nodo-domotica.nl

Draadloze temperatuur zender

Hier alles over de hardware kant van de Nodo

Re: Draadloze temperatuur zender

Berichtdoor dodge » 03 jan 2013, 21:30

thx voor het meedenken.

er zijn hier in de buurt inderdaad meerdere met een weerstation.
een inschatting die ik maak vanuit de zend units die ik zie.

achterburen -> ws3000
schuinachterburen -> wd2012 ( daar zit ook een wind richting meter op)

vreemde vind ik dat ik helemaal geen melding voorbij zie komen van de WS3000 van mij.
terwijl ik aan het basis station duidelijk kan zien dat deze wel iets verstuurd.
maar als het ledje gaat branden bij de zend unit van mijn ws3000. zie ik niks verschijnen op mijn nodo.

2 dingen die ik als volgende wil gaan proberen.:

Mijn nodo verplaatsen om te kijken of huidige positie ( vlak bij radio tv etc) misschien teveel stoort.

2: ik ga ervanuit van de de id ergens tussen de 0 en de 255 moet liggen??
Hiervoor ben ik iets aan het maken waarmee ik al deze id's afga om de zeg maar 15 minuten.
zodra ik een signaal krijg zou ik moeten kunnen zien in de grafiek had ik me bedacht.
beetje reverse design
zou dit kunnen werken of is mijn theorie geheel verkeerd?
dodge
 
Berichten: 38
Geregistreerd: 09 dec 2012, 13:32

Re: Draadloze temperatuur zender

Berichtdoor markuser » 04 jan 2013, 20:59

Hoi,

Eergisteren een verjaardagscadeau gekregen, een ws3500 :)
Super de uitleg hier op het forum en de wiki. Alles lijkt meteen te werken. Complimenten aan de ontwikelaars!
Hebben jullie ook de windrichting in de webapp staan?

Mark
Mvg, Mark

4 Unit's met ethernet. Nodo-Mega V3.7, Product=SWACNC-MEGA-R744
Devices: Diverse Kaku's, DS18b20, DHT11, LCD, WS3500, CNY70, BPW40, LDR, Watersensor, Slimme meter kaifa MA304, RFLink, Raspberry PI, Domoticz Eigenbouw behuizing
Gebruikers-avatar
markuser
 
Berichten: 497
Geregistreerd: 29 feb 2012, 13:19

Re: Draadloze temperatuur zender

Berichtdoor proza » 04 jan 2013, 21:11

markuser schreef:Hebben jullie ook de windrichting in de webapp staan?

Mark


Wel gehad maar heeft niet zoveel zin, variable nu maar anders gebruikt.
Mijn Nodo's - Jura Impressa F50 and a Starbucks MUG makes my day complete
Gebruikers-avatar
proza
 
Berichten: 420
Geregistreerd: 03 nov 2011, 22:44

Re: Draadloze temperatuur zender

Berichtdoor markuser » 04 jan 2013, 21:30

Hoi Proza,

Dan laat ik deze ook weg. De windrichtingsmeter draait niet echt soepel. Als ik de filmpjes op youtube zie dan draaien ze mooi met de wind mee. Maandag maar even bellen met Alecto.

Mark
Mvg, Mark

4 Unit's met ethernet. Nodo-Mega V3.7, Product=SWACNC-MEGA-R744
Devices: Diverse Kaku's, DS18b20, DHT11, LCD, WS3500, CNY70, BPW40, LDR, Watersensor, Slimme meter kaifa MA304, RFLink, Raspberry PI, Domoticz Eigenbouw behuizing
Gebruikers-avatar
markuser
 
Berichten: 497
Geregistreerd: 29 feb 2012, 13:19

Re: Draadloze temperatuur zender

Berichtdoor dodge » 05 jan 2013, 20:37

thx aan iedereen die geholpen heeft.
Ik heb mijn nodo verplaatst en nu ontvangt hij veel beter.
Ik kreeg bijna gelijk een unknown id en ontvang prima de waardes.
Ook zie ik duidelijk alle andere weerstations in de buurt.
Dus tip van de Dag,
een Nodo naast de radio babyfoon tv andere multimedia zorgt nogal voor storing.
dodge
 
Berichten: 38
Geregistreerd: 09 dec 2012, 13:32

Re: Draadloze temperatuur zender

Berichtdoor h143 » 09 feb 2013, 10:37

Heeft iemand ook een auriol temperatuurzender van de lidl werkend met de nodo?
Via de serieelmonitor ze ik wel raw signaalcodes van de zender voorbij komen.
Maar deze zijn wel constant verschillend.
Arduino Mega 2560
Arduino Ethernet shield
Arduino uno
Nodo 1.0
h143
 
Berichten: 137
Geregistreerd: 05 nov 2011, 10:08
Woonplaats: Hoogkerk

Re: Draadloze temperatuur zender

Berichtdoor henkdejonge » 06 maart 2013, 10:18

Hi,

Ik had hetzelfde fenomeen op mijn slave (uno). Hier meet ik via een ws1100 de buitentemp. Als ik probeerde om hem via een serieele verbinding toe te voegen... kreeg ik allemaal vreemde tekens te zien. Nu heb ik hem toegevoegd via een entry in de eventlist... En dan gaat het wel goed en geeft de slave ook de info door naar mijn mega (alles draait op 491 release met de laatste plugin)


Maar nu heb ik zelf toch ook nog een vraag. Ik heb twee ws1100 draadloze sensoren... nu wil ik deze graag allebei door mijn mega laten uitlezen en via de webapp laten displayen. Echter heb ik het probleem dat als ik de beide sensoren toevoeg via de userplugin ze allebei var 1 en 2 om de beurt vullen.. Levert beetje vreemde grafieken op binnen en buiten temp om de beurt gedisplayed... Wie weet een oplossing hiervoor?

OPLOSSING GEVONDEN:

EventlistWrite; Boot 1; UserPlugin 1,138
EventlistWrite; Boot 1; UserPlugin 6,0
EventlistWrite; Boot 1; TimerSetMin 8,3
EventlistWrite; Timer 8; UserEvent 100,8
EventlistWrite; Timer 9; UserEvent 100,9
EventlistWrite; UserEvent 100,8; VariableSetVariable 1,1
EventlistWrite; UserEvent 100,8; VariableSetVariable 2,2
EventlistWrite; UserEvent 100,8; UserPlugin 1,209
EventlistWrite; UserEvent 100,8; TimerSetMin 9,3
EventlistWrite; UserEvent 100,9; VariableSetVariable 11,1
EventlistWrite; UserEvent 100,9; VariableSetVariable 12,2
EventlistWrite; UserEvent 100,9; UserPlugin 1,138
EventlistWrite; UserEvent 100,9; TimerSetMin 8,3

Laat twee timers om de beurt variable vullen en zender (sensor) wisselen...
Afbeelding
henkdejonge
 
Berichten: 102
Geregistreerd: 21 maart 2012, 16:29

Re: Draadloze temperatuur zender

Berichtdoor mvdbro » 06 maart 2013, 15:56

Hallo Henk,

Creatieve oplossing...

In de toekomstige versie van het weerstation protocol worden Sensor ID's met een commando gekoppeld aan basis-variabelen. Dan is het ook geen probleem meer als je meerdere WS1100 units hebt.

gr
Martinus
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: Draadloze temperatuur zender

Berichtdoor mvdbro » 06 maart 2013, 16:00

Wat de verschillende meldingen van vreemde tekens betreft...
Zou toch handig zijn als die ook worden gepost zodat we kunnen zien wat voor tekens het zijn. Anders wordt het wel echt gokken wat er aan de hand kan zijn....

Ze zijn toch niet zo vreemd dat je ze niet kunt copy-pasten?
Vreemde tekens worden doorgaans veroorzaakt door onjuiste baudrate settings.

gr
Martinus
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: Draadloze temperatuur zender

Berichtdoor henkdejonge » 06 maart 2013, 16:04

mvdbro schreef:Hallo Henk,

Creatieve oplossing...

In de toekomstige versie van het weerstation protocol worden Sensor ID's met een commando gekoppeld aan basis-variabelen. Dan is het ook geen probleem meer als je meerdere WS1100 units hebt.

gr
Martinus


Wacht in spanning af...

Grtz Henk
Afbeelding
henkdejonge
 
Berichten: 102
Geregistreerd: 21 maart 2012, 16:29

VorigeVolgende

Keer terug naar Nodo Hardware

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten

cron