nodo-domotica.nl

Oproep samenwerking Nodo en RFLink

Hier alles over de Software in de Nodo

Oproep samenwerking Nodo en RFLink

Berichtdoor tim » 29 maart 2015, 10:34

Ik volg nu een tijdje de projecten Nodo en Domoticz. Toen ik de opmerking van rwijbenga zag (17 jan 2015) werd er gesproken over "een soort Nodo gateway". Toen dacht ik dat het Nodo Team met een gateway zou komen tussen Nodo en Domoticz. Maar nu ik goed kijk naar de nieuwe RFLink heb ik toch niet de indruk dat dit iets is van het Nodo Team.

Ik zie ook dat plugin nummers niet overeenkomen en er zijn inmiddels diverse plugins van de Nodo die er niet zijn bij RFLink en andersom. Ik heb het niet getest maar wellicht worden ze onderling ook niet ondersteund.
En er zijn mogelijk conflicten. Bijvoorbeeld plugin 5 is bij de Nodo een Dallas sensor en bij de RFLink is dit een Eurodomest. Dat gaat op het forum denk ik toch verwarring geven.

Het lijkt erop dat je nu een keuze moet maken tussen Nodo Team of Stuntteam. Ik zie bijvoorbeeld ook dat de Nodo Shop de Nodo NRF is gaan leveren maar plugin 33 is er niet bij RFLink. Het wordt er zo allemaal niet duidelijker op voor de gebruiker.

Zou het nog denkbaar zijn dat de ontwikkelaars van beide projecten de handen ineen slaan en samenwerken aan 1 Nodo project met een gateway naar Domoticz ?

Het kan natuurlijk ook zijn dat ik gewoon te dom ben om beide projecten mooi samen te laten werken. Maar als ik naar de aanbiedingen kijk van Nodo hardware dan ben ik zo te zien niet de enige :oops: :oops:
tim
 
Berichten: 114
Geregistreerd: 11 nov 2013, 14:21

Re: Oproep samenwerking Nodo en RFLink

Berichtdoor StuntTeam » 29 maart 2015, 11:34

Wat de rflink betreft, de taak is data van verschillende sensoren doorgeven aan een 3rd party domotica programma. Het gaat dan om zowel commerciele rf sensoren als data van nodo sensoren.
De nodo als centrale plek in je domotica systeem komt daarmee wel deels te vervallen.
Uiteraard heeft iedere oplossing voor en nadelen. Zo is rflink een gateway die niets zelf bijhoud. Je moet iets anders gaan denken over eventlists, somige sensoren/plugin oplossingen worden overbodig of nutteloos. Voordeel is dat je gebruik kan maken van veel krachtigere pakketten zoals domoticz met oa. Zwave support, lua scripting, degelijke beveiligingsmogelijkheden door een veel krachtigere cpu enz.
Verder is de link niet bedoeld om nodo slaves te maken. Daar gebruik je de standaard nodo software voor.

In verband met sensoren die rf data sturen die langer is dan de nodo ontvangst buffer, moest de buffer vergroot worden. Tevens zijn er redelijk wat sensoren die hetzelfde rf pakketje meermaals verzenden met tussen de pakketjes een heel korte delay. Hierdoor was het nodig om plugin1 een speciale "vertaal" functie te geven en moesten andere plugins opschuiven.
Daardoor zijn er dus ook extra plugins die het niet doen zonder die vertaal plugin en dua niet in de standaard nodo zullen werken.

Wat betreft de plugins uit nodo die nog niet in de link software zitten is het de bedoeling deze wel op te nemen voor zover het zinnig is. Zinnig is uiteraard een ruim begrip, meter tellers, opentherm etc. is zeer zeker zinnig.
Voor een plugin zoals de dallas sensor is het wel de vraag of je deze echt nodig hebt op de mega/link. Een small met daarop de standaard nodo software en bv.plugin5 werkt nu al gewoon prima samen met de link. Binnen link zorgt plugin 250 voor vertaling van de nodo data, het enige wat je moet doen is zorgen dan je het juiste variable nummer gebruikt.
Een standaard weersensor van xiron,auriol,cresta kost je een tientje en werkt optimaal op batterijen, ook een goed alternatief.
Het aanpassen en opnemen van de bestaande nodo plugins is een kwestie van tijd. Vergeet niet dat De link er net is.

Het zelfde speelt met de eventlist. De eventlist is er nog en het is de bedoeling deze te houden voor huishoudelijke taken. Maar voor acties zoals lichten aan /rolluiken dicht op een bepaald tijdstip enzo dat is een taak voor domoticz (of andere domotica app)

Maar je hebt gelijk dat wat meer afstemming/uniformiteit of in iedergeval een duidelijke uitleg wanneer wat te gebruiken fijn zou zijn..
StuntTeam
 
Berichten: 19
Geregistreerd: 18 maart 2015, 18:13

Re: Oproep samenwerking Nodo en RFLink

Berichtdoor markuser » 30 maart 2015, 13:40

@rwijbenga, Is er al nieuws over de Nodo gateway?
Mvg, Mark

4 Unit's met ethernet. Nodo-Mega V3.7, Product=SWACNC-MEGA-R744
Devices: Diverse Kaku's, DS18b20, DHT11, LCD, WS3500, CNY70, BPW40, LDR, Watersensor, Slimme meter kaifa MA304, RFLink, Raspberry PI, Domoticz Eigenbouw behuizing
Gebruikers-avatar
markuser
 
Berichten: 497
Geregistreerd: 29 feb 2012, 13:19

Re: Oproep samenwerking Nodo en RFLink

Berichtdoor rwijbenga » 30 maart 2015, 21:28

Waar ik destijds over sprak is de RFLink, er was toen ook nog geen naam van bekend...

Wel lijkt het mij persoonlijk ook een goed idee om de integratie beter te maken tussen beide systemen maar daar wordt als het goed is snel over gebrainstormd door de betrokken ontwikkelaars... :mrgreen:
rwijbenga
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 28 aug 2011, 14:58

Re: Oproep samenwerking Nodo en RFLink

Berichtdoor tim » 01 apr 2015, 13:54

rwijbenga schreef:Wel lijkt het mij persoonlijk ook een goed idee om de integratie beter te maken tussen beide systemen maar daar wordt als het goed is snel over gebrainstormd door de betrokken ontwikkelaars... :mrgreen:

Dat is goed nieuws!!! Misschien ook handig om de RFLink software op de Nodo site te zetten. En dan nog universele plugins maken.

En dan nog de Nodo Wiki voorzien van instructies voor de RFLink.
tim
 
Berichten: 114
Geregistreerd: 11 nov 2013, 14:21


Keer terug naar Nodo Software

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron