nodo-domotica.nl

Geen verbinding

Voor hulp om je Nodo aan de praat te krijgen

Re: Geen verbinding

Berichtdoor rds » 11 mei 2014, 03:04

Ik heb hetzelfde probleem. Configuratie lukt, maar HostIP klopt niet waardoor er geen communicatie mogelijk is. Ik kan in mijn voze telenet router geen andere DNS server ingeven en vind het zonde om stroomverbruik van een extra router te hebben. Ik heb geprobeerd met het commando DnsServer 208.67.222.222; maar dan geeft hij na een reboot zelfs het IP van de NES niet meer. (ik gebruik fixed IP) Is er een andere oplossing?

Code: Selecteer alles
!******************************************************************************!
Nodo Domotica controller (c) Copyright 2014 P.K.Tonkes.
Licensed under GNU General Public License.
Nodo-Mega V3.7, Product=SWACNC-MEGA-R744, Home=1, ThisUnit=1, ID=xxxxxxxx
Date=11-05-2014 (Sun); Time=03:42 DaylightSaving
IP=192.168.0.200, PortOutput=80, PortInput=6636
Host=www.nodo-domotica.nl, HostIP=49.48.49.192
!******************************************************************************!
Input=System; Unit=1; Event=Message 6,0: Unable to establish TCP/IP connection.
Output=I2C; Unit=0; Event=Message 6,0: Unable to establish TCP/IP connection.
Output=RF; Unit=0; Event=Message 6,0: Unable to establish TCP/IP connection.
Output=HTTP(0.0.0.0); Unit=1; Event=Boot 1
Output=I2C; Unit=0; Event=Boot 1
Output=RF; Unit=0; Event=Boot 1
Input=System; Unit=1; Event=Boot 1

Ready. Nodo is waiting for serial input...
rds
 
Berichten: 29
Geregistreerd: 18 mei 2012, 12:10

Re: Geen verbinding

Berichtdoor bunny007 » 11 mei 2014, 23:27

Helaas lukte me het alleen dmv een dhcp server (router) die dns meegeeft, lijkt wel of die dns servers gehacked worden waardoor je een adres uit thailand krijgt.

Je HostIP=49.48.49.192 is idd niet goed, misschien heb je nog iets anders in huis, wat (tijdelijk) een dhcp server kan worden.

Mvg
R744, Mega, LAN, Nodoshield v1.2, 1xDHT22, 5xDS18B20, 5x8ch relay, 40/8p PCF8574, 5xKAKU, 4x2262, RFID
R744, Mega, LAN, 2xDS18B20, 2x8ch relay, 16/8p PCF8574, 2xHC-SR501
R818, MiniPro, 433RF, 2xMG995 Servo
Orange PI PC (€15) - Lubuntu 14.04 - Domoticz
bunny007
 
Berichten: 129
Geregistreerd: 09 dec 2011, 08:46

Re: Geen verbinding

Berichtdoor rds » 25 mei 2014, 00:00

Ik heb nu zowel mijn PC als de nodo achter een router gehangen met alternatieve DNS servers. Ik krijg nog steeds 49.48.49.192 op de nodo. Ik heb het gevoel dat de website tijdens het configureren deze waarde doorstuurt? Op mijn PC resolved hij juist (net zoals voor ik die extra router ertussen gedaan heb trouwens)

Kan iemand bevestigen of HostIP meegestuurd wordt, dan wel door de nodo geresolved wordt aan de hand van Host ? Is er een commando om die zelf te zetten? Desnoods een regel code die ik ergens kan wijzigen?

*EDIT* ondertussen heb ik httphost eens gewijzigd naar google. Blijft resolven naar die 49.48.49.192...

Code: Selecteer alles
!******************************************************************************!
Nodo Domotica controller (c) Copyright 2014 P.K.Tonkes.
Licensed under GNU General Public License.
Nodo-Mega V3.7, Product=SWACNC-MEGA-R744, Home=1, ThisUnit=1, ID=xxxxxxxxx
Date=25-05-2014 (Sun); Time=01:15 DaylightSaving
IP=192.168.1.200, PortOutput=80, PortInput=6636
Host=google.be, HostIP=49.48.49.192
!******************************************************************************!
rds
 
Berichten: 29
Geregistreerd: 18 mei 2012, 12:10

Re: Geen verbinding

Berichtdoor Jan21 » 25 mei 2014, 09:54

Hoi


Ik heb hier ook hetzelfde probleem met lokaal webapp sinds een paar dagen opeens.
Ik krijg ook hetzelfde ip/tcp melding.
Ik ben tijdelijk overgestapt naar nodo-domotica server en het gaat goed ( met DHCP aan)
Zodra ik de DHCP uitzet en de nodo een vast ip adres geef kreeg ik weer de bekende ip/tcp melding en is kan geen connectie maken met de webapp.

Bij mij is tot stand gekomen sinds ik ben overgestapt naar een ander modem omdat het antenne van mijn Fritzbox kapot ging. Ik gebruik nu een Huawei HG 655D van Online.

Groeten Jan
NES mega R744 + Weerstation WS 3500
Jan21
 
Berichten: 26
Geregistreerd: 08 okt 2013, 17:17

Re: Geen verbinding

Berichtdoor rds » 26 mei 2014, 20:47

Bedankt voor de gouden tip Jan. Ik heb hem nu op DHCP gezet en het werkt.

Code: Selecteer alles
Host=www.nodo-domotica.nl, HostIP=185.10.51.106
rds
 
Berichten: 29
Geregistreerd: 18 mei 2012, 12:10

Re: Geen verbinding

Berichtdoor manjh » 26 mei 2014, 22:41

ragstar schreef:Gevonden in de config file, helpt helaas ook niet....ook de sd-card schoon gemaakt. Krijg nog steeds geen seriele verbinding en kan dus geen commando's versturen.... eerder geen problemen om hem via serieel of telnet te benaderen

Waar kan ik nog zoeken?

Ik snap er niets van. Je kunt kennelijk wel compileren en laden, maar dan moet je toch ook gewoon de serial monitor kunnen openen in de compiler?
Hans
manjh
 
Berichten: 1172
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Vorige

Keer terug naar Nodo aan de praat krijgen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron