nodo-domotica.nl

Home Wizard

Alles over domotica wat NIET over de nodo gaat

Home Wizard

Berichtdoor Voyager » 20 nov 2014, 12:50

Is er toevallig iemand die de Homewizard firmware heeft?
Iemand die deze wellicht heeft onderschept tijdens een firmware update of een dump van de Mega heeft gemaakt..

Zij gebruiken ook gewoon een ATmega2560. Dus wellicht aardig om eens te kijken hoe de Homewizard om gaat met componenten als de LINX TRM-433-LT - 433mhz chip, WiFly RN-131C en nRF 905 - 868 mhz chip, of hoe ze om gaan met bepaalde signalen :D.

Voor de nRF905 hebben ze hier zo te zien een library http://blog.zakkemble.co.uk/nrf905-avrarduino-librarydriver/

Hier een Arduino versie: http://www.elechouse.com/elechouse/index.php?main_page=product_info&cPath=90_92&products_id=2169
Wellicht kunnen we z-wave toevoegen aan Nodo. Dan kan m'n Vera de deur uit ;)

~William
Voyager
 
Berichten: 180
Geregistreerd: 23 okt 2014, 14:26

Re: Home Wizard

Berichtdoor rwijbenga » 20 nov 2014, 18:06

Dat is zeker het verkennen waard! Z-Wave zou zeker een welkome toevoeging zijn voor de Nodo.

We hebben als team afgelopen week een overleg gehad en daar zijn ook andere nieuwe ideeën voorbij gekomen. Wat we er allemaal precies mee gaan doen en hoe, komt een dezer dagen op het forum. :geek:
rwijbenga
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 28 aug 2011, 14:58

Re: Home Wizard

Berichtdoor h143 » 20 nov 2014, 20:57

betekend dit ook dat ik homewizard op een Arduino mega kan laten draaien?
Arduino Mega 2560
Arduino Ethernet shield
Arduino uno
Nodo 1.0
h143
 
Berichten: 137
Geregistreerd: 05 nov 2011, 10:08
Woonplaats: Hoogkerk

Re: Home Wizard

Berichtdoor kabouter » 20 nov 2014, 23:47

Voyager schreef:Is er toevallig iemand die de Homewizard firmware heeft?
Iemand die deze wellicht heeft onderschept tijdens een firmware update of een dump van de Mega heeft gemaakt..

Zij gebruiken ook gewoon een ATmega2560.


Ik heb de sd kaart eens uitgelezen en zag dat ze gebruik maken van bestanden zonder extenties,
en dat de gegevens gescheiden worden door een ;
Alle bestanden zonder extentie kan je gewoon met een tekst editor uitlezen.

Deze firmware is gisteren pas weer ge-upgrade. heb hem niet meer uitgelezen, maar merk wel dat het geheel wel sneller geworden is.
de Homewizard onder steunt ook diverse camera's en wat voor mij ook belangrijk is/was het rts protocol van Somfy.
bepaalde namen wat gebruikt word zijn VA0 CA1 etc CS0 CS1 etc GPO KKS0 MMC0 SW ed
er is nog wel 1 bestand SWPFILE1.SWP dat is de enigste met een extentie en is 32.768kB groot.
kabouter
 
Berichten: 214
Geregistreerd: 10 nov 2011, 13:57

Re: Home Wizard

Berichtdoor Voyager » 21 nov 2014, 08:57

ZWave is wellicht het makkelijkst te doen mbv een usb host en een Aeon Labs ZWave stick.

h143 schreef:betekend dit ook dat ik homewizard op een Arduino mega kan laten draaien?

Met de nodige aanpassingen moet dat kunnen.

kabouter schreef:Ik heb de sd kaart eens uitgelezen en zag dat ze gebruik maken van bestanden zonder extenties,
en dat de gegevens gescheiden worden door een ;
Alle bestanden zonder extentie kan je gewoon met een tekst editor uitlezen.

De SD kaart heeft vast alleen maar instellingen die de HW nodig heeft en word blijkbaar deels gebruikt als extra ram geheugen (gezien de swap file) Daar hebben we nog niet de atmega code mee.
Er is een manier om de HW van nieuwe firmware te voorzien als deze niet meer werkt (zie: http://www.homeautomation-shop.nl/nl/knowledgebase/index/view/faq/homewizard-niet-meer-werkt/ Deze software zou de firmware moeten downloaden en dus de benodigde files moeten hebben die in de Atmega gaan. Ik heb geen HW en de software stopt met de melding dat er geen HW is gevonden. De software lijkt te kijken op provisioning.homewizard.nl/firmware/
bestandsnaam is me nog niet duidelijk.

kabouter schreef:de Homewizard onder steunt ook diverse camera's en wat voor mij ook belangrijk is/was het rts protocol van Somfy.

Dat zou op zich niet heel moeilijk moeten zijn om toe te voegen. Geen idee of m'n somfy zonnescherm RTS heeft.. Protocol word hier beschreven:
http://pushstack.wordpress.com/somfy-rts-protocol/ maar uit de HW firmware moet de implementatie ook te halen zijn.
Voyager
 
Berichten: 180
Geregistreerd: 23 okt 2014, 14:26

Re: Home Wizard

Berichtdoor h143 » 21 nov 2014, 21:40

Voyager schreef:ZWave is wellicht het makkelijkst te doen mbv een usb host en een Aeon Labs ZWave stick.

h143 schreef:betekend dit ook dat ik homewizard op een Arduino mega kan laten draaien?

Met de nodige aanpassingen moet dat kunnen.

ben benieuwd of iemand dit al voor elkaar heeft gekregen. lijkt me wel een leuke uitdaging.
Arduino Mega 2560
Arduino Ethernet shield
Arduino uno
Nodo 1.0
h143
 
Berichten: 137
Geregistreerd: 05 nov 2011, 10:08
Woonplaats: Hoogkerk

Re: Home Wizard

Berichtdoor Voyager » 25 nov 2014, 10:52

Ik heb de firmware inmiddels uit de HW box.. (flash + eeprom)
nou eens kijken wat er allemaal in zit.
Voyager
 
Berichten: 180
Geregistreerd: 23 okt 2014, 14:26

Re: Home Wizard

Berichtdoor tim » 26 nov 2014, 20:39

je bent lekker bezig! Kun je zo het programma ook terugvertalen naar de bron code?
tim
 
Berichten: 114
Geregistreerd: 11 nov 2013, 14:21

Re: Home Wizard

Berichtdoor Voyager » 26 nov 2014, 20:49

Ja..
Voyager
 
Berichten: 180
Geregistreerd: 23 okt 2014, 14:26

Re: Home Wizard

Berichtdoor rwijbenga » 26 nov 2014, 20:56

Een spannende ontwikkeling! :ugeek: 8-)
rwijbenga
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 28 aug 2011, 14:58


Keer terug naar Overige domotica

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron