nodo-domotica.nl

RFLink support thread

Hier alles over de Software in de Nodo

Re: RFLink support thread

Berichtdoor fhuiskamp » 15 sep 2015, 08:48

Het lijkt erop dat Domoticz de RFlink wel ziet en kan uitlezen, maar niet kan gebruiken om te zenden/ontvangen. Moet ik nog iets in die Arduino IDE software doen om er voor te zorgen dat Domoticz de RFlink kan gebruiken?
fhuiskamp
 
Berichten: 16
Geregistreerd: 01 nov 2013, 16:42

Re: RFLink support thread

Berichtdoor Voyager » 15 sep 2015, 09:48

@ Iemand hier die de NES gebruikt met RFLink, er waren toch geen aanpasingen nodig ..?

Als je in de Arduino IDE naar de seriele monitor gaat,
krijg je iets te zien ala:
20;00;Nodo RadioFrequencyLink - RFLink Gateway V1.1 - R31;

Vervolgens zou er al data kunnen binnen komen mits je sensoren in de omgeving hebt..
Sensoren mogen Nodo slave devices zijn maar een Oregon, Cresta, Alecto, Lidl, Aldi temperatuur sensor is ook prima.. (en nog een paar dozijn andere devices die inmiddels ondersteund worden)
Druk je op de afstandsbediening van bv. Kaku dan moet je dat in de log zien als:
20;03;NewKaku;ID=00cac142;SWITCH=3;CMD=OFF;

dan checken of rechts onder op "zowel NR als CR" staat..
vervolgens testen of zenden werkt.. dit kan je hier handmatig doen en gaat op dezelfde manier als Domoticz de opdrachten door geeft..:
klop bovenin het balkje de volgende opdracht en geef enter..
10;NewKaku;1040508;1;ON
RFlink moet dan antwoorden met:
20;01;OK;

Uiteraard schakelt een kaku stekkerdoos enz. pas als deze gekoppeld is aan de ID die word verzonden. Het beste kan je de originele AB aan een ontvanger/schakelaar koppelen.
Doe je dit als rflink mee loopt dan zie je dat ook in de log en heb je daar gelijk de juiste ID staan.
Zo pikt Domoticz dat ook op.
Uiteraard kan je ook ID's zelf verzinnen en dat werkt ook prima maar om te testen of zenden en ontvangen werkt is het beter om de originele AB te gebruiken..
Voyager
 
Berichten: 180
Geregistreerd: 23 okt 2014, 14:26

Re: RFLink support thread

Berichtdoor Henderik55 » 24 sep 2015, 17:51

Hallo is er al iets bekend over compoort probleem?
Ik laad de software met Rflink loader met com10 en en domoticz vraagt com3 wat ik niet kan veranderen.

Graag wat hulp.
Grt.Henk
Henderik55
 
Berichten: 12
Geregistreerd: 29 sep 2012, 07:47

Re: RFLink support thread

Berichtdoor Voyager » 24 sep 2015, 22:45

Dat is al enige tijd geleden aangepast in Domoticz.
Zat binnen Domoticz iets niet goed met de herkenning van de COM poorten.
Maar je moet denk ik wel een beta versie binnen halen.
Wil je geen beta versie draaien dan is de andere mogelijkheid om met een editor direct in de database de com poort te veranderen.
Voyager
 
Berichten: 180
Geregistreerd: 23 okt 2014, 14:26

Re: RFLink support thread

Berichtdoor Henderik55 » 26 sep 2015, 10:13

Hoi hoi,
Bedankt voor u snelle reactie.
Ik ben niet zo handig in de domoticz,maar vind erg boeiend.
Ik heb u raad opgevolgd maar ook hier kom ik er niet uit.
Domoticz .db op de pc veranderd,dit gaf helemaal veel fouten.Toen dacht ik op raspberry zit ook db.
Maar zit geen com opdracht in.

U heeft over een beta versie maar welke voor de pc of raspberry?
En heeft u misschien een link waar ik dat kan binnen halen?

Vr.gr. Henk
Henderik55
 
Berichten: 12
Geregistreerd: 29 sep 2012, 07:47

Re: RFLink support thread

Berichtdoor markuser » 26 sep 2015, 10:25

Henderik55 schreef:Hoi hoi,
Bedankt voor u snelle reactie.
Ik ben niet zo handig in de domoticz,maar vind erg boeiend.
Ik heb u raad opgevolgd maar ook hier kom ik er niet uit.
Domoticz .db op de pc veranderd,dit gaf helemaal veel fouten.Toen dacht ik op raspberry zit ook db.
Maar zit geen com opdracht in.

U heeft over een beta versie maar welke voor de pc of raspberry?
En heeft u misschien een link waar ik dat kan binnen halen?

Vr.gr. Henk


Onder instellingen/systeem/software updates/Distributie kanaal op beta zetten.
Mvg, Mark

4 Unit's met ethernet. Nodo-Mega V3.7, Product=SWACNC-MEGA-R744
Devices: Diverse Kaku's, DS18b20, DHT11, LCD, WS3500, CNY70, BPW40, LDR, Watersensor, Slimme meter kaifa MA304, RFLink, Raspberry PI, Domoticz Eigenbouw behuizing
Gebruikers-avatar
markuser
 
Berichten: 497
Geregistreerd: 29 feb 2012, 13:19

Re: RFLink support thread

Berichtdoor kabouter » 01 okt 2015, 13:01

fhuiskamp schreef:Het lijkt erop dat Domoticz de RFlink wel ziet en kan uitlezen, maar niet kan gebruiken om te zenden/ontvangen. Moet ik nog iets in die Arduino IDE software doen om er voor te zorgen dat Domoticz de RFlink kan gebruiken?

Ik zit ook nog steeds met het zelfde probleem.
het heeft voorheen wel gewerkt maar de laatste tijd doet Domoticz niet meer het zelfde :(
Ik zag eerst de kaku codes ( oude kaku wiel codes )gewoon voorbij komen maar nu niet meer.
EN hetzelfde geld voor de arc en ac van de Elro/Eurodomest codes. lijkt wel of dat deze elke keer weer varieert.
momenteel in gebruik met de RFLink R31 en de Domoticz 3219 versie.
iemand anders ook deze ervaring :?:
kabouter
 
Berichten: 214
Geregistreerd: 10 nov 2011, 13:57

Re: RFLink support thread

Berichtdoor fhuiskamp » 02 okt 2015, 06:33

Staat ondersteuning voor de deurbel ACDB-7000BC van KAKU ook al op de planning? Of iemand al ervaringen dat deze werkt met de RFlink?
fhuiskamp
 
Berichten: 16
Geregistreerd: 01 nov 2013, 16:42

Re: RFLink support thread

Berichtdoor fhuiskamp » 02 okt 2015, 06:36

kabouter schreef:
fhuiskamp schreef:Het lijkt erop dat Domoticz de RFlink wel ziet en kan uitlezen, maar niet kan gebruiken om te zenden/ontvangen. Moet ik nog iets in die Arduino IDE software doen om er voor te zorgen dat Domoticz de RFlink kan gebruiken?

Ik zit ook nog steeds met het zelfde probleem.
het heeft voorheen wel gewerkt maar de laatste tijd doet Domoticz niet meer het zelfde :(
Ik zag eerst de kaku codes ( oude kaku wiel codes )gewoon voorbij komen maar nu niet meer.
EN hetzelfde geld voor de arc en ac van de Elro/Eurodomest codes. lijkt wel of dat deze elke keer weer varieert.
momenteel in gebruik met de RFLink R31 en de Domoticz 3219 versie.
iemand anders ook deze ervaring :?:


Bij mij deed hij helemaal niks, kon ook geen schakelaar leren. Kreeg in de domoticz log iedere keer bij verzenden een time-out. Dit is voor mij met de laatste firmware van de RFlink opgelost.
fhuiskamp
 
Berichten: 16
Geregistreerd: 01 nov 2013, 16:42

Re: RFLink support thread

Berichtdoor Voyager » 02 okt 2015, 07:57

fhuiskamp schreef:Staat ondersteuning voor de deurbel ACDB-7000BC van KAKU ook al op de planning? Of iemand al ervaringen dat deze werkt met de RFlink?

Zou gewoon moeten werken..
Deze doet het ook: KAKU ACDB 6500BC
Voyager
 
Berichten: 180
Geregistreerd: 23 okt 2014, 14:26

VorigeVolgende

Keer terug naar Nodo Software

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron