nodo-domotica.nl

NES met V3.7.0. krijgt geen DHCP adres

Voor hulp om je Nodo aan de praat te krijgen

NES met V3.7.0. krijgt geen DHCP adres

Berichtdoor hwijers » 07 jun 2014, 10:40

Sinds gister hebben mijn nodo’s er een broertje bij.

Heb de Arduino 1.0.5-r2 en de SWACNC-MEGA-R744 Nodo V3.7.0. gedownload en de nodo van een fat geformatteerd sd kaartje voorzien.
Daarna de libraries gekopieerd van de nodo sketch naar de Arduino software.
Het compileren en uploaden gaat prima.

Als ik nu een seriële monitor monitor open gaat de nodo booten.
De Nodo blijft nu lang hangen op:

Initialising ethernet connection...

Ik zie op mijn dhcp server:

Jun 7 11:34:03 dns dhcpd: DHCPDISCOVER from 00:ba:be:31:30:31 (WIZnet101) via eth0
Jun 7 11:34:04 dns dhcpd: DHCPOFFER on 10.10.1.37 to 00:ba:be:31:30:31 (WIZnet101) via eth0
Jun 7 11:34:07 dns dhcpd: DHCPDISCOVER from 00:ba:be:31:30:31 (WIZnet101) via eth0
Jun 7 11:34:07 dns dhcpd: DHCPOFFER on 10.10.1.37 to 00:ba:be:31:30:31 (WIZnet101) via eth0
Jun 7 11:34:11 dns dhcpd: DHCPDISCOVER from 00:ba:be:31:30:31 (WIZnet101) via eth0
Jun 7 11:34:11 dns dhcpd: DHCPOFFER on 10.10.1.37 to 00:ba:be:31:30:31 (WIZnet101) via eth0
Jun 7 11:34:15 dns dhcpd: DHCPDISCOVER from 00:ba:be:31:30:31 (WIZnet101) via eth0
Jun 7 11:34:15 dns dhcpd: DHCPOFFER on 10.10.1.37 to 00:ba:be:31:30:31 (WIZnet101) via eth0
Jun 7 11:34:19 dns dhcpd: DHCPDISCOVER from 00:ba:be:31:30:31 (WIZnet101) via eth0
Jun 7 11:34:19 dns dhcpd: DHCPOFFER on 10.10.1.37 to 00:ba:be:31:30:31 (WIZnet101) via eth0
Jun 7 11:34:23 dns dhcpd: DHCPDISCOVER from 00:ba:be:31:30:31 (WIZnet101) via eth0
Jun 7 11:34:23 dns dhcpd: DHCPOFFER on 10.10.1.37 to 00:ba:be:31:30:31 (WIZnet101) via eth0
Jun 7 11:34:27 dns dhcpd: DHCPDISCOVER from 00:ba:be:31:30:31 (WIZnet101) via eth0
Jun 7 11:34:27 dns dhcpd: DHCPOFFER on 10.10.1.37 to 00:ba:be:31:30:31 (WIZnet101) via eth0
Jun 7 11:34:31 dns dhcpd: DHCPDISCOVER from 00:ba:be:31:30:31 (WIZnet101) via eth0
Jun 7 11:34:31 dns dhcpd: DHCPOFFER on 10.10.1.37 to 00:ba:be:31:30:31 (WIZnet101) via eth0
Jun 7 11:34:35 dns dhcpd: DHCPDISCOVER from 00:ba:be:31:30:31 (WIZnet101) via eth0
Jun 7 11:34:35 dns dhcpd: DHCPOFFER on 10.10.1.37 to 00:ba:be:31:30:31 (WIZnet101) via eth0
Jun 7 11:34:39 dns dhcpd: DHCPDISCOVER from 00:ba:be:31:30:31 (WIZnet101) via eth0
Jun 7 11:34:39 dns dhcpd: DHCPOFFER on 10.10.1.37 to 00:ba:be:31:30:31 (WIZnet101) via eth0
Jun 7 11:34:43 dns dhcpd: DHCPDISCOVER from 00:ba:be:31:30:31 (WIZnet101) via eth0
Jun 7 11:34:43 dns dhcpd: DHCPOFFER on 10.10.1.37 to 00:ba:be:31:30:31 (WIZnet101) via eth0
Jun 7 11:34:47 dns dhcpd: DHCPDISCOVER from 00:ba:be:31:30:31 (WIZnet101) via eth0
Jun 7 11:34:47 dns dhcpd: DHCPOFFER on 10.10.1.37 to 00:ba:be:31:30:31 (WIZnet101) via eth0
Jun 7 11:34:51 dns dhcpd: DHCPDISCOVER from 00:ba:be:31:30:31 (WIZnet101) via eth0
Jun 7 11:34:51 dns dhcpd: DHCPOFFER on 10.10.1.37 to 00:ba:be:31:30:31 (WIZnet101) via eth0
Jun 7 11:34:55 dns dhcpd: DHCPDISCOVER from 00:ba:be:31:30:31 (WIZnet101) via eth0
Jun 7 11:34:55 dns dhcpd: DHCPOFFER on 10.10.1.37 to 00:ba:be:31:30:31 (WIZnet101) via eth0
Jun 7 11:34:59 dns dhcpd: DHCPDISCOVER from 00:ba:be:31:30:31 (WIZnet101) via eth0
Jun 7 11:34:59 dns dhcpd: DHCPOFFER on 10.10.1.37 to 00:ba:be:31:30:31 (WIZnet101) via eth0

Zoals ik begrijp reageert de nodo gewoon niet op de dhcpoffers van de dhcp server.

Ook als ik de Nodo een vast ip adres geef kan ik niet pingen.

Iemand een idee?
Laatst bijgewerkt door hwijers op 07 jun 2014, 17:17, in totaal 1 keer bewerkt.
hwijers
 
Berichten: 25
Geregistreerd: 21 sep 2011, 09:26

Re: NES met V3.7.0. krijgt geen DHCP adres

Berichtdoor markuser » 07 jun 2014, 14:01

Wel de 2e unit een unitset met nummer gegeven ?
Mvg, Mark

4 Unit's met ethernet. Nodo-Mega V3.7, Product=SWACNC-MEGA-R744
Devices: Diverse Kaku's, DS18b20, DHT11, LCD, WS3500, CNY70, BPW40, LDR, Watersensor, Slimme meter kaifa MA304, RFLink, Raspberry PI, Domoticz Eigenbouw behuizing
Gebruikers-avatar
markuser
 
Berichten: 497
Geregistreerd: 29 feb 2012, 13:19

Re: NES met V3.7.0. krijgt geen DHCP adres

Berichtdoor hwijers » 07 jun 2014, 14:30

Yep, ik zie op de dhcp server netjes het nieuwe mac adres voorbij komen maar helaas...
hwijers
 
Berichten: 25
Geregistreerd: 21 sep 2011, 09:26

Re: NES met V3.7.0. krijgt geen DHCP adres

Berichtdoor rwijbenga » 07 jun 2014, 20:38

Even voor de goede orde, zijn er nog meer NES printen actief in het netwerk?

Anders de andere nes printen uitzetten en dan eens proberen een IP te krijgen.
Als je via de terminal een vast IP adres instelt geeft NES deze dan ook netjes weer tijdens het booten? En komen er dan geen verzoeken meer voorbij in je DHCP server?
rwijbenga
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 28 aug 2011, 14:58

Re: NES met V3.7.0. krijgt geen DHCP adres

Berichtdoor Markie » 07 jun 2014, 23:07

Heeft dAt broertje ook een andere poortnummer ?

Mark
Arduino Ethernet W5100-netwerk shield
Arduino Mega 2560 ATmega2560-16AU
Nodo Ethernetshield
Software Nodo Mega SWACNC-MEGA-R739
4 x Slave Small SWACNC-SMALL-R739
Lichtslave,Weerstationslave,Meterkastslave,ketelslave.
Gebruikers-avatar
Markie
 
Berichten: 419
Geregistreerd: 11 jan 2012, 11:41

Re: NES met V3.7.0. krijgt geen DHCP adres

Berichtdoor hwijers » 08 jun 2014, 10:11

Dank voor jullie reacties.
Heb 1 Arduino mega 1280 met ethernet shield en Nodo shield.
De andere is een Arduino mega 2560 met ethernet shield en RF zender+Ontvanger
Deze heb ik nu uit gezet.

Geen verschil.
Heb de NES, na een reset, nu een vast ip adres gegeven:

IP 10.10.1.247
Subnet 255.255.255.0
GateWay 10.10.1.254
DnsServer 10.10.1.254
settingssave
reboot

Je ziet tijdens het booten wel het ip adres maar de nodo is niet te pingen.

Booting...
Initialising ethernet connection...

!******************************************************************************!
Nodo Domotica controller (c) Copyright 2014 P.K.Tonkes.
Licensed under GNU General Public License.
Nodo-Mega V3.7, Product=SWACNC-MEGA-R744, Home=1, ThisUnit=1
Date=08-06-2014 (Sun); Time=10:59 DaylightSaving
IP=10.10.1.247, PortOutput=80, PortInput=6636
!******************************************************************************!
hwijers
 
Berichten: 25
Geregistreerd: 21 sep 2011, 09:26

Re: NES met V3.7.0. krijgt geen DHCP adres

Berichtdoor rwijbenga » 08 jun 2014, 12:21

De andere NES kan je wel gewoon pingen?

Wissel de printen eens om, dus de NES print op de 1280.

Anders zouden wij de NES na moeten kijken...
Hij is in ieder wel door de test gekomen voor het versturen van de print. Dan testen we namelijk de verbinding met de webapp.
rwijbenga
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 28 aug 2011, 14:58

Re: NES met V3.7.0. krijgt geen DHCP adres

Berichtdoor hwijers » 09 jun 2014, 12:48

Helaas, het ligt aan de NES print.
Heb de NES en de Ethernet Shield print omgeruild.
De geleverde mega is goed en met een Ethernet Shield gelijk te pingen.
Mijn nodo programmering is dus ook goed.

@Remco, ik mail je wel.
hwijers
 
Berichten: 25
Geregistreerd: 21 sep 2011, 09:26

Re: NES met V3.7.0. krijgt geen DHCP adres

Berichtdoor hwijers » 13 jun 2014, 16:59

Opgelost! :D

De netwerk chip bleek defect te zijn. Kan gebeuren.
op 10mbit werkte deze wel maar maar met een 100/1000mbit switch had de nodo er geen zin in.

Nodo-shop, bedankt.
hwijers
 
Berichten: 25
Geregistreerd: 21 sep 2011, 09:26


Keer terug naar Nodo aan de praat krijgen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron