nodo-domotica.nl
http://www.nodo-domotica.nl/forum/

nodo + ethernet = geen verbinding meer
http://www.nodo-domotica.nl/forum/viewtopic.php?f=9&t=2520
Pagina 1 van 1
Auteur:  Naitsirhc [ 07 nov 2015, 19:32 ]
Titel:  nodo + ethernet = geen verbinding meer

Hallo,

Ik zit met een vervelend probleem:
Mijn nodo mega + ethernetplankje krijgt geen verbinding meer met het internet (dit gebeurde van de een op andere dag, zonder dat ik wat met de nodo heb uitgespookt). De smd ledjes op de ethernet plank branden/knipperen wel, zowel RX als TX.
Wat heb ik allemaal gedaan:
- arduino control monitor opgestart om te kijken of er verbinding kwam. Deze bleek dus niet te komen, hoewel ik het setje rechtstreeks op de modem heb aangesloten (in het instellingen scherm van de modem was het nodo setje ook te zien als 10.0.0.172). Het lampje op de "stekkerdoos"van de RJ45 kabel brandde wel groen maar ik zag geen geel lampje.
- Vervolgens het SD kaartje eens geformateerd. Hele boel weer opgestart en kijken wat er gebeurde. Ik kreeg weer geen verbinding (ethernet initialising). Het SD kaartje eens gecontroleerd maar hier bleken wel wat directories op te staan (3) die allemaal leeg waren.
- Stap 3. Nieuw SD kaartje. Het zelfde resultaat als bovenstaand
- Ander programma op de mega gezet, waardoor de mega zou fungeren als een server. Hé dit werkte wel ( kon netjes het IPadres benaderen via een browser, waarbij ik allerlei waardes zag verschijnen op het scherm)ps het lampje werd ook nu niet geel
- Nodo.ino weer teruggeflashed en weer geen verbinding.
- Nodo.ino nogmaals gecompileerd met Arduino versie 1.05, en het IPadres (welke in de router stond) verwijderd. Daarna alles aangesloten en je raadt het al. Geen verbinding. Router heeft wel weer een IPadres uitgegeven.
Edit: nog een keer gecompileerd met Arduino 1,5...helaas mocht dit ook niet baten.

Ik ben het even kwijt nu. Wie kan me nu verder helpen?
Auteur:  jmaenen [ 12 nov 2015, 18:23 ]
Titel:  Re: nodo + ethernet = geen verbinding meer

geen oplossing wel soortgelijk probleem.

Als ik er een oude switch tussen de router en de nes zet werkt ethernet wel, zonder die 10/100 switch werkt het niet.

Je gebruikt ook de nes neem ik aan ?
Auteur:  Naitsirhc [ 13 nov 2015, 21:03 ]
Titel:  Re: nodo + ethernet = geen verbinding meer

Nee, Ik gebruik geen NES...Ben nog van de mega + ethernet + koppel print.

Het rare is, dat het wel altijd gewerkt heeft (via een kabel aangesloten op een repeater weliswaar) maar dit werkt ook niet meer.....
Auteur:  markuser [ 15 nov 2015, 12:03 ]
Titel:  Re: nodo + ethernet = geen verbinding meer

Heb je het ip adres vastgezet in de router?
router een herstart gegeven?
Andere netwerkkabel?
Rechtstreeks op de router met een kabel? Of gaat het nu via een switch/inbouwdoos?
Auteur:  DMeekelenkamp [ 15 nov 2015, 15:27 ]
Titel:  Re: nodo + ethernet = geen verbinding meer

Bij mij heb 1x de ethernet print moeten vervangen. De rj45 stekker zat los op de print. Kijk ook even of er genoeg ruimte tussen de rj45 stekker zit en usb connector van de Mega. Als deze elkaar raken gaat t ook niet goed.
Auteur:  Naitsirhc [ 16 nov 2015, 17:40 ]
Titel:  Re: nodo + ethernet = geen verbinding meer

Allen bedankt voor jullie antwoorden.

De pcb-tjes raken elkaar niet. En het vreemde is, dat het ethernetpcb-tje wel werkt als ik een progje in de mega laadt (progje om de arduino te laten werken als een soort server)
Auteur:  markuser [ 16 nov 2015, 21:34 ]
Titel:  Re: nodo + ethernet = geen verbinding meer

Vreemd, zou een ipconflict kunnen zijn. Niet het mac adres vastgezet aan een ipadres?
Auteur:  Naitsirhc [ 17 nov 2015, 07:22 ]
Titel:  Re: nodo + ethernet = geen verbinding meer

Hoi Mark,

Nee dat is ook niet het geval. Ik heb het IPadres vast gezet in de router
Auteur:  bunny007 [ 17 nov 2015, 16:53 ]
Titel:  Re: nodo + ethernet = geen verbinding meer

Misschien wat info log van seriele poort sturen, misschien dat het wat duidelijker word, wellicht is dit het probleem wel.

http://www.nodo-domotica.nl/forum/viewtopic.php?f=9&t=1754&p=11727&hilit=dns#p11727
Auteur:  Naitsirhc [ 18 nov 2015, 20:47 ]
Titel:  Re: nodo + ethernet = geen verbinding meer

Hallo Allen,

Bedankt voor de antwoorden. Ben op dit moment een beetje druk dus kan even niet testen. Zodra de tijd weer rijp is, meld ik me weer.

mvg
Christian
Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur