nodo-domotica.nl

Draadloze temperatuur zender

Hier alles over de hardware kant van de Nodo

Re: Draadloze temperatuur zender

Berichtdoor rvhoutem » 31 dec 2012, 13:13

Bingo !!!! :D :D

Het staat er ook nog bij :oops:

Gelukkig geen twee dagen mee bezig geweest. :twisted:
rvhoutem
 
Berichten: 61
Geregistreerd: 13 sep 2011, 11:53

Re: Draadloze temperatuur zender

Berichtdoor proza » 31 dec 2012, 13:51

rvhoutem schreef:Bingo !!!! :D :D

Het staat er ook nog bij :oops:

Gelukkig geen twee dagen mee bezig geweest. :twisted:


Stond ook vermeld in mijn voorbeeld, goed te horen dat het nu werkt.
Mijn Nodo's - Jura Impressa F50 and a Starbucks MUG makes my day complete
Gebruikers-avatar
proza
 
Berichten: 420
Geregistreerd: 03 nov 2011, 22:44

Re: Draadloze temperatuur zender

Berichtdoor BasPost » 31 dec 2012, 14:17

mvdbro schreef:
BasPost schreef:Ik ben zelfs bezig om een UNO in te zetten als een "Small" maar loop dan weer tegen het probleem dat de sketch te groot is met de WS plugin :(


rvhoutem schreef:Daar liep ik ook al tegenaan met mijn Due :(


Als jullie een slave willen maken die dedicated als weerstation slave moet gaan werken, dan zijn er wel truukjes om de code size flink te verkleinen van de Small. Ik gebruik zelf deze twee files om de clock en kaku te disablen. Deze bestanden bevatten stub functies voor de clock en kaku:
https://dl.dropbox.com/u/58896491/Nodo%20Small%20Stub%20Function%20Files.zip
Maak een aparte folder aan voor deze small en vervang dan de clock en kaku ino files door de versies in de zipfile. Op deze Small heb je dan natuurlijk geen clock events meer en ook geen kaku events en commando's. Timers doen het wel, die werken n.l. niet met de clock.

gr
Martinus


That's the trick! Super! Bij mij werkt het met alleen de clock.ino stub file, dus kan ik ook nog KAKU gebruiken! DIt i.c.m. de UserPlugin Base & WS 0_15_0
Zie mijn sketch grootte:
Binaire sketch-grootte: 31.498 bytes (van een 32.256-byte maximum)

Bedankt Martinus!
Alvast een fijne jaarwisseling!
BasPost
 
Berichten: 118
Geregistreerd: 03 jul 2012, 06:46
Woonplaats: Tolkamer

Re: Draadloze temperatuur zender

Berichtdoor rvhoutem » 31 dec 2012, 16:12

proza schreef:Stond ook vermeld in mijn voorbeeld, goed te horen dat het nu werkt.


Je hebt gelijk! Ik heb er 2 keer overheen gelezen :lol:
rvhoutem
 
Berichten: 61
Geregistreerd: 13 sep 2011, 11:53

Re: Draadloze temperatuur zender

Berichtdoor dodge » 31 dec 2012, 18:05

Ik ben aan het proberen mijn WS3000 te verbinden met mijn Nodo.
Nu probeer ik het id te achterhalen maar dit wil maar niet lukken.
Ik heb met succes de 3.01 met de userplugin 0.13.4 op de nodo gezet.

Het enige wat ik krijg zijn een heleboel van deze meldingen
Input=IR, Event=0x333D2C6

in de code heb vrijgegeven:
#define WEATHER_SENSOR
#define ALECTO_V2

dit zou moeten kloppen bij met WS3000
In het voorbeeld wordt iedere keer V1 gebruikt. moet ik om het id te achterhalen V1 eerst vrijgeven?

Moet ik eerst ergens nog wat instellen om dit te krijgen?
Wat me wel opvalt is dat de nodo wel alles doorstuurt naar de webapp dus hij herkent het wel denk ik zo?
dodge
 
Berichten: 38
Geregistreerd: 09 dec 2012, 13:32

Re: Draadloze temperatuur zender

Berichtdoor mvdbro » 31 dec 2012, 18:50

Heb je hier al gekeken? Dit is een 868 MHz unit en vereist extra hardware...
http://www.nodo-domotica.nl/index.php/Weergegevens_Meten
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: Draadloze temperatuur zender

Berichtdoor dodge » 31 dec 2012, 19:07

Yup daar had ik gekeken. Deze heb ik op mijn nodo gezet ipv ir.
Daarvoor heb ik de 2 regels in de code aangepast. Zoals beschreven.

Al die regels zoals ik eerder al zei komen ook VIA deze module.
Wel heb ik al ontdekt dat ik meerdere ontvang want als ik de batt. Uit mijn ws3000 haal ontvang ik nog steeds enkele.
Krijg het idee dat hij mijne niet ziet kan dit? De normale ontvanger ziet hem wel.

Update ***

Kunnen de boven genoemde berichten wel kloppen.
Krijg het idee dat mijn ws3000 slecht signaal uitgestuurd
dodge
 
Berichten: 38
Geregistreerd: 09 dec 2012, 13:32

Re: Draadloze temperatuur zender

Berichtdoor mvdbro » 02 jan 2013, 16:13

Je kan proberen om deze setting te enablen:
#define USE_RAWSIGNAL_2_USERPLUGIN // Some weather systems (like WS3500, WS1200) need this setting ENABLED
Ik weet n.l. niet zeker of deze nodig is voor een WS3000.

Je kunt ook eens het commando "debug on" geven, dan wordt een stukje debug code uitgevoerd na onvangst van een RF bericht. De WS3000 zou berichten met een lengte van 160 pulsen moeten uitsturen.
Met debug on zou je zoiets voorbij moeten zien komen:

RF PacketSize: 160


Zolang er geen berichten van 160 pulsen binnenkomen, wordt de gehele Alecto decodering ook niet uitgevoerd.

gr
Martinus
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: Draadloze temperatuur zender

Berichtdoor dodge » 03 jan 2013, 18:10

Thx voor de uitleg. Heb de extra denfine aangezet maar mocht niet helpen.
Wat de debug mode me zover heeft geleverd zijn berichten van 176 ipv 160.
Nu heb ik ergens in dit topic gevonden dat dit bij de v2 hoort.
Zou dit kunnen of zegt 176 helemaal niks.
dodge
 
Berichten: 38
Geregistreerd: 09 dec 2012, 13:32

Re: Draadloze temperatuur zender

Berichtdoor mvdbro » 03 jan 2013, 18:50

dodge schreef:Thx voor de uitleg. Heb de extra denfine aangezet maar mocht niet helpen.
Wat de debug mode me zover heeft geleverd zijn berichten van 176 ipv 160.
Nu heb ik ergens in dit topic gevonden dat dit bij de v2 hoort.
Zou dit kunnen of zegt 176 helemaal niks.

Dat is wel vreemd, 176 = 88 bits en dat is het formaat van een DKW2012. De WS3000 zou 160 bits (80 bytes) moeten verzenden. Het verschil is de windrichting die een WS3000 niet zou moeten hebben.
Krijg je verder helemaal geen melding, ook geen "AlectoV2" of iets over checksum of unknown ID?
Hebben je buren misschien ook een Alecto unit staan?

gr
Martinus
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

VorigeVolgende

Keer terug naar Nodo Hardware

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Google [Bot] en 2 gasten