nodo-domotica.nl

Elro

Hier alles over de Software in de Nodo

Elro

Berichtdoor maxtrash » 22 sep 2011, 23:24

In mijn onschuld dacht ik dat alles wat ik aan spullen had kaku was, maar helaas blijkt het elro setje niet compatible te zijn. Ik zie wel wat verschijnen in eventghost maar allemaal dezelfde code.
Is hier wellicht nog wat aan te doen?

heb nu wel een tweetal kaku setjes gekocht in de aanbieding bij de Gamma maar toch...
maxtrash
 
Berichten: 38
Geregistreerd: 02 sep 2011, 11:40

Re: Elro

Berichtdoor Paul » 27 sep 2011, 19:27

Elro schakelaars worden niet ondersteund. Daar is wel wat aan te doen, maar dat laat ik graag even rusten. Ik wil mij eigenlijk niet wagen aan het compatibel maken met alle exotische setjes van blokker, Hema, Christine lu Duc, etc.
Groeten Paul
Paul
 
Berichten: 1152
Geregistreerd: 31 aug 2011, 20:33

Re: Elro

Berichtdoor Naitsirhc » 30 sep 2011, 16:09

Misschien is ondersteuning voor de Christine le Duc toch wel een goed ide :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol:
Naitsirhc
 
Berichten: 232
Geregistreerd: 30 sep 2011, 14:28

Re: Elro

Berichtdoor mvdbro » 31 okt 2011, 15:06

Beste Paul,

Aangezien ik nogal wat Home Easy EU spullen heb (gewoon toeval, omdat deze te koop zijn bij Formido en Karwei, zelfde prijsrange, volgens mij ook zelfde kwaliteit), heb ik daar al eens wat onderzoek naar gedaan. Het lijkt erop dat de KAKU code zelfs 100% identiek is aan de codes die door de HE300 Uk zender worden gebruikt. Dit zie ik althans terug in de Nodo programmacode.

Helaas is de code van de Home Easy EU versie anders dan de UK versie. Ik heb eens gekeken naar de rawdata in de Nodo Beheertool. Lijkt wel op de newKAKU, maar toch zie ik niet 1-2-3 wat ze hebben gewijzigd tussen de UK en EU versie. Ik kan me voorstellen dat je geen zin hebt om elk budget setje van een willekeurige kruitvat, action, wibra te supporten, maar de Home Easy is naar mijn mening 99% identiek aan de KAKU serie, dat zie je ook aan de productrange, is ook voor 90% gelijk.

Mocht je ooit zin en tijd hebben om hier eens naar te kijken, dan houdt ik me aanbevolen als tester. Als je wil kan ik je ook nog wel voorzien van een gratis zender/ontvanger, ik heb er genoeg...
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: Elro

Berichtdoor Sikidim » 07 nov 2011, 20:31

Op de Logitech Harmony Forum ben ik de onderstaande compatability van ELRO en JB lightmanager tegengekomen. Mogelijk kan je hier wat mee. Ook ik denk dat de ELRO onderdelen (low budget, werkt prima, makkelijk verkrijgbaar) een goede aanvulling zijn op KAKU. Ben benieuwd of het met de onderstaande dip switch instellingen wel werkt (dmv RAW codering danwel compatibility met KAKU frequenties).

Hier de instellingen voor de Elro schakelaars type AB440S.
Home Easy EU gaan niet werken, heb je Home Easy UK, dan werken deze weer wel.

Zijn er 10 dip-switches dan moet nr.10 altijd op Off staan.

Intertechno <-> ELRO

1-5: N = ON, F = OFF -- / -- dipcode voor 6,7,8 en 9

1-5 = NNNNN

----A1----------------------------------------------6,7,8,9
----A3----------------------------------------------7,8,9
----A5----------------------------------------------6,8,9
----A7----------------------------------------------8,9
----A9----------------------------------------------6,7,9
----A11---------------------------------------------7,9
----A13---------------------------------------------6,9
----A15---------------------------------------------9

1-5 = NNNNF

----A2----------------------------------------------6,7,8,9
----A4----------------------------------------------7,8,9
----A6----------------------------------------------6,8,9
----A8----------------------------------------------8,9
----A10---------------------------------------------6,7,9
----A12---------------------------------------------7,9
----A14---------------------------------------------6,9
----A16---------------------------------------------9

1-5 = FNNNN

----B1---------------------------------------------6,7,8,9
----B3---------------------------------------------7,8,9

1-5 = FNNNF

----B2---------------------------------------------6,7,8,9
----B4---------------------------------------------7,8,9

1-5 = NFNNN

----C1---------------------------------------------6,7,8,9
----C3---------------------------------------------7,8,9

1-5 = NFNNF

----C2---------------------------------------------6,7,8,9
----C4---------------------------------------------7,8,9

1-5 = FFNNN

----D1---------------------------------------------6,7,8,9
----D3---------------------------------------------7,8,9

1-5 = FFNNF

----D2---------------------------------------------6,7,8,9
----D4---------------------------------------------7,8,9
Sikidim
 
Berichten: 27
Geregistreerd: 05 nov 2011, 14:16

Re: Elro

Berichtdoor mvdbro » 14 nov 2011, 22:04

Ik heb inmiddels zelf enkele aanpassingen doorgevoerd in de Nodo software, zodat ik nu de Home Easy serie (importeur = Elro, maar dit is niet de eigen Elro budget serie) kan gebruiken. Ik kan zowel Home Easy EU ontvangen als zenden. Ik heb e.e.a. min of meer compatible gemaakt met newkaku, zodat ook de werking van de Nodo geheel in takt blijft. Zenders leveren een Newkaku code op, en ik heb het zo ingesteld dat bij het zenden, adres 0-127 voor KAKU is te gebruiken en adres 128-255 gebruik ik voor Home Easy EU.

Zo haal ik toch weer rendement uit mijn investering uit het verleden. Ik heb nogal wat dure sensoren van Home Easy, zoals de bewegingssensoren en schermschakelaars. Ik heb de dimmers wel vervangen door KAKU omdat die dimmers veel mooier dimmen dan Home Easy.

Ik gebruik nu diverse KAKU en Home Easy spullen naast elkaar. Geen probleem.
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: Elro

Berichtdoor jdvmanen » 15 jun 2012, 10:45

mvdbro schreef:Ik heb inmiddels zelf enkele aanpassingen doorgevoerd in de Nodo software, zodat ik nu de Home Easy serie (importeur = Elro, maar dit is niet de eigen Elro budget serie) kan gebruiken. Ik kan zowel Home Easy EU ontvangen als zenden. Ik heb e.e.a. min of meer compatible gemaakt met newkaku, zodat ook de werking van de Nodo geheel in takt blijft. Zenders leveren een Newkaku code op, en ik heb het zo ingesteld dat bij het zenden, adres 0-127 voor KAKU is te gebruiken en adres 128-255 gebruik ik voor Home Easy EU.

Zo haal ik toch weer rendement uit mijn investering uit het verleden. Ik heb nogal wat dure sensoren van Home Easy, zoals de bewegingssensoren en schermschakelaars. Ik heb de dimmers wel vervangen door KAKU omdat die dimmers veel mooier dimmen dan Home Easy.

Ik gebruik nu diverse KAKU en Home Easy spullen naast elkaar. Geen probleem.



Hoi MvdBro,

Zou jij deze wijzigingen aan Paul door kunnen geven, zodat de Home-Easy variant misschien wel 'officieel' gesupport kan gaan worden?

Vindt de Home-Easy zeker een waardige vergelijking met KAKU spullen. Bovendien is het nog wel goed om niet op één paard te wedden. KAKU is zo actief bezig met zelf intelligentie toevoegen (met iPad bediening e.d.), zometeen gaan ze met rolling code's werken om Nodo eruit te werken :)

Groeten!

Dirk
jdvmanen
 
Berichten: 50
Geregistreerd: 13 maart 2012, 13:43

Re: Elro

Berichtdoor BasPost » 02 nov 2012, 13:51

Is er al enig nieuws van het Nodo Team, qua ondersteuning van Elro en/of Home Easy?
HomeWizard heeft sinds kort ondersteuning van de Elro Rookmelders, type RM170RF.
Deze kunnen door de HomeWizard uitgelezen worden, zodat de status van de rookmelder weergeven wordt en 1x per maand de batterijstatus wordt opgevraagd en weergeven. Erg mooi!
Ik zou dit ook heel graag voor de Nodo willen zien. Ik vindt de HomeWizard steeds aantrekkelijker worden.

Edit: ook aantrekkelijk: http://www.ebay.nl/itm/320733111958?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649
BasPost
 
Berichten: 118
Geregistreerd: 03 jul 2012, 06:46
Woonplaats: Tolkamer

Re: Elro

Berichtdoor manjh » 02 nov 2012, 14:27

BasPost schreef:Is er al enig nieuws van het Nodo Team, qua ondersteuning van Elro en/of Home Easy?
HomeWizard heeft sinds kort ondersteuning van de Elro Rookmelders, type RM170RF.
Deze kunnen door de HomeWizard uitgelezen worden, zodat de status van de rookmelder weergeven wordt en 1x per maand de batterijstatus wordt opgevraagd en weergeven. Erg mooi!
Ik zou dit ook heel graag voor de Nodo willen zien. Ik vindt de HomeWizard steeds aantrekkelijker worden.

Edit: ook aantrekkelijk: http://www.ebay.nl/itm/320733111958?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

Tja, dat is inderdaad geen gek aanbod, alleen zie ik niet zo snel 10 rookmelders nodig in mijn huis. Zeker omdat ik minimaal 1 CO melder wil hebben. En dan nog 10 gewone rookmelders erbij??? Beetje overkill, tenzij ik ook mijn tuin ga volhangen... :D
Maar het idee van aanstuurbare melders is wel goed natuurlijk.
Hans
manjh
 
Berichten: 1172
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Re: Elro

Berichtdoor manjh » 02 nov 2012, 14:31

Zelf iets maken kan ook nog natuurlijk. Die Elro die jij noemt (dus niet die set van 10) kost een aardige cent, ik zie hem voor 49,95.
Een gas detector aan een Nodo kost veel minder:
http://dx.com/p/cg313-mq5-smoke-gas-sensor-module-for-arduino-red-149422?item=4.
Voor pakweg Eur.5,50 heb je hem thuis. Zoals ik het nu begrijp kun je hem gewoon aan een analoge poort hangen.
Hans
manjh
 
Berichten: 1172
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Volgende

Keer terug naar Nodo Software

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron