nodo-domotica.nl

Nodo zend niet (goed)?

Voor hulp om je Nodo aan de praat te krijgen

Nodo zend niet (goed)?

Berichtdoor g0dz0r » 14 mei 2014, 17:55

Gisteren heb ik een nodo in elkaar geknutseld en dat ging zonder problemen, uploaden van de software ook en in no time had ik de boel bereikbaar via de webapp maar nu?
Ik heb wat Elro schakelmateriaal en ik wist dat dit wat lastig ging worden, eerst geprobeerd met RawSignalSend maar helaas, toen scriptje voor Elro geprobeerd en ook zo kreeg ik niks aan of uit. Er komen wel codes binnen van de Elro afstandsbediening en door even simpel met een multimeter te meten op data en ground zie ik dat er wel iets gebeurt op de zender als ik een commando geef.
Ik heb ook nog een Auriol weerstation maar daar zie ik gek genoeg niks van binnenkomen, ook niet als ik de zender daarvan naast de receiver van de nodo zet.

Voor ik naar de bouwmarkt rij om ander kaku spul te halen zou het wel fijn zijn als ik iig iets kan schakelen zodat ik weet of het (goed) werkt. :D
Wie helpt me een beetje op weg?

Mijn systeem bestaat uit:
- Arduino Mega
- W5100 ethernet shield
- Goedkope $1 zender en ontvanger uit China (ik weet dat dit niet het beste spul is en wordt vervangen als ik het werkend krijg)
- Elro AB440SC (ontvanger)
- Elro AB440R (zender)
- Auriol Z31130-RX (weerstation)
- Auriol Z31130-TX (zender)
g0dz0r
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 13 mei 2014, 20:16

Re: Nodo zend niet (goed)?

Berichtdoor manjh » 14 mei 2014, 19:42

Als je de Elro AB hebt dan moet je de signalen kunnen inleren op een Mega.
Zet daarvoor wel de RawSignalReceive aan, anders zie je helemaal niks langskomen! :shock:
Hans
manjh
 
Berichten: 1172
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Re: Nodo zend niet (goed)?

Berichtdoor g0dz0r » 14 mei 2014, 20:14

Die staat aan want ik kan binnenkomende codes gewoon zien maar wat dan? Hoe zend ik ze dan weer uit? En misschien doe ik het wel goed maar zend hij gewoon niet goed (ik zie wel spanning op data en ground als ik een commando eruit slinger), dat is dus wat ik niet weet op dit moment. ;)
g0dz0r
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 13 mei 2014, 20:16

Re: Nodo zend niet (goed)?

Berichtdoor manjh » 14 mei 2014, 20:32

g0dz0r schreef:Die staat aan want ik kan binnenkomende codes gewoon zien maar wat dan? Hoe zend ik ze dan weer uit? En misschien doe ik het wel goed maar zend hij gewoon niet goed (ik zie wel spanning op data en ground als ik een commando eruit slinger), dat is dus wat ik niet weet op dit moment. ;)

Even goed de Wiki lezen. Je moet eerst een rawsignal opvangen en opslaan, en vervolgens kun je hem weer gebruiken. Lees de beschrijving van de commando's even goed door.
Hans
manjh
 
Berichten: 1172
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Re: Nodo zend niet (goed)?

Berichtdoor g0dz0r » 14 mei 2014, 20:59

Ik heb nog even gekeken nadat ik de wiki over 2 dagen tijd al een uur of 6 heb doorgespit maar als ik een 'RawSignalSave On' geef krijg ik een 'RawSignalSave On?' terug dus dat zal niet werken.
RawSignalList geeft:

!******************************************************************************!
!******************************************************************************!

Dus dat het niet werkt snap ik maar hoe werkt het dan wel? Ik loop hier gewoon compleet op stuk. Ding in de lucht brengen was geen enkel probleem maar de bedoeling was interactie en zelfs na heel veel lezen is er niks te vinden wat dat deel dekt. ;)

Edit: Domdom maar het is dus niet mogelijk niet opgeslagen commando's uit te zenden? De leercurve wordt alsmaar steiler en steiler hahahahaha. :lol:
g0dz0r
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 13 mei 2014, 20:16

Re: Nodo zend niet (goed)?

Berichtdoor ralph » 29 mei 2014, 10:54

Casus:
Doel is om een aantal RawSignals op SD op te slaan en op later moment te gebruiken.
Commando - RawSignalReceive - gegeven; in de eventlist zijn de RawSignals zichtbaar.
Commando - RawSignalSave On - gegeven; de RawSignals worden echter NIET opgeslagen.
Nodo reageert op dit laatste commando met - RawSignalSave On? -
WIKI en forum geraadpleegd, maar kan geen oplossing vinden.
Volgens Bartjes zou het moeten werken.
Wat zie ik nu toch over het hoofd?...
Nodo-Mega V3.7 - R744
Nodo Shield V1.2.2 + Nodo Koppelprint
Arduino Mega 1280 + Ethernet Shield Wiznet W5100
Logitech Harmony Touch en DHT-22
ralph
 
Berichten: 70
Geregistreerd: 29 dec 2011, 13:11

Re: Nodo zend niet (goed)?

Berichtdoor ralph » 29 mei 2014, 22:18

Oplossing staat in de bij versie 3.7 behorende releaseletter...
http://www.nodo-domotica.nl/index.php/R ... #RawSignal

quote
RawSignalReceive:
Instelling waarmee we aangeven of Nodo onbekende signalen moet ontvangen of niet.
RawSignalWrite:
Instelling voor het automatisch opslaan van RawSignals op SDCard.
Dit commando vervangt het oude commando RawSignalSave.
RawSignalList:
Geeft een overzicht van alle opgeslagen RawSignals.
RawSignalShow:
Laat de opbouw van een RawSignal zien.
unquote

Commando RawSignalErase, zonder parameter, wist niet de gehele lijst http://www.nodo-domotica.nl/index.php/RawSignalErase.
RawSignalErase * doet dat wel!...
Nodo-Mega V3.7 - R744
Nodo Shield V1.2.2 + Nodo Koppelprint
Arduino Mega 1280 + Ethernet Shield Wiznet W5100
Logitech Harmony Touch en DHT-22
ralph
 
Berichten: 70
Geregistreerd: 29 dec 2011, 13:11


Keer terug naar Nodo aan de praat krijgen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron