nodo-domotica.nl

nodo + ethernet = geen verbinding meer

Voor hulp om je Nodo aan de praat te krijgen

nodo + ethernet = geen verbinding meer

Berichtdoor Naitsirhc » 07 nov 2015, 19:32

Hallo,

Ik zit met een vervelend probleem:
Mijn nodo mega + ethernetplankje krijgt geen verbinding meer met het internet (dit gebeurde van de een op andere dag, zonder dat ik wat met de nodo heb uitgespookt). De smd ledjes op de ethernet plank branden/knipperen wel, zowel RX als TX.
Wat heb ik allemaal gedaan:
- arduino control monitor opgestart om te kijken of er verbinding kwam. Deze bleek dus niet te komen, hoewel ik het setje rechtstreeks op de modem heb aangesloten (in het instellingen scherm van de modem was het nodo setje ook te zien als 10.0.0.172). Het lampje op de "stekkerdoos"van de RJ45 kabel brandde wel groen maar ik zag geen geel lampje.
- Vervolgens het SD kaartje eens geformateerd. Hele boel weer opgestart en kijken wat er gebeurde. Ik kreeg weer geen verbinding (ethernet initialising). Het SD kaartje eens gecontroleerd maar hier bleken wel wat directories op te staan (3) die allemaal leeg waren.
- Stap 3. Nieuw SD kaartje. Het zelfde resultaat als bovenstaand
- Ander programma op de mega gezet, waardoor de mega zou fungeren als een server. Hé dit werkte wel ( kon netjes het IPadres benaderen via een browser, waarbij ik allerlei waardes zag verschijnen op het scherm)ps het lampje werd ook nu niet geel
- Nodo.ino weer teruggeflashed en weer geen verbinding.
- Nodo.ino nogmaals gecompileerd met Arduino versie 1.05, en het IPadres (welke in de router stond) verwijderd. Daarna alles aangesloten en je raadt het al. Geen verbinding. Router heeft wel weer een IPadres uitgegeven.
Edit: nog een keer gecompileerd met Arduino 1,5...helaas mocht dit ook niet baten.

Ik ben het even kwijt nu. Wie kan me nu verder helpen?
Naitsirhc
 
Berichten: 232
Geregistreerd: 30 sep 2011, 14:28

Re: nodo + ethernet = geen verbinding meer

Berichtdoor jmaenen » 12 nov 2015, 18:23

geen oplossing wel soortgelijk probleem.

Als ik er een oude switch tussen de router en de nes zet werkt ethernet wel, zonder die 10/100 switch werkt het niet.

Je gebruikt ook de nes neem ik aan ?
jmaenen
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 02 feb 2013, 18:22

Re: nodo + ethernet = geen verbinding meer

Berichtdoor Naitsirhc » 13 nov 2015, 21:03

Nee, Ik gebruik geen NES...Ben nog van de mega + ethernet + koppel print.

Het rare is, dat het wel altijd gewerkt heeft (via een kabel aangesloten op een repeater weliswaar) maar dit werkt ook niet meer.....
Naitsirhc
 
Berichten: 232
Geregistreerd: 30 sep 2011, 14:28

Re: nodo + ethernet = geen verbinding meer

Berichtdoor markuser » 15 nov 2015, 12:03

Heb je het ip adres vastgezet in de router?
router een herstart gegeven?
Andere netwerkkabel?
Rechtstreeks op de router met een kabel? Of gaat het nu via een switch/inbouwdoos?
Mvg, Mark

4 Unit's met ethernet. Nodo-Mega V3.7, Product=SWACNC-MEGA-R744
Devices: Diverse Kaku's, DS18b20, DHT11, LCD, WS3500, CNY70, BPW40, LDR, Watersensor, Slimme meter kaifa MA304, RFLink, Raspberry PI, Domoticz Eigenbouw behuizing
Gebruikers-avatar
markuser
 
Berichten: 497
Geregistreerd: 29 feb 2012, 13:19

Re: nodo + ethernet = geen verbinding meer

Berichtdoor DMeekelenkamp » 15 nov 2015, 15:27

Bij mij heb 1x de ethernet print moeten vervangen. De rj45 stekker zat los op de print. Kijk ook even of er genoeg ruimte tussen de rj45 stekker zit en usb connector van de Mega. Als deze elkaar raken gaat t ook niet goed.
DMeekelenkamp
 
Berichten: 87
Geregistreerd: 20 dec 2013, 19:25

Re: nodo + ethernet = geen verbinding meer

Berichtdoor Naitsirhc » 16 nov 2015, 17:40

Allen bedankt voor jullie antwoorden.

De pcb-tjes raken elkaar niet. En het vreemde is, dat het ethernetpcb-tje wel werkt als ik een progje in de mega laadt (progje om de arduino te laten werken als een soort server)
Naitsirhc
 
Berichten: 232
Geregistreerd: 30 sep 2011, 14:28

Re: nodo + ethernet = geen verbinding meer

Berichtdoor markuser » 16 nov 2015, 21:34

Vreemd, zou een ipconflict kunnen zijn. Niet het mac adres vastgezet aan een ipadres?
Mvg, Mark

4 Unit's met ethernet. Nodo-Mega V3.7, Product=SWACNC-MEGA-R744
Devices: Diverse Kaku's, DS18b20, DHT11, LCD, WS3500, CNY70, BPW40, LDR, Watersensor, Slimme meter kaifa MA304, RFLink, Raspberry PI, Domoticz Eigenbouw behuizing
Gebruikers-avatar
markuser
 
Berichten: 497
Geregistreerd: 29 feb 2012, 13:19

Re: nodo + ethernet = geen verbinding meer

Berichtdoor Naitsirhc » 17 nov 2015, 07:22

Hoi Mark,

Nee dat is ook niet het geval. Ik heb het IPadres vast gezet in de router
Naitsirhc
 
Berichten: 232
Geregistreerd: 30 sep 2011, 14:28

Re: nodo + ethernet = geen verbinding meer

Berichtdoor bunny007 » 17 nov 2015, 16:53

Misschien wat info log van seriele poort sturen, misschien dat het wat duidelijker word, wellicht is dit het probleem wel.

http://www.nodo-domotica.nl/forum/viewtopic.php?f=9&t=1754&p=11727&hilit=dns#p11727
R744, Mega, LAN, Nodoshield v1.2, 1xDHT22, 5xDS18B20, 5x8ch relay, 40/8p PCF8574, 5xKAKU, 4x2262, RFID
R744, Mega, LAN, 2xDS18B20, 2x8ch relay, 16/8p PCF8574, 2xHC-SR501
R818, MiniPro, 433RF, 2xMG995 Servo
Orange PI PC (€15) - Lubuntu 14.04 - Domoticz
bunny007
 
Berichten: 129
Geregistreerd: 09 dec 2011, 08:46

Re: nodo + ethernet = geen verbinding meer

Berichtdoor Naitsirhc » 18 nov 2015, 20:47

Hallo Allen,

Bedankt voor de antwoorden. Ben op dit moment een beetje druk dus kan even niet testen. Zodra de tijd weer rijp is, meld ik me weer.

mvg
Christian
Naitsirhc
 
Berichten: 232
Geregistreerd: 30 sep 2011, 14:28


Keer terug naar Nodo aan de praat krijgen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron