deze parallel aan je schakelaar zetten dan kan je zowel via de wandschakelaar schakelaar bedienen als met de Nodo. Dit doe ik ook in enkele gevallen. Wellicht is dit een optie.
Groeten Paul
Paul
 
Berichten: 1152
Geregistreerd: 31 aug 2011, 20:33

Re: Nodo Compatible Wandschakelaar Module

Berichtdoor Patrickl » 07 apr 2013, 23:51

Niet mijn bedoeling om een thread the hijacken, maar nog even over die 230 "schakelaar". De 210 dimmer geeft (op de hoogste setting) veel meer licht. Ik krijg die 230's gewoon niet lekker aan het werk. Het werkt heel soms een tijdje. Heb er toen een stel gekocht omdat ik dacht dat de eerste wellicht defect was. De 210 heeft dan weer andere problemen. Dat het licht gaat flikkeren en dat het om de haverklap in die "loop stand" terecht komt.

Het gaat om een 12V trafo halogeenlamp combo. Die zal wel niet dimmer compatible zijn. Dan koop je een "schakelaar" en dan blijkt het stiekem een dimmer te zijn. Zou natuurlijk ook een andere trafo kunnen kopen.

Die kaku inbouw dingetjes kunnen ook vreselijk slecht tegen stroomstoringen. Kan ik de hele boel weer uitbouwen, kabeltje los en weer opnieuw aansluiten om de ontvangers te "resetten". Dus al met al zou ik wel graag een alternatief hebben dat beter/stabieler werkt.

Dat met die AM1000 parallel zou kunnen inderdaad. Kan ik natuurlijk een hotelschakeling van maken. Slim! Bedankt.
Patrickl
 
Berichten: 27
Geregistreerd: 13 feb 2013, 11:42


Keer terug naar Nodo toepassingen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten

cron