nodo-domotica.nl

TCP/IP connection

Voor hulp om je Nodo aan de praat te krijgen

TCP/IP connection

Berichtdoor henkdejonge » 20 maart 2014, 18:07

Het vreemde doet zich voor als ik een mega + nes compileer en upload met maak niet uit welke versie en ik de mega een reset geef krijgt hij netjes een IP adres echter als ik dan via de webapp hem laat configureren krijgt hij daarna geen IP adres meer. Ik heb diverse combinaties mega / nes / ethernet shield geprobeerd het is iedere keer hetzelfde, na de herconfiguratie geen IP adres meer. Heb alles uit gesloten wat in het netwerk dwars zou kunnen zitten. Zelfs heeft ziggo het modem nog een schop gegeven. Maar geen zoelaas. Wie heeft er nog ideeen. Het vreemde is het heeft altijd gewerkt....

Onderstaand de output van de serieele verbinding.

Code: Selecteer alles
reset
Input=Serial; Unit=2; Event=Reset
Booting...
Initialising ethernet connection...

!******************************************************************************!
Nodo Domotica controller (c) Copyright 2014 P.K.Tonkes.
Licensed under GNU General Public License.
Nodo-Mega V3.6.9 (Beta), Product=SWACNC-MEGA-R740, Home=1, ThisUnit=2
Date=20-03-2014 (Thu); Time=17:56 -
IP=10.0.0.15, PortOutput=80, PortInput=6636
!******************************************************************************!
Output=I2C; Unit=0; Event=NewNodo 2
Output=RF; Unit=0; Event=NewNodo 2
Input=System; Unit=2; Event=NewNodo 2

Ready. Nodo is waiting for serial input...

Booting...
Initialising ethernet connection...
Error: No TCP/IP connection to host.

!******************************************************************************!
Nodo Domotica controller (c) Copyright 2014 P.K.Tonkes.
Licensed under GNU General Public License.
Nodo-Mega V3.6.9 (Beta), Product=SWACNC-MEGA-R740, Home=1, ThisUnit=2, ID=E6WDEVAN
Date=20-03-2014 (Thu); Time=17:57 -
!******************************************************************************!
Output=I2C; Unit=0; Event=Boot 2
Output=RF; Unit=0; Event=Boot 2
Input=System; Unit=2; Event=Boot 2

Ready. Nodo is waiting for serial input...



Ik weet het even niet meer.

Grtz,

Henk
Afbeelding
henkdejonge
 
Berichten: 102
Geregistreerd: 21 maart 2012, 16:29

Re: TCP/IP connection

Berichtdoor OCMEROS » 20 maart 2014, 19:11

Hey,

Hier heb ik sinds gister ongeveer hetzelfde probleem.
Code: Selecteer alles
Booting...
Initialising ethernet connection...

!******************************************************************************!
Nodo Domotica controller (c) Copyright 2013 P.K.Tonkes.
Licensed under GNU General Public License.
Nodo-Mega V3.6, Product=SWACNC-MEGA-R596, Home=1, ThisUnit=1, ID=UG8B9K31
Date=20-03-2014 (Thu), Time=18:24 -
IP=192.168.2.14, PortOutput=80, PortInput=6636
Host=www.nodo-domotica.nl, HostIP=49.48.49.192
!******************************************************************************!
Input=System; Unit=1; Event=Message 6: Unable to establish TCP/IP connection.
Output=I2C; Unit=0; Event=Message 6: Unable to establish TCP/IP connection.
Output=RF; Unit=0; Event=Message 6: Unable to establish TCP/IP connection.
Output=HTTP(0.0.0.0); Unit=1; Event=Boot 1
Output=I2C; Unit=0; Event=Boot 1
Output=RF; Unit=0; Event=Boot 1
Input=System; Unit=1; Event=Boot 1
Input=Eventlist(1.1); Unit=1; Event=EventSend HTTP
Input=System; Unit=1; Event=Message 6: Unable to establish TCP/IP connection.
Output=RF; Unit=0; Event=Message 6: Unable to establish TCP/IP connection.
Output=HTTP(0.0.0.0); Unit=1; Event=Boot 1

Ready.



Ik gebruik alleen een andere nodo versie.

Hopelijk heeft iemand een oplossing voor dit probleem.
OCMEROS
 
Berichten: 53
Geregistreerd: 21 nov 2011, 16:38

Re: TCP/IP connection

Berichtdoor Annie » 20 maart 2014, 20:06

Had hier met versie R740 ook rare dingen t.a.v de netwerkinterface:

Het Mac-adres veranderde na het uploaden van R740 van xx:xx:xx:31:30:31 naar xx:xx:xx:31:31:30.
Het NoDo IP-adres bleef hardnekkig 192.168.1.151, ook toen ik mijn static lease voor de NoDo in de router had aangepast aan het nieuwe MAC-adres.

Ben weer teruggegaan naar R596, daar heb ik geen problemen mee op IP-gebied.
Annie
 
Berichten: 92
Geregistreerd: 23 jun 2013, 09:56

Re: TCP/IP connection

Berichtdoor henkdejonge » 20 maart 2014, 21:07

Ineens een ingave... Ik had nog niet getest of ik via de externe hosting (www.nododomotica.nl) het zou werken... maar ik was zo gefocust op mijn interne webapp dat ik de andere vergeten was. Nu dus via de externe hosting de zaken opgezet e voila...het werkt weer. Maar het blijft vreemd dat het intern niet werkt en buiten langs wel... Maar morgen verder...

Grtz,

Henk.
Afbeelding
henkdejonge
 
Berichten: 102
Geregistreerd: 21 maart 2012, 16:29

Re: TCP/IP connection

Berichtdoor henkdejonge » 21 maart 2014, 15:30

Nog even een update:

Vannacht over na liggen denken en ineens viel het kwartje... Het probleem dat het niet op de lokale webapp wilde werken kwam voort uit het fenomeen dat ik mijn modem moest resetten. Hierdoor kreeg mijn raspberry PI een ander IP adres... En dit kwam niet meer overeen met de harde IP adressen die je in de diverse *.PHP bestandjes moet invoeren om uiteindelijk een connectie te kunnen maken met je Nodo... Zaken aangepast è voila weer communicatie.

Grtz,

Henk.

Blijf het wel vreemd vinden dat de Nodo dan weigert een IP adres te vragen via DHCP...!

Werk nu met V3.6.9 R740.
Afbeelding
henkdejonge
 
Berichten: 102
Geregistreerd: 21 maart 2012, 16:29

Re: TCP/IP connection

Berichtdoor manjh » 15 apr 2014, 10:07

Mijn vaste gewoonte als ik weer eens een nieuwe nodo of r-pi aansluit: direkt een vast IP adres alloceren.
Productie nodo's range 1xx, waarbij xx het unit nummer is. Testnodo's 2xx. R-pi krijgt 99.
Zo blijft er meer dan genoeg over voor deze de rest in het netwerk, en weet ik toch altijd direct de juiste nodo tevinden. 8-)
Hans
manjh
 
Berichten: 1172
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Re: TCP/IP connection

Berichtdoor Thijs » 15 apr 2014, 12:04

Dat is een mooi handige Tip ! :mrgreen:
Gelijk aanleren, ben nu net de Nodo weer aan het volschieten voor de testomgeving.
Thijs
 
Berichten: 27
Geregistreerd: 02 maart 2013, 10:34

Re: TCP/IP connection

Berichtdoor sjopun » 04 mei 2014, 19:58

manjh schreef:Mijn vaste gewoonte als ik weer eens een nieuwe nodo of r-pi aansluit: direkt een vast IP adres alloceren.
Productie nodo's range 1xx, waarbij xx het unit nummer is. Testnodo's 2xx. R-pi krijgt 99.
Zo blijft er meer dan genoeg over voor deze de rest in het netwerk, en weet ik toch altijd direct de juiste nodo tevinden. 8-)


Hoe doe je dat? In de router of via (bijv. telnet) commando's op de Nodo?
Zodra ik probeer met telnet een ander vast ip-adres te zetten krijgt de webapp geen contact meer. Op één of andere manier (na lang klooien) heb dat wel klaar gekregen in 3.6.
En met DHCP krijgt Nodo een adres wat ik ook graag in een andere range zou willen hebben. En via de Online router kan ik ook geen vast adres aan een mac adres knopen, tenminste dat heb ik nog niet kunnen vinden.
sjopun
 
Berichten: 16
Geregistreerd: 01 mei 2012, 18:27
Woonplaats: Drachten

Re: TCP/IP connection

Berichtdoor manjh » 05 mei 2014, 10:42

sjopun schreef:
manjh schreef:Mijn vaste gewoonte als ik weer eens een nieuwe nodo of r-pi aansluit: direkt een vast IP adres alloceren.
Productie nodo's range 1xx, waarbij xx het unit nummer is. Testnodo's 2xx. R-pi krijgt 99.
Zo blijft er meer dan genoeg over voor deze de rest in het netwerk, en weet ik toch altijd direct de juiste nodo tevinden. 8-)


Hoe doe je dat? In de router of via (bijv. telnet) commando's op de Nodo?
Zodra ik probeer met telnet een ander vast ip-adres te zetten krijgt de webapp geen contact meer. Op één of andere manier (na lang klooien) heb dat wel klaar gekregen in 3.6.
En met DHCP krijgt Nodo een adres wat ik ook graag in een andere range zou willen hebben. En via de Online router kan ik ook geen vast adres aan een mac adres knopen, tenminste dat heb ik nog niet kunnen vinden.

Je laat de nodo eerst gewoon een adres aanvragen. Dan ga je via de browser naar de router, kijkt in de lijst met actieve clients, zoek de nodo op en vink aan dat hij statisch adres moet gebruiken. Vervolgens wijzig je het uitgegeven ip adres in het adres dat jij wilt, en klik op "apply". Herstart de nodo, en dan zal hij het aangegeven adres gebruiken.

Methode kan per router verschillen natuurlijk... :shock:
Hans
manjh
 
Berichten: 1172
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Re: TCP/IP connection

Berichtdoor sjopun » 14 mei 2014, 20:02

manjh schreef:
sjopun schreef:
manjh schreef:Mijn vaste gewoonte als ik weer eens een nieuwe nodo of r-pi aansluit: direkt een vast IP adres alloceren.
Productie nodo's range 1xx, waarbij xx het unit nummer is. Testnodo's 2xx. R-pi krijgt 99.
Zo blijft er meer dan genoeg over voor deze de rest in het netwerk, en weet ik toch altijd direct de juiste nodo tevinden. 8-)


Hoe doe je dat? In de router of via (bijv. telnet) commando's op de Nodo?
Zodra ik probeer met telnet een ander vast ip-adres te zetten krijgt de webapp geen contact meer. Op één of andere manier (na lang klooien) heb dat wel klaar gekregen in 3.6.
En met DHCP krijgt Nodo een adres wat ik ook graag in een andere range zou willen hebben. En via de Online router kan ik ook geen vast adres aan een mac adres knopen, tenminste dat heb ik nog niet kunnen vinden.

Je laat de nodo eerst gewoon een adres aanvragen. Dan ga je via de browser naar de router, kijkt in de lijst met actieve clients, zoek de nodo op en vink aan dat hij statisch adres moet gebruiken. Vervolgens wijzig je het uitgegeven ip adres in het adres dat jij wilt, en klik op "apply". Herstart de nodo, en dan zal hij het aangegeven adres gebruiken.

Methode kan per router verschillen natuurlijk... :shock:


Manjh, dank voor je antwoord.
(Wel wat late reactie, maar ik heb waarschijnlijk het forummailtje gemist. Aanleiding om te kijken is dat ik nu weer geen verbinding met Nodo heb.)
Probleem is dat ik in de router er nog niet achter ben hoe een vast adres aan de Node te geven. Ik heb in een eerder modem wel gezien dat je aan een mac-adres een ip-adres kunt knopen, maar in de Online modem niet kunnen vinden. Maar ik ga verder zoeken. Misschien iets met port triggering.
Met vriendelijke groet,
Sjoerd
sjopun
 
Berichten: 16
Geregistreerd: 01 mei 2012, 18:27
Woonplaats: Drachten

Volgende

Keer terug naar Nodo aan de praat krijgen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Google [Bot] en 1 gast

cron