nodo-domotica.nl

RFLink support thread

Hier alles over de Software in de Nodo

Re: RFLink support thread

Berichtdoor Voyager » 29 feb 2016, 20:25

Hoi Hans,

Zou een bugje kunnen zijn.. zodra ik even tijd heb kijk ik er naar.
Voyager
 
Berichten: 180
Geregistreerd: 23 okt 2014, 14:26

Re: RFLink support thread

Berichtdoor manjh » 03 maart 2016, 16:46

Is het mogelijk om Nodo UserEvents te versturen vanuit RFLink?

Hans
Hans
manjh
 
Berichten: 1173
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Re: RFLink support thread

Berichtdoor Voyager » 04 maart 2016, 00:32

Nee, dat is eigenlijk niet nodig..
Voyager
 
Berichten: 180
Geregistreerd: 23 okt 2014, 14:26

Re: RFLink support thread

Berichtdoor mvdbro » 04 maart 2016, 11:53

Je zou denk ik ook vanuit Domoticz fictieve Kaku adressen kunnen verzenden die een Nodo kan oppikken en als trigger gebruiken in de eventlist.
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: RFLink support thread

Berichtdoor manjh » 05 maart 2016, 14:55

mvdbro schreef:Je zou denk ik ook vanuit Domoticz fictieve Kaku adressen kunnen verzenden die een Nodo kan oppikken en als trigger gebruiken in de eventlist.

Klopt, had ik ook al bedacht. Maar zeker met een al bestaande nodo omgeving is dat een minder mooie oplossing...
Hans
manjh
 
Berichten: 1173
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Re: RFLink support thread

Berichtdoor mvdbro » 06 maart 2016, 10:35

In een bestaande Nodo omgeving zou je ook een Nodo Mega (mits voorzien van Ethernet) via de http interface kunnen aanspreken:

Code: Selecteer alles
http://192.168.0.248/?event=UserEventSend%20123,1


Deze url hang je aan een "on" of "off" event van een Domoticz device.
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: RFLink support thread

Berichtdoor manjh » 10 maart 2020, 08:29

Ik gebruik Domoticz met RFLink in zowel mijn huis als mijn zomerhuisje. In het zomerhuis hangt de R-Pi via USB aan RFLink, werkt perfect.
Maar op mijn huisadres staat de R-Pi tesamen met modem, eigen router, patchpanel, twee switches en nog wat spul in een aparte ruimte, nogal ver van de woonkamer. Daarom een RFLink via Wifi apart in de kamer.
Dit werkt goed, tot op een bepaald moment foutboodschappen optreden:
Code: Selecteer alles
Error: RFLink: TX time out...

Kan verder geen aanleiding hiervoor ontdekken.
Als ik de RFLink in de HW tab van Domoticz even disable, en vervolgens weer enable, dan werkt alles weer OK.
Wat kan hiervoor de reden zijn?
Hans
manjh
 
Berichten: 1173
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Vorige

Keer terug naar Nodo Software

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten

cron