nodo-domotica.nl

temperatuursensor LM35

We zitten zoals bekend in de ontwikkelfase. Van diverse gebruikers heb ik al goede suggesties gekregen. Hier discussiëren we over de functionaliteiten van de nieuwe release.

Re: temperatuursensor LM35

Berichtdoor bryan241 » 18 jun 2012, 09:13

Dat klapperen van de wiredin poort kun je aanpassen door het commando:
wiredthreshold 1, 255

Hiermee stel je het omslagpunt in op 255, wat het nooit zal worden.

Verder moet je voor jouw probleem de poort waardes even laten zien tijdens calibratie, want aan de status wiredin aan of uit kan je niet zoveel afleiden.
bryan241
 
Berichten: 172
Geregistreerd: 07 jan 2012, 14:14

Re: temperatuursensor LM35

Berichtdoor proza » 18 jun 2012, 18:49

bryan241 schreef:Verder moet je voor jouw probleem de poort waardes even laten zien tijdens calibratie, want aan de status wiredin aan of uit kan je niet zoveel afleiden.


Opstelling is als volgt, pan met kokend water en tipt de sensor net in het water. Bij het uitlezen (Status WiredAnalog 1) zie ik waardes (niet continue) dus fluctuerende van -12 naar 79.2 bijvoorbeeld. Ik zou verwachten dat de waarde hoger zou worden met uiteindelijk het maximale. Dus uiteindelijk zie je niets meer stijgen en die waarde voer je in met WiredCalibrate 1 high 79.2

Maar waarom schommelt die waarde zo erg snel binnen de seconde. Hierdoor is kalibreren gewoonweg niet mogelijk. Ik wordt gek :oops: , iemand de juiste tip voordat ik aan de nul waarde begin met smeltende ijsblokjes = NUL graden.

>Status WiredAnalog 1
Date=2012-06-18 (Mon), Time=19:38, Input=Terminal(1x.x.140), Event=Status WiredAnalog,1
WiredAnalog 1,33.3

Toch met ijsblokjes (smeltend water) aan de gang gegaan. Binnen een minuut verschillende waarden ;

Status WiredAnalog 1
>Status WiredAnalog 1
WiredAnalog 1,-58.2
WiredAnalog 1,-64.7
WiredAnalog 1,-69.1
WiredAnalog 1,-44.2
Mijn Nodo's - Jura Impressa F50 and a Starbucks MUG makes my day complete
Gebruikers-avatar
proza
 
Berichten: 420
Geregistreerd: 03 nov 2011, 22:44

Re: temperatuursensor LM35

Berichtdoor proza » 18 jun 2012, 19:33

proza schreef:
bryan241 schreef:Verder moet je voor jouw probleem de poort waardes even laten zien tijdens calibratie, want aan de status wiredin aan of uit kan je niet zoveel afleiden.


Opstelling is als volgt, pan met kokend water en tipt de sensor net in het water. Bij het uitlezen (Status WiredAnalog 1) zie ik waardes (niet continue) fluctuerende van -12 naar 91.2. Ik zou verwachten dat de waarde hoger zou worden met uiteindelijk het maximale. Uiteindelijk zie je geen stijging meer en die waarde voer je in met WiredCalibrate 1 high 79.2

Maar waarom schommelt die waarde zo erg snel binnen de seconde. Hierdoor is kalibreren gewoonweg niet mogelijk. Ik wordt gek :oops: , iemand de juiste tip voordat ik aan de nul waarde begin met smeltende ijsblokjes = NUL graden.

>Status WiredAnalog 1
Date=2012-06-18 (Mon), Time=19:38, Input=Terminal(1x.x.140), Event=Status WiredAnalog,1
WiredAnalog 1,33.3

Toch met ijsblokjes (smeltend water) aan de gang gegaan. Ook hier binnen een minuut verschillende waarden ;

Status WiredAnalog 1
>Status WiredAnalog 1
WiredAnalog 1,-58.2
WiredAnalog 1,-64.7
WiredAnalog 1,-69.1
WiredAnalog 1,-44.2


Laatst bijgewerkt door proza op 21 jun 2012, 19:39, in totaal 1 keer bewerkt.
Mijn Nodo's - Jura Impressa F50 and a Starbucks MUG makes my day complete
Gebruikers-avatar
proza
 
Berichten: 420
Geregistreerd: 03 nov 2011, 22:44

Re: temperatuursensor LM35

Berichtdoor bryan241 » 20 jun 2012, 09:20

Ik heb de lm35 nog eens getest zonder nodo software. In een 'loop' pol ik de analoge poort.
De waardes van de pol zijn over het algemeen gelijk +-1.
Eens in de 40-50 keer pollen krijg ik een waarde terug die 25 hoger ligt dan gemiddeld.
Niet zo onnauwkeurig dus als wat proza heeft.
Misschien een tip.
Probeer eens een andere voeding (niet usb). Met een externe voeding zou je in ieder geval een 5v spanning moeten krijgen en niet 4,7-4,8V zoals meestal op een usb poort staat.
Ik heb ook problemen gehad met een voeding die niet gestabiliseerd was.
bryan241
 
Berichten: 172
Geregistreerd: 07 jan 2012, 14:14

Re: temperatuursensor LM35

Berichtdoor proza » 20 jun 2012, 18:24

bryan241 schreef:Ik heb ook problemen gehad met een voeding die niet gestabiliseerd was.


Dank voor je reactie, zojuist een externe regelbare voeding geplaatst. Ingeregeld op 8Volt ingang, en zie ik ongeveer dat er 200ma wordt geconsumeerd. Maar het geeft nog steeds niet het geen ik graag had gezien een juiste meeting voor LDR en Temperatuur.

Net ook de multimeter even gekoppeld aan de analoge poort 2 = LDR. De volgende waardes zie ik verschijnen, ik zeg LDR doet het goed;

2,18 Volt, vinger erop
3,38 Volt, vinger eraf

Bij continue de vinger eraf blijft de input naar de analoge poort 2 stabiel in dit geval 3,38Volt. Maar waarom zie ik in de Nodo bij het uitlezen via Status WiredAnalog 2 de waardes schommelen van binnen de minuut een waarde afgeven van -36.4, 17.4 en dan weer -56,3
Mijn Nodo's - Jura Impressa F50 and a Starbucks MUG makes my day complete
Gebruikers-avatar
proza
 
Berichten: 420
Geregistreerd: 03 nov 2011, 22:44

Re: temperatuursensor LM35

Berichtdoor proza » 21 jun 2012, 19:38

:oops: :oops: :oops: :oops:

Met het schaamrood op de kaak moet ik zeggen dat ik in de fout gegaan ben. De analoge ingangen zitten bij de mega op A8 t/m A15, resp de ingangen 1 t/m 8 zoals beschreven in het Schema van de Nodo op de Wikipage. http://www.nodo-domotica.nl/index.php/B ... Mega30.jpg

Maar als je de bovenop de mega een ethernetshield (en protoshield) zet moet je niet de eerste analoge poort A1 van je ethernetshield gebruiken. Maar gewoon de A8 op je Mega uiteraard. Maar dat krijg je als je een flatgebouw maakt.

Afbeelding
Mega By proza at 2012-06-16
Mijn Nodo's - Jura Impressa F50 and a Starbucks MUG makes my day complete
Gebruikers-avatar
proza
 
Berichten: 420
Geregistreerd: 03 nov 2011, 22:44

Re: temperatuursensor LM35

Berichtdoor remkohuitema2000 » 25 jun 2012, 10:41

Kan dit bij mij ook het probleem zijn?
Ik gebruik 1 van de 5 analoge ingangen die op mijn nodoshield zitten (+ de hiernaast gelegen 5V en GND) voor mijn LM35. Dit nodoshield heb ik via een koppelshield aan mijn mega met ethernetshield gekoppeld. http://dl.dropbox.com/u/69554015/1.JPG

Moet ik mijn LM35 ook direct aan mijn mega hangen? Worden deze gegevens dan wel verwerkt via mijn ethernetshield zodat ik waardes kan ontvangen in mijn webapp?

Ik heb nog altijd geen temperatuurwaarden.
remkohuitema2000
 
Berichten: 66
Geregistreerd: 02 jan 2012, 12:17

Re: temperatuursensor LM35

Berichtdoor proza » 25 jun 2012, 21:35

remkohuitema2000 schreef:Moet ik mijn LM35 ook direct aan mijn mega hangen? Worden deze gegevens dan wel verwerkt via mijn ethernetshield zodat ik waardes kan ontvangen in mijn webapp?


Aansluitingen van de sensor
1. +5V heb ik niet gebruikt (jouw rode draad op breadboard)
2. V-out (middelste pootje) met een 20Kohm weerstand naar A8 van de Mega.
3. GND, gekoppeld aan de ground (jouw blauwe draadje)

Ik kan me voorstellen dat de poorten op de nodoshield middels de bandkabel van de megaprint komen, maar dat kan ik niet zien op de foto.

Maar als je de boel gekoppeld heb moet je iets zien op de Nodo, succes.
Mijn Nodo's - Jura Impressa F50 and a Starbucks MUG makes my day complete
Gebruikers-avatar
proza
 
Berichten: 420
Geregistreerd: 03 nov 2011, 22:44

Re:

Berichtdoor proza » 28 jun 2012, 22:08

jdvmanen schreef:Met WiredSmittTrigger en WiredThreshold heb ik grenzen ingesteld, en aan de hand van die grenzen wordt de verlichting in huis keurig geschakeld!


Zou je ons eens een stukje van je code willen laten zien met de WiredSmittTrigger en WiredThreshold mogelijkheden. ;)
Mijn Nodo's - Jura Impressa F50 and a Starbucks MUG makes my day complete
Gebruikers-avatar
proza
 
Berichten: 420
Geregistreerd: 03 nov 2011, 22:44

Vorige

Keer terug naar De nieuwe release

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten