nodo-domotica.nl

SD card werkt niet.

Voor hulp om je Nodo aan de praat te krijgen

SD card werkt niet.

Berichtdoor cvdhoek » 31 dec 2013, 12:12

Goede middag,

Ik kom gelijk maar even met de deur in huis vallen.
Ik heb een NES in combinatie met Arduino Mega en een led print.
Alles werkt prima totdat ik iets met de sd card wil gaan doen.
Alle file commando's geven geen error, maar ook geen output (op fileexecute na).
Code: Selecteer alles
>>
>>filelist
>>fileshow
>>filewrite test
>>status
>>filewrite
>>fileexecute test
Input=System; Unit=1; Event=Message 3: Unable to open file.
Output=HTTP(141.138.136.245); Unit=1; Event=Message 3: Unable to open file.
Output=RF; Unit=0; Event=Message 3: Unable to open file.
>>

Dit is de output van status:
Code: Selecteer alles
>>status
Input=Terminal(192.168.100.104); Unit=1; Event=Status -,0

!******************************************************************************!
Nodo Domotica controller (c) Copyright 2013 P.K.Tonkes.
Licensed under GNU General Public License.
Nodo-Mega V3.6, Product=SWACNC-MEGA-R596, Home=1, ThisUnit=1, ID=URIJFNV2
Date=31-12-2013 (Tue), Time=11:36 -
IP=192.168.100.108, PortOutput=80, PortInput=6636
Host=www.nodo-domotica.nl, HostIP=141.138.136.245
!******************************************************************************!
>>

Als ik de cardinfo sketch run dan is dit de output:
Code: Selecteer alles
Initializing SD card...initialization failed. Things to check:
* is a card is inserted?
* Is your wiring correct?
* did you change the chipSelect pin to match your shield or module?


Cardinfo uit de sdfatlib geeft deze output:
Code: Selecteer alles
SdFat version: 20131225

type any character to start

card.init failed
SD errorCode: 0X1
SD errorData: 0XFF

type any character to start


De Nodo webapp werkt prima terwijl ik hier las dat zonder een sd card de webapp hier een error melding op geeft.

Heeft iemand een idee wat ik verder nog zou kunnen proberen?
Ik heb verschillende sd kaartjes gebruikt en geformatteerd met FAT16 en FAT32.
Het waren wel allemaal kaartjes van 8 GB. Kleiner heb ik hier niet liggen.
Ik heb alle soldeer verbindingen ook al nagelopen en dat ziet er allemaal goed uit.

Bij voorbaat dank!
Groet,
Cil.
cvdhoek
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 30 dec 2013, 22:49

Re: SD card werkt niet.

Berichtdoor proza » 31 dec 2013, 15:08

Ik heb een SD card van 1GB en ervaar gelijke problemen.
Mijn Nodo's - Jura Impressa F50 and a Starbucks MUG makes my day complete
Gebruikers-avatar
proza
 
Berichten: 420
Geregistreerd: 03 nov 2011, 22:44

Re: SD card werkt niet.

Berichtdoor BazemanKM » 31 dec 2013, 16:13

SD kaart van 8GB, gebruik alleen cijfers in bestandsnaam.
Mijn blog over de Nodo: http://www.fam-oldenburger.nl/wordpress/tag/nodo/

Nodo-Mega V3.6, Product=SWACNC-MEGA-R596|WebApp lokaal (SWINWA-PROD-V099)|DHT-22, Dallas DS18B20, WS-3500|
BazemanKM
 
Berichten: 44
Geregistreerd: 08 aug 2012, 09:49

Re: SD card werkt niet.

Berichtdoor kabouter » 01 jan 2014, 12:48

cvdhoek schreef:Nodo Domotica controller (c) Copyright 2013 P.K.Tonkes.
Licensed under GNU General Public License.
Nodo-Mega V3.6, Product=SWACNC-MEGA-R596, Home=1, ThisUnit=1



ik zie dat jij gebruik maak van versie R596 .... volgens mij wordt het daar niet ondersteund.
ikzelf maak gebruik van versie R656 en hier werkt het perfect ... b.t.w. ik maak gebruik van een 8Gig en 16Gig kaartje.( meerdere Mega's )
kabouter
 
Berichten: 214
Geregistreerd: 10 nov 2011, 13:57

Re: SD card werkt niet.

Berichtdoor cvdhoek » 01 jan 2014, 15:05

Dank voor jullie reacties!

BazemanKM, alleen cijfers heb ik ook geprobeerd; zelfde negatieve resultaat.
Bovendien zou ik met filelist toch de initieel aangemaakte files moeten zien?

Kabouter, ik dacht om te beginnen neem ik de stable release.
Ik heb nu R656 erop gezet. Helaas zelfde resultaat.
Bovendien geven de beide cardinfo sketches ook een initialisatie error.

Ik denk zelf dat ik het in de hardware moet zoeken.
Maar ja, hoe en waar???

PS. De beste wensen voor 2014 !!
cvdhoek
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 30 dec 2013, 22:49

Re: SD card werkt niet.

Berichtdoor rwijbenga » 03 jan 2014, 00:03

Als je via de webapp de eventlist uitleest krijg je dan ook een SD card error?
rwijbenga
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 28 aug 2011, 14:58

Re: SD card werkt niet.

Berichtdoor cvdhoek » 03 jan 2014, 07:48

Ja, Please wait, getting scripts... blijft staan.

Na een paar seconden:
Code: Selecteer alles
Input=System; Unit=1; Event=Message 10: SDCard error.
Output=HTTP(141.138.136.245); Unit=1; Event=Message 10: SDCard error.
Output=RF; Unit=0; Event=Message 10: SDCard error.


Het is in ieder geval wel consequent.
cvdhoek
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 30 dec 2013, 22:49

Re: SD card werkt niet.

Berichtdoor rwijbenga » 03 jan 2014, 23:52

Het lijkt toch op een hardware storing, stuur even een mailtje naar de shop, dan kunnen we een oplossing vinden.
rwijbenga
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 28 aug 2011, 14:58

Re: SD card werkt niet.

Berichtdoor manjh » 04 jan 2014, 10:35

Probeer de sd card eens opnieuw te formatteren, via een cardreader aan windows, of anders gewoon in een telefoon of een camera.
Geen quick format, maar zo uitgebreid mogelijk.
Hans
manjh
 
Berichten: 1172
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Re: SD card werkt niet.

Berichtdoor wvh » 09 jan 2014, 13:12

Hier net het zelfde , bij homemade Nodo met de zelfde SD card geen probleem gehad.
Vandaag nieuwe nes opgestart en krijg ook de volgende melding
Input=System; Unit=1; Event=Message 10: SDCard error.
Output=HTTP(141.138.136.245); Unit=1; Event=Message 10: SDCard error.
Output=RF; Unit=0; Event=Message 10: SDCard error.

1) Format van SD maakt hier geen verschil .
2) externe voeding en andere arduino mega maakt geen verschil foutmelding blijft .


Victor
wvh
 
Berichten: 39
Geregistreerd: 15 nov 2011, 10:36

Volgende

Keer terug naar Nodo aan de praat krijgen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

cron