nodo-domotica.nl

infrarood werkt niet

Voor hulp om je Nodo aan de praat te krijgen

infrarood werkt niet

Berichtdoor martint » 21 okt 2011, 12:33

Dag medeforum leden,

Ik heb mijn Nodo-arduino (bouwpakketje via samenkopen.net) in elkaar gesoldeerd.
Allereerst mijn complimenten voor de mooie print en duidelijke bouw beschrijving aan de makers.

Nou werkt mijn Nodo-arduino en Nodo-shield niet helemaal 100% correct, met name het infrarood zend en ontvangst gedeelte krijg ik geen waardes te zien met de software. Nou gebruik ik (mac-osx Lion) en kan niet achterhalen of dit door de software komt danwel de hardware van de Nodo.

Tevens heeft de sofware (nodo-beheer versie 1.2.1) moeite om mijn Nodo-shield met de arduino mega te herkennen.

Indien ik de software opstart met het volgende commando:

java -jar Nodo-beheer.jar -arch mac-10.5

krijg ik de volgende melding in de console:

RXTX Java versie : RXTX-2.2pre1
RXTX systeem versie: RXTX-2.2pre2
log4j:WARN No appenders could be found for logger (org.apache.commons.configuration.ConfigurationUtils).
log4j:WARN Please initialize the log4j system properly.


Heeft iemand raad om de software waarschuwing en het infrarood probleem op te lossen?
martint
 
Berichten: 14
Geregistreerd: 21 okt 2011, 00:26
Woonplaats: Nieuw Vennep

Re: infrarood werkt niet

Berichtdoor JeeGee » 21 okt 2011, 12:42

jij hebt de nodo op een Arduino mega gezet! Op zich geen probleem, maar dan werkt IR uit NIET!
Ik zit te wachten op een patch van Paul. Denk dat hij weekje vakantie heeft.

IR in doet het bij mij wel gewoon. Als ik een willekeurige AB gebruik, zie ik gewooon waardes binnenkomen.
JeeGee
 
Berichten: 92
Geregistreerd: 19 sep 2011, 12:58

Re: infrarood werkt niet

Berichtdoor martint » 21 okt 2011, 13:54

Ik heb twee nodo's.

1 shield welke op de arduino mega zit. Geen in/uit gaande infrarood.


1 complete nodo-arduino. Hier werkt de in/uit gaande infrarood ook niet op.

Ik snap het dus blijkbaar niet helemaal :-0
martint
 
Berichten: 14
Geregistreerd: 21 okt 2011, 00:26
Woonplaats: Nieuw Vennep

Re: infrarood werkt niet

Berichtdoor JeeGee » 21 okt 2011, 13:56

hmmm hopelijk hebben we dan geen IR probleem. Wellicht dat de heren Paul en Remco hier naar kunnen kijken. Verwacht geen bug in het ontwerp, maar ja....
JeeGee
 
Berichten: 92
Geregistreerd: 19 sep 2011, 12:58

Re: infrarood werkt niet

Berichtdoor softwareregi » 21 okt 2011, 14:50

Alle functies van de Nodo-Arduino's, die gesoldeerd geleverd zijn, zijn getest voordat ze zijn verstuurd, dus eigenlijk zou het moeten werken.

Kun je eens aan geven hoe je het IR zenden en ontvangen test en met welke configuratie / apparatuur.

Er zijn wel wat probleempjes met de combinatie van de MEGA en de Nodo-shield. De Nodo-shield is destijds ontworpen voor gebruik met de UNO of Duemilanove en is nooit goed getest met de MEGA.
Gr. John
softwareregi
 
Berichten: 254
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:05

Re: infrarood werkt niet

Berichtdoor martint » 21 okt 2011, 15:26

ik heb de nodo-arduino zelf gesoldeerd :-(

voor systeem overzicht zie eerste post van mij in deze thread (mac Lion).

in nodo-beheer versie 1.2.1 vervolgens RF/IR signaal tabblad geselecteerd en vervolgens op de knop 'ophalen' gedrukt.

met verschillende afstandsbedieningen vervolgens een knop ingedrukt, zodat de code op het scherm zou moeten verschijnen, echter de waardes blijven leeg.

configuration headers:

d1 - gesloten Power +8 Volt

digtaal header 6

d2 - gesloten Speaker aangesloten
d3 - gesloten Zender Headers
d4 - gesloten Zender Headers
d5 - gesloten IR ontvanger
d6 - gesloten Recivere Headers

digitaal Header 7

d7 - open
d8 - open
d9 - gesloten Beschermde uitgang D9
d10 - open
d11 - gesloten IR Zender leds
d12 - gesloten Ontvanger
d13 - gesloten Activiteit led

Verder RTC gebruikt.
martint
 
Berichten: 14
Geregistreerd: 21 okt 2011, 00:26
Woonplaats: Nieuw Vennep

Re: infrarood werkt niet

Berichtdoor softwareregi » 21 okt 2011, 18:01

Over testen met een Mac lion kan ik je niets vertellen want dat heb ik nog nooit gedaan.....

Volgens je lijstje heb je alle headers goed gesloten.
Het vreemde is dat ze het allebei niet doen....... headers zijn alleen van toepassing op de Nodo-Arduino

Vraag: heb je de IR leds goed geplaatst ?
De leds moeten zodanig op de print zijn gemonteerd dat de afgevlakte zijkant naar de TSOP wijzen, daarnaast moet de TSOP met de bolle kant naar buiten zijn geplaatst.
Gr. John
softwareregi
 
Berichten: 254
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:05

Re: infrarood werkt niet

Berichtdoor martint » 21 okt 2011, 18:46

Leds zijn inderdaad goed geplaatst.

heeft iemand ook eventueel het schema voor mij, zodat ik het eventueel kan doormeten?
martint
 
Berichten: 14
Geregistreerd: 21 okt 2011, 00:26
Woonplaats: Nieuw Vennep

Re: infrarood werkt niet

Berichtdoor JeeGee » 21 okt 2011, 18:52

je kunt de ir led vervangen door een normale led. Deze licht dan op op het moment dat er een IR signaal verzonden wordt.

http://www.nodo-domotica.nl/Stap-5.Test ... ml#Topic42

Secifiek de IR: http://www.nodo-domotica.nl/IR-Zender.html#Topic70
JeeGee
 
Berichten: 92
Geregistreerd: 19 sep 2011, 12:58

Re: infrarood werkt niet

Berichtdoor martint » 21 okt 2011, 22:00

Net gecontroleerd met digitale camera, en het versturen van het signaal is niet zichtbaar.
De IR-Led 'licht' dus niet op.

Wat kan ik nog meer controleren?
martint
 
Berichten: 14
Geregistreerd: 21 okt 2011, 00:26
Woonplaats: Nieuw Vennep

Volgende

Keer terug naar Nodo aan de praat krijgen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron