nodo-domotica.nl

NewKAKU code nabootsen?

Hier alles over de Software in de Nodo

NewKAKU code nabootsen?

Berichtdoor Sjoerdp » 19 nov 2014, 09:40

In mijn Nodo EventLog kan ik de codes zien van bijvoorbeeld mijn wandschakelaar. Is er een manier om de Nodo deze zelfde code te laten uitzenden?

Ik weet dat de normale manier is om de ontvanger een nieuwe code aan te leren die de Nodo uit zendt, maar in dit geval kan ik slecht bij de ontvanger en zou ik gewoon graag het signaal van de wandschakelaar willen nabootsen/uitsturen. Kan dat?
Sjoerdp
 
Berichten: 106
Geregistreerd: 01 okt 2011, 17:20

Re: NewKAKU code nabootsen?

Berichtdoor Paul » 05 maart 2015, 22:47

Kan. Gewoon een code verzenden Als de ontvanger in de leermodus staat.
Groeten Paul
Paul
 
Berichten: 1152
Geregistreerd: 31 aug 2011, 20:33

Re: NewKAKU code nabootsen?

Berichtdoor Sjoerdp » 06 maart 2015, 09:01

Ik weet dat de normale manier is om de ontvanger een nieuwe code aan te leren die de Nodo uit zendt, maar in dit geval kan ik slecht bij de ontvanger en zou ik gewoon graag het signaal van de wandschakelaar willen nabootsen/uitsturen. Kan dat?


Kan. Gewoon een code verzenden Als de ontvanger in de leermodus staat.


Dag Paul, dit is dus precies wat ik NIET wil. De ontvanger zit al in de wand en kan ik lastig bij. Ik kan de ontvanger dus NIET in leermode zetten en zou graag een NewKAKU handzender die al geaccepteerd wordt door de ontvanger nabootsen.
Sjoerdp
 
Berichten: 106
Geregistreerd: 01 okt 2011, 17:20

Re: NewKAKU code nabootsen?

Berichtdoor Voyager » 06 maart 2015, 09:47

Kan je niet in plugin 002 (newkaku) rond regel 109 (voor: event->SourceUnit = 0; )

Serial.print(Par1: );
Serial.println(event->Par1);
Serial.print(Par2: );
Serial.println(event->Par2);

opnemen?
Vervolgens de knop indrukken en via de seriele monitor kijken wat de parameter/adres is.
Dan zou je moeten kunnen zien welke code je wandschakelaar zend.
Voyager
 
Berichten: 180
Geregistreerd: 23 okt 2014, 14:26

Re: NewKAKU code nabootsen?

Berichtdoor Paul » 06 maart 2015, 20:55

Sjoerdp schreef:
Ik weet dat de normale manier is om de ontvanger een nieuwe code aan te leren die de Nodo uit zendt, maar in dit geval kan ik slecht bij de ontvanger en zou ik gewoon graag het signaal van de wandschakelaar willen nabootsen/uitsturen. Kan dat?


Kan. Gewoon een code verzenden Als de ontvanger in de leermodus staat.


Dag Paul, dit is dus precies wat ik NIET wil. De ontvanger zit al in de wand en kan ik lastig bij. Ik kan de ontvanger dus NIET in leermode zetten en zou graag een NewKAKU handzender die al geaccepteerd wordt door de ontvanger nabootsen.
Kun je dan niet gewoon kijken welke code de zender geeft op de Nodo en deze dan vanuit de Nodo zenden?
Groeten Paul
Paul
 
Berichten: 1152
Geregistreerd: 31 aug 2011, 20:33


Keer terug naar Nodo Software

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten

cron