nodo-domotica.nl

RFLink support thread

Hier alles over de Software in de Nodo

Re: RFLink support thread

Berichtdoor cvdhoek » 29 nov 2015, 17:34

Ik heb RFLink op een NES geïnstalleerd.
Kan iemand mij kort uitleggen hoe ik SER2LAN hier ook bij op krijg?

De bedoeling is om in Domoticz RFLink met lan interface te gebruiken.
cvdhoek
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 30 dec 2013, 22:49

Re: RFLink support thread

Berichtdoor ff2000 » 04 jan 2016, 13:43

Mooi project de RFlink, ik heb er gelijk 1 besteld.

Kan de NODO led print ook aansluiten op deze RF link? Zodat je een IR afstandsbediening kan gebruiken om lampen aan te schakelen.

Groeten Frank
ff2000
 
Berichten: 61
Geregistreerd: 06 sep 2011, 10:42

Re: RFLink support thread

Berichtdoor ff2000 » 12 jan 2016, 20:51

Ik heb inmiddels een RF link ontvangen.
Maar hoe kan ik zien of hij werkt.

Ik heb domoticz op mijn windows pc geinstalleerd. De software op de mega geladen, de rf link op de mega geprikt, aangesloten, bij hardware RFlink Gateway USB geselecteerd met de juiste poort erbij.

Bij de log staat:
2016-01-12 20:48:15.919 RFLink: Using serial port: COM24
2016-01-12 20:48:16.833 RFLink: Controller Initialized!...

volgens mij ook goed.

Ik zie helemaal niks binnen komen. Terwijl bij de nodo van alles binnenkomt. Ook als ik een kaku signaal verstuur vanaf de nodo dan komt er bij de domoticz niks binnen.

Iemand een idee wat ik verkeerd doe??
ff2000
 
Berichten: 61
Geregistreerd: 06 sep 2011, 10:42

Re: RFLink support thread

Berichtdoor markuser » 12 jan 2016, 21:48

Staat onder Instellingen accepteer nieuwe hardware wel aan? (toelaten voor 5 minuten)
Mvg, Mark

4 Unit's met ethernet. Nodo-Mega V3.7, Product=SWACNC-MEGA-R744
Devices: Diverse Kaku's, DS18b20, DHT11, LCD, WS3500, CNY70, BPW40, LDR, Watersensor, Slimme meter kaifa MA304, RFLink, Raspberry PI, Domoticz Eigenbouw behuizing
Gebruikers-avatar
markuser
 
Berichten: 497
Geregistreerd: 29 feb 2012, 13:19

Re: RFLink support thread

Berichtdoor Voyager » 13 jan 2016, 00:38

Je kan om te beginnen eenvoudig testen met de RFLink Loader software.
Die heeft een log en debug mode en geeft aan wat er binnen komt.
Je kan er zelfs commando's mee versturen.

Hier vind je hoe dat werkt:
http://www.nemcon.nl/blog2/2015/07/cc
Voyager
 
Berichten: 180
Geregistreerd: 23 okt 2014, 14:26

Re: RFLink support thread

Berichtdoor ff2000 » 13 jan 2016, 18:57

ik heb gedaan wat jullie gezegd hebben maar helemaal niks.
Zie onderstaande printscreen

Afbeelding

linkerzijde mijn nodo verbonden met telnet waar verschillende dingen binnen komen.
Ik zelfs nog een kakusend A1,on verstuurd.

Aan de rechterzijde de RF link loader. Daar komt helemaal niks binnen.

Kan er iets kapot zijn? De transceiver oid.

Groeten Frank
ff2000
 
Berichten: 61
Geregistreerd: 06 sep 2011, 10:42

Re: RFLink support thread

Berichtdoor Voyager » 14 jan 2016, 00:12

Lijkt er sterk op..
Voyager
 
Berichten: 180
Geregistreerd: 23 okt 2014, 14:26

Re: RFLink support thread

Berichtdoor Joske09 » 22 jan 2016, 19:00

Hallo,

Ik ben RFLink (v36) aan het uitproberen met Domoticz (V2.4298).
Ik heb een Nodo small als slave met een temperatuursensor. Met de Nodo software zie ik de data in de webapp verschijnen. Ik zie deze echter niet via RFLink in Domoticz.
In debugmode van RFLink zie ik de data van de slave wel voorbij komen maar die wordt dus blijkbaar niet doorgestuurd naar Domoticz. Moet er nog ergens iets ingesteld of aangepast worden om deze data ook in Domoticz te krijgen?

Groeten,
Jos
Joske09
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 01 apr 2013, 19:32

Re: RFLink support thread

Berichtdoor DrEnergy » 25 jan 2016, 13:53

Ook ik ben inmiddels over naar Domoticz op een Raspberry Pi met een RFLink. Nu loop ik tegen het probleem aan dat ik in de garage niet genoeg bereik heb. Hiervoor wil ik een Nodo slave gaan gebruiken. Ik heb nog meerdere Smalls liggen hier.

Mijn vraag:
Welke software moet er op de small worden geinstalleerd?

Welke aanpassingen kan/moet je doen op de small om alles door te sturen?

Als ik hier ook bijvoorbeeld een temp sensor op wil hebben wat moet er dan nog meer in de small worden ingesteld?

Als iemand een wiki pagina heeft hierover is het ook prima maar ik kan eigenlijk geen informatie hierover vinden.

Alvast bedankt!
DrEnergy
 
Berichten: 145
Geregistreerd: 04 jan 2012, 09:09
Woonplaats: Dordrecht

Re: RFLink support thread

Berichtdoor manjh » 29 feb 2016, 17:23

In mijn poging om Domoticz op te zetten loop ik tegen een probleem aan.
Ik heb een SUN650 schakelaar voor mijn rolluiken, dat is de oude adressering versie met code wheels. Deze schakelaar is ingesteld voor adres B16.

Deze code krijg ik met RFLink niet in de lucht.... er komt een schakelcommando uit voor B10.
Andere SUN650's die ik op B14 en B15 heb staan werken wel goed.
Heb ook andere huiscodes geprobeerd, maar altijd komt adres 16 er niet uit.
Heb ik een bugje ontdekt, of doe ik iets fout?

Hans
Hans
manjh
 
Berichten: 1172
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

VorigeVolgende

Keer terug naar Nodo Software

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron