nodo-domotica.nl

Nodo shield 1.2 board

Voor hulp om je Nodo aan de praat te krijgen

Nodo shield 1.2 board

Berichtdoor croc » 09 apr 2014, 10:11

Hallo,

Ik heb het bordje na lange tijd eindelijk eens keertje in elkaar gezet. Maar nu zoek ik al tijdje na de programma wat in de Arduino moet upgeload worden en de windows software programma om aan te sturen. Ik kon herinneren dat hij online stond maar kan hem nu niet meer vinden.

is er ook een handleiding hoe je hem aan de praat krijg ?
croc
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 06 nov 2011, 00:02

Re: Nodo shield 1.2 board

Berichtdoor henkdejonge » 09 apr 2014, 11:22

croc schreef:Hallo,

Ik heb het bordje na lange tijd eindelijk eens keertje in elkaar gezet. Maar nu zoek ik al tijdje na de programma wat in de Arduino moet upgeload worden en de windows software programma om aan te sturen. Ik kon herinneren dat hij online stond maar kan hem nu niet meer vinden.

is er ook een handleiding hoe je hem aan de praat krijg ?


Hi,

kijk hier even, dit is de ingang tot de Nodo wereld.

http://www.nodo-domotica.nl/index.php/Hoofdpagina

Grtz,

Henk.
Afbeelding
henkdejonge
 
Berichten: 102
Geregistreerd: 21 maart 2012, 16:29

Re: Nodo shield 1.2 board

Berichtdoor DaveJessen » 09 apr 2014, 21:09

Een blog waar ik (als beginner) veel aan heb gehad is.

http://www.fam-oldenburger.nl/wordpress/category/domotica/
DaveJessen
 
Berichten: 37
Geregistreerd: 13 jan 2014, 15:27

Re: Nodo shield 1.2 board

Berichtdoor croc » 11 apr 2014, 20:40

Ja daar staat iets meer op ja.

Alleen kan de software versie niet vinden van de shield V1.2 er zijn wel met de mega2560 versie van 3.6 en 3.7.

http://www.nodo-domotica.nl/index.php/Nodo-shield hier staat vermeld de versie 1.2.2 maar ik heb de V1.2 nog.

Ik hoop dat iemand dat kan uitleggen ??

Ik heb een uno boardje er onder met de atmega328p-pu.
croc
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 06 nov 2011, 00:02

Re: Nodo shield 1.2 board

Berichtdoor DMeekelenkamp » 11 apr 2014, 23:24

Zover Ik in t nodo wereldje bekend ben kun je gewoon de
3.7 versie erop zetten. Deze draait op alle arduino's.
Alleen webapp zal niet gaan met de uno omdat je geen ethernet verbinding kan maken. Meestal worden bordjes met een uno o.i.d. als slave ingezet die data verzenden naar een arduino mega met ethernet.

Gr Dennis
DMeekelenkamp
 
Berichten: 87
Geregistreerd: 20 dec 2013, 19:25

Re: Nodo shield 1.2 board

Berichtdoor mvdbro » 12 apr 2014, 08:33

Als je alleen een Arduino Uno met Nodo Shield hebt, (dus geen Arduino Mega) en je wilt deze zelfstandig of met eventghost/PC laten werken, dan is dit de laatste versie:

https://code.google.com/p/arduino-nodo/downloads/detail?name=Nodo_Due%20V1.2.1.zip&can=4&q=

Ik vrees dat de benodigde documentatie nergens meer is te vinden.

Het programmeren van de Uno is een uitdaging met de huidige Nodo Release. Als je niet teveel geld wilt uitgeven, dan zou je een chinese Mega kloon kunnen kopen via ebay voor pakweg 15-20 euro. (of via de Nodo Shop). Je kunt deze gebruiken om de Uno via I2C te programmeren.

Mocht je serieus verder willen met het Nodo concept , dan is een Mega met NES een betere route. Kun je de huidige Uno nog als satelliet inzetten.

gr
Martinus
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06


Keer terug naar Nodo aan de praat krijgen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron