nodo-domotica.nl

RFLink support thread

Hier alles over de Software in de Nodo

RFLink support thread

Berichtdoor StuntTeam » 01 apr 2015, 19:25

International support can be found here: http://sourceforge.net/p/rflink/discussion
RFLink support vragen kan je zowel op bovenstaande link als hier in deze thread kwijt.

Introductie:
RFLink is gebaseerd op de nodo core. Er zijn echter enkele belangrijke aanpassingen zowel in de code als in de gedachter achter RFLink. Het hoofddoel is om op een makkelijke en open source manier allerhande RF signalen beschikbaar te maken aan een centrale domotica server. Deze server kan bc. Domoticz zijn en draaien op een PC, Nas of Rasberry PI. Wat de sensoren betreft, kan je denken aan bijvoorbeeld standaard commerciele weer sensoren en 220 volt schakelaars maar ook aan maatwerk in de vorm van Nodo slaves. Een nodo slave zoals een nodo small is gewoon gebaseerd op de standaard nodo software. Wil je bijvoorbeeld een eigen barometer maken dan doe je dat op de Nodo manier en met de Nodo software. Deze geeft de data door aan RFLink en die zorgt dat het in de server software komt.

Belangrijke verschillen:
RFLink heeft beperkte mogelijkheden mbt de nodo eventlist, de reden is simpel. Er zijn geen events nodig om bv lampen op bepaalde tijdstippen aan te schakelen. Dit gebeurd nl. In de server software.
RFLink houd geen status van variabellen bij en geeft deze niet door aan de Nodo web app.
RFLink werkt niet met de Nodo plugins maar kunnen wel aangepast worden indien zinnig.
RFLink plugins werken niet met Nodo, aanpassing is soms niet zo maar mogelijk

Status:
Nog niet alle soorten en maten Nodo slaves worden ondersteund. Het kost tijd om de nodige aanpassingen te maken. Ook zijn er nog emkele bugs welke uitgezocht worden. Verder zijn er nog wat zaken die wel in RFLink werken maar nog niet in Domoticz. Heb je apparaten die nog niet ondersteund worden dan is debug/log data altijd welkom. In de planning staat ook 868 mhz RF support.
StuntTeam
 
Berichten: 19
Geregistreerd: 18 maart 2015, 18:13

Re: RFLink support thread

Berichtdoor Teunissm » 01 apr 2015, 22:04

Ik heb de RFLink software draaien op een arduino pro mega met nodo shield met Dmoticz naast mn standaard Nodo met webapp. Tot nog toe werkt het super op de bekende bugs na (kaku deur/raam schakelaar die een andere waarde als ON verzend, de foutmeldingen in Domoticz betreft dim level van verlichting).
Ik heb alleen wel een probleem met het ontvangen van mijn rookmelders (FA20RF). Ik heb dit ook al op sourceforge gemeld en reactie gekregen maar tot op heden nog steeds niet werkend. Ik heb de laatste versie software gedownload (RFLink_V10_R15). in de config file gecheckt of Plugin 080 en 081 actief stonden. in de RFLink.ino file de locatie waar mijn bestanden staan aangepast en de software geladen. Alles werkt behalve het ontvangst van de rookmelder. Ik heb alles een aantal keer doorgelopen en gecontroleerd maar helaas. Als ik in deze arduino de standaard nodo software laad zie ik keurig mn rookmelder binnen komen.

Kan iemand mij vertellen wat ik fout doe?

Hierbij ook nog even mijn log file van de seriele monitor met RFUDEBUG=ON:
Code: Selecteer alles
20;32;DEBUG;Pulses=52;Pulses(uSec)=2500,800,650,1250,650,1250,650,1250,650,1250,650,1250,650,1275,650,1250,650,2550,650,1275,650,2550,650,1250,650,1250,650,2550,650,2550,650,1275,650,2550,650,2550,650,1275,650,2550,650,2550,650,1275,650,1275,650,2550,650,1200,650;


Marcel
NES 3.6.9 Beta Master Nodo
Mega met zelfbouwnodo met energie monitoring (I2C),
Nodo small 3.6.9 Beta met licht meting en temperatuur/vocht meting (RF),
Nodo small 3.6.9 Beta als RGBLed dimmer (RF).
Teunissm
 
Berichten: 79
Geregistreerd: 04 sep 2011, 13:58

Re: RFLink support thread

Berichtdoor markuser » 18 apr 2015, 19:03

Ik krijg onder domoticz deze foutmelding "Fout bij verzenden van schakelaar opdracht, controleer apparaat/hardware!"
Mvg, Mark

4 Unit's met ethernet. Nodo-Mega V3.7, Product=SWACNC-MEGA-R744
Devices: Diverse Kaku's, DS18b20, DHT11, LCD, WS3500, CNY70, BPW40, LDR, Watersensor, Slimme meter kaifa MA304, RFLink, Raspberry PI, Domoticz Eigenbouw behuizing
Gebruikers-avatar
markuser
 
Berichten: 497
Geregistreerd: 29 feb 2012, 13:19

Re: RFLink support thread

Berichtdoor tim » 26 mei 2015, 18:30

Ik werk nu een tijdje met de RFLink en het werkt prima. Alleen de scenes doen het niet goed bij mij. Ik heb een scene met drie lampen, maar alleen de eerste gaat aan en heel soms nog een tweede. Of soms alleen de tweede. Waar moet ik de fout zoeken?

Ik gebruik RFLink R18 en Domoticz V2.2480 op een RPI.
tim
 
Berichten: 114
Geregistreerd: 11 nov 2013, 14:21

Re: RFLink support thread

Berichtdoor markuser » 26 mei 2015, 18:35

tim schreef:Ik werk nu een tijdje met de RFLink en het werkt prima. Alleen de scenes doen het niet goed bij mij. Ik heb een scene met drie lampen, maar alleen de eerste gaat aan en heel soms nog een tweede. Of soms alleen de tweede. Waar moet ik de fout zoeken?

Ik gebruik RFLink R18 en Domoticz V2.2480 op een RPI.


Probleem heb ik ook hier. Denk dat het een bug is.
Mvg, Mark

4 Unit's met ethernet. Nodo-Mega V3.7, Product=SWACNC-MEGA-R744
Devices: Diverse Kaku's, DS18b20, DHT11, LCD, WS3500, CNY70, BPW40, LDR, Watersensor, Slimme meter kaifa MA304, RFLink, Raspberry PI, Domoticz Eigenbouw behuizing
Gebruikers-avatar
markuser
 
Berichten: 497
Geregistreerd: 29 feb 2012, 13:19

Re: RFLink support thread

Berichtdoor rvhoutem » 26 mei 2015, 19:48

Ik wil ook graag de RFLink aan de praat krijgen.

Ik heb mijn NES voorzien van RFLink R18. Mijn domoticz (built 2490) draait op een ubunto (vmware).

Als ik via hardware de RFLINK USB gateway toevoeg zie ik in de logging:

2015-05-26 20:46:09.593 RFLink: Using serial port: /dev/ttyACM0
2015-05-26 20:43:04.555 RFLink: 20;00;Nodo RadioFrequencyLink V1.0;
2015-05-26 20:43:04.555 RFLink: Controller Initialized!...

Maar ik ontvang verder helemaal niks.
Als ik handmatig een KAKU A1 toevoeg en aan wil zetten krijg ik:

Fout bij verzenden van schakelaar opdracht, controleer apparaat/hardware!

Iemand enig idee hoe ik dit verder kan troubleshooten?

De NES werkte met de standaard nodo software gewoon goed. Ik heb al diverse builds van Rflink en Domoticz getest.
rvhoutem
 
Berichten: 61
Geregistreerd: 13 sep 2011, 11:53

Re: RFLink support thread

Berichtdoor kabouter » 27 mei 2015, 13:25

rvhoutem schreef:Iemand enig idee hoe ik dit verder kan troubleshooten?

De NES werkte met de standaard nodo software gewoon goed. Ik heb al diverse builds van Rflink en Domoticz getest.


Heb je ook al een restart gegeven? ( sudo /etc/init.d/domoticz.sh restart )
Kan je onder Arduino via de compoort wel wat zien gebeuren? ( met de juiste baudrate )

het zelfde versie werkt bij mij wel maar dan met een Raspberry Pi ( type B en type B2 )
kabouter
 
Berichten: 214
Geregistreerd: 10 nov 2011, 13:57

Re: RFLink support thread

Berichtdoor rvhoutem » 27 mei 2015, 19:54

Restart heb ik ook al meerdere keren gedaan.

Edit: Als ik op 57K6 zie ik netje staan "20;00;Nodo RadioFrequencyLink V1.0;"

Maar zie verder niks gebeuren als ik op een kaku remote druk of zo.
rvhoutem
 
Berichten: 61
Geregistreerd: 13 sep 2011, 11:53

Re: RFLink support thread

Berichtdoor rvhoutem » 16 jul 2015, 20:14

Inmiddels de laatste release erop gezet en nu doet hij het.
rvhoutem
 
Berichten: 61
Geregistreerd: 13 sep 2011, 11:53

Re: RFLink support thread

Berichtdoor rvhoutem » 18 jul 2015, 07:02

Aangezien Sourceforge al dagen uit de lucht is. Meld ik een niet werkende deurbel i.c.m. de laatste RFLINK hier ook nog een keer. Het gaat om de KAKU ACDB 6500BC.

De debug log laat onderstaande zien:

20;07;DEBUG;Pulses=50;Pulses(uSec)=300,950,250,950,250,950,950,275,250,950,250,9
50,250,950,950,275,250,950,950,275,250,950,950,250,250,950,950,275,250,950,250,9
50,250,950,950,275,250,950,950,250,250,950,950,275,250,950,950,250,250;

20;08;AB400D;ID=46;SWITCH=3;CMD=ON;

20;09;DEBUG;Pulses=50;Pulses(uSec)=3675,950,250,950,250,950,950,250,250,950,250,
950,250,950,950,275,250,950,950,250,250,950,950,275,250,950,950,250,250,950,250,
950,250,950,950,250,250,950,950,275,250,950,950,275,250,950,950,275,250;

20;0A;DEBUG;Pulses=50;Pulses(uSec)=3675,950,250,950,250,950,950,250,250,950,250,
950,250,950,950,275,250,950,950,275,250,950,950,250,250,950,950,250,250,950,250,
950,250,950,950,250,250,950,950,250,250,950,950,275,250,950,950,275,250;
rvhoutem
 
Berichten: 61
Geregistreerd: 13 sep 2011, 11:53

Volgende

Keer terug naar Nodo Software

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Google [Bot] en 1 gast

cron