nodo-domotica.nl

NES raakt tijd kwijt

Voor hulp om je Nodo aan de praat te krijgen

NES raakt tijd kwijt

Berichtdoor avdl72 » 22 apr 2014, 19:58

De laatste tijd heb ik vaak dat de NES zijn tijd kwijt raakt, zonder dat ik er een reden voor kan vinden.

Als ik de status opvraag dan krijg ik:
ClockDaylight 0,0
ClockSetDate 09-14-2040
ClockSetTime 00:00
Deze tijd verspringt ook niet en blijft dus op deze waarde staan.

Hierna moet ik handmatig de datum en tijd goedzetten, waarna deze weer 1-2 dagen goed bljft.
Ik heb tot op heden gaan oorzaak kunnen vinden en er zit ook geen patroon of regelmaat in.

Op de NES heb ik de batterij doorgemeten en die is nog vol, en ik kan spanning meten tot aan de clock chip.

Aan de NES zit een NSM aangesloten via I2C. Op de NSM is de jumper voor de clock verwijderd.

Wie kan mij hier mee helpen?
Nodo-Mega V3.7 R744
Web App version: SWINWA-PROD-V099 - lokaal
Nodo Ethernet Shield v2.0.2
Nodo Small v2.0.0 - t.b.v. Gas-, Water- en Stroommeter
Nodo Small v2.0.0 - t.b.v. KAKU
Nodo Mini - t.b.v. Temperatuur (Arduino Pro Mini)
avdl72
 
Berichten: 114
Geregistreerd: 29 nov 2012, 15:50

Re: NES raakt tijd kwijt

Berichtdoor avdl72 » 30 apr 2014, 19:00

Wie kan mij helpen?

De NES draait nu al 4 dagen met de juiste tijd, en ik heb alleen de NSM van I2C ontkoppeld.
Het gaat er dus op lijken dat de NSM of I2C de boel in de war gooit.
Nodo-Mega V3.7 R744
Web App version: SWINWA-PROD-V099 - lokaal
Nodo Ethernet Shield v2.0.2
Nodo Small v2.0.0 - t.b.v. Gas-, Water- en Stroommeter
Nodo Small v2.0.0 - t.b.v. KAKU
Nodo Mini - t.b.v. Temperatuur (Arduino Pro Mini)
avdl72
 
Berichten: 114
Geregistreerd: 29 nov 2012, 15:50

Re: NES raakt tijd kwijt

Berichtdoor rwijbenga » 01 mei 2014, 16:07

Lijkt inderdaad op een i2c probleem, alleen heb ik daar te weinig kennis van om wat zinnigs van te kunnen zeggen.

En hoe zit de jumper op de NES zelf als je de NSM erop aangesloten hebt?
rwijbenga
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 28 aug 2011, 14:58

Re: NES raakt tijd kwijt

Berichtdoor avdl72 » 01 mei 2014, 19:24

De jumper op de NES zit erop en op de NSM is die verwijderd.
Nodo-Mega V3.7 R744
Web App version: SWINWA-PROD-V099 - lokaal
Nodo Ethernet Shield v2.0.2
Nodo Small v2.0.0 - t.b.v. Gas-, Water- en Stroommeter
Nodo Small v2.0.0 - t.b.v. KAKU
Nodo Mini - t.b.v. Temperatuur (Arduino Pro Mini)
avdl72
 
Berichten: 114
Geregistreerd: 29 nov 2012, 15:50

Re: NES raakt tijd kwijt

Berichtdoor avdl72 » 05 mei 2014, 12:13

Inmiddels ook getest met een nieuwe NSM en I2C bekabeling, maar deze geven ook hetzelfde resultaat.

Wie kan mij helpen???
Nodo-Mega V3.7 R744
Web App version: SWINWA-PROD-V099 - lokaal
Nodo Ethernet Shield v2.0.2
Nodo Small v2.0.0 - t.b.v. Gas-, Water- en Stroommeter
Nodo Small v2.0.0 - t.b.v. KAKU
Nodo Mini - t.b.v. Temperatuur (Arduino Pro Mini)
avdl72
 
Berichten: 114
Geregistreerd: 29 nov 2012, 15:50

Re: NES raakt tijd kwijt

Berichtdoor henkdejonge » 06 mei 2014, 09:05

Misschien iets met de voeding?
Afbeelding
henkdejonge
 
Berichten: 102
Geregistreerd: 21 maart 2012, 16:29

Re: NES raakt tijd kwijt

Berichtdoor avdl72 » 06 mei 2014, 18:21

Zowel de NES als NSM worden met een eigen voeding van stroom voorzien op 7,5v.
Is dit te weinig of te veel?
Nodo-Mega V3.7 R744
Web App version: SWINWA-PROD-V099 - lokaal
Nodo Ethernet Shield v2.0.2
Nodo Small v2.0.0 - t.b.v. Gas-, Water- en Stroommeter
Nodo Small v2.0.0 - t.b.v. KAKU
Nodo Mini - t.b.v. Temperatuur (Arduino Pro Mini)
avdl72
 
Berichten: 114
Geregistreerd: 29 nov 2012, 15:50

Re: NES raakt tijd kwijt

Berichtdoor rwijbenga » 07 mei 2014, 19:57

Probeer eens met minder spanning, bijvoorbeeld 5 a 6 volt. Of de NES voeding vanaf een USB voeding.
rwijbenga
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 28 aug 2011, 14:58

Re: NES raakt tijd kwijt

Berichtdoor softwareregi » 10 mei 2014, 00:06

We zullen hiervoor, volgende week, een testopstelling maken.
Je hoort nog
Gr. John
softwareregi
 
Berichten: 254
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:05

Re: NES raakt tijd kwijt

Berichtdoor mvdbro » 10 mei 2014, 10:19

Wat je ook kan proberen is de NSM voorzien van software zonder clock code door deze regel in de config file op te nemen van de small:

Code: Selecteer alles
#define CLOCK        false

Ik heb ooit vergelijkbare issues gehad en gebruik de clock op de small toch niet. Bovendien kun je ook de clock op de mega gebruiken om b.v. via een userevent toch de small laten schakelen op tijd. En een ander voordeel is dat de small code fors kleiner wordt zonder eigen clock code.

@offtopic
Ik heb de code op de centrale nodo aangepast zodat het tijdevent met source=0 naar alle Nodo's wordt verzonden via I2C en RF. Het gehele Nodo park kan nu time events gebruiken op 1 centrale clock chip...
Code: Selecteer alles
EventListWrite; Time **:**,*; EventSend RF;
EventListWrite; Time **:**,*; EventSend I2C;

Aanpassing in Nodo software in tab Base:
Code: Selecteer alles
ReceivedEvent.SourceUnit = 0;
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Volgende

Keer terug naar Nodo aan de praat krijgen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron