NRF Plugin

Experimentele Plug-ins
Forumregels
LET OP: DIT IS HET EXPERIMENTELE GEDEELTE
BETREDEN OP EIGEN RISICO :lol:

Re: NRF Plugin

Berichtdoor rtenklooster » 10 maart 2015, 04:12

Muren van een meter... Woon jij in een bunker ofzo?
Of heb je een kelder gemaakt à la 50 shades...
On topic: veel ontvangst problemen in mijn geval bleken te komen door toch wat ruis op de voeding, juiste condensatoren erop en het werkt een stuk betrouwbaarder. Ik heb een jaren 60 woning met twee betonnen verdiepings vloeren maar kom probleemloos van zolder naar beneden.... Met de goedkope variant... Maargoed ik heb geen Dutroux muren.
rtenklooster
 
Berichten: 377
Geregistreerd: 04 aug 2012, 12:10
Woonplaats: Aduard

Re: NRF Plugin

Berichtdoor bunny007 » 10 maart 2015, 13:15

Hehe,..bovengrondse bunker wel ja,...zijn vrij veel landen met huizen met muren die zo dik zijn, is wel erg lekker zowel in de zomer (39°C) als in de winter (-25°C), isoleert als een gek. Alleen voor elektronica is het wat minder, men wifi accesspoint antenne is ook zeker een meter lang, maar ja, dan heb je ook wel overal bereik ;)

Muren zijn in dit geval van klei gemaakt, geen metaal in verwerkt (hadden ze geen geld voor), ik las dat mensen overal goed bereik hadden, zelfs door twee vloeren heen (waar vaak metaal in zit), dus ik was erg optimistisch dat het mij ook wel lukte om hier doorheen te komen, hoop alleen wel, dat met die losse antenne het wat verder gaat komen.
R744, Mega, LAN, Nodoshield v1.2, 1xDHT22, 5xDS18B20, 5x8ch relay, 40/8p PCF8574, 5xKAKU, 4x2262, RFID
R744, Mega, LAN, 2xDS18B20, 2x8ch relay, 16/8p PCF8574, 2xHC-SR501
R818, MiniPro, 433RF, 2xMG995 Servo
Orange PI PC (€15) - Lubuntu 14.04 - Domoticz
bunny007
 
Berichten: 129
Geregistreerd: 09 dec 2011, 08:46

Re: NRF Plugin

Berichtdoor bertb » 11 maart 2015, 15:31

rwijbenga schreef:Met een weekje of 2 nog makkelijker. Dan hebben we de NRF adapter voor de NES in de shop. Die kan je er dan zo op prikken.

Ook nog 2 varianten met een Arduino Pro Mini.

NRFNES.jpg


NRFMINI.jpg
/

Op uw wenken bediend :-)
Nodo Mega 2560 R619 met breadboard, Nodo Uno met breadboard
Tiny Kaku met breadboard, DS18B20, AlectoV1, DHT11
bertb
 
Berichten: 268
Geregistreerd: 14 sep 2013, 14:00
Woonplaats: Amsterdam

Re: NRF Plugin

Berichtdoor rtenklooster » 16 maart 2015, 20:01

Martinus,
Is het nog een idee om iets van een check te doen of de nrf module gevonden wordt / goed aangesloten is?
Bij mysensors krijg je de melding (via serial) "check wires". Je krijgt dus feedback of de module werkt, en goed is aangesloten.
Maakt het debuggen wat makkelijker, dan heb je sneller door of het een "bereik" kwestie is, of een hardware kwestie, als er iets niet goed werkt.

En is de svn versie van plugin 33 de meest recente?
rtenklooster
 
Berichten: 377
Geregistreerd: 04 aug 2012, 12:10
Woonplaats: Aduard

Re: NRF Plugin

Berichtdoor DrEnergy » 26 maart 2015, 15:40

Ik kon het niet laten en heb ook de NRF spullen gekocht in de nodo-shop.

Ik heb vandaag een NRF module binnen gekregen voor op de MEGA. Deze heb ik inmiddels gesoldeerd en aangesloten op de hoofd NODO. Hier heb ik plugin 033 erbij gezet.

Ik heb ook twee nodo mini's met NRF, 1 met USB de andere zonder USB.

De mini nodo met USB heb ik net gesoldeerd en via de FTDI kabel de nodo software erop gezet.

Nu komt het volgende, ik wil deze mini gebruiken om mijn weerstation uit te lezen en dit via de NRF module door te sturen. Ik heb een mooi voorbeeld gevonden op de wiki, alleen staat daar dat je de eventlist doormiddel van de I2C verbinding moet uploaden. Ik had de eventlist al geprobeerd met de nodotool, lijkt goed te gaan maar zie verder niks.

Hoe maak ik deze verbinding op de Nodo mini zodat ik een eventlist erop krijg?

En hoe kan ik testen of NRF goed gaat, als ik nrf status, 10 doe gebeurt er verder niks op de MEGA.

Alvast bedankt!
DrEnergy
 
Berichten: 145
Geregistreerd: 04 jan 2012, 09:09
Woonplaats: Dordrecht

Re: NRF Plugin

Berichtdoor softwareregi » 26 maart 2015, 20:04

Heb je de gebruiksaanwijzing in de nodoshop al gedownload ??
Gr. John
softwareregi
 
Berichten: 254
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:05

Re: NRF Plugin

Berichtdoor DrEnergy » 26 maart 2015, 22:51

Jazeker, ik kwam hier niks tegen hoe ik eventuele I2C kan verbinden. Heb ik iets gemist?

Of wat je zou moeten zien als bijvoorbeeld de nodo mini boot, had verwacht dat ie dan via de NRF tranciever een signaal zou geven.

Voor zover ik kan zien is de nodo software goed geladen.
DrEnergy
 
Berichten: 145
Geregistreerd: 04 jan 2012, 09:09
Woonplaats: Dordrecht

Re: NRF Plugin

Berichtdoor bunny007 » 02 apr 2015, 11:55

DrEnergy schreef:Hoe maak ik deze verbinding op de Nodo mini zodat ik een eventlist erop krijg?
En hoe kan ik testen of NRF goed gaat, als ik nrf status, 10 doe gebeurt er verder niks op de MEGA.
Alvast bedankt!

Verbinding maak je met de I2C verbinding tussen b.v. de mega en de mini, en dan kun je met sendto eventlist laden en lezen http://www.nodo-domotica.nl/index.php/I2C en http://www.nodo-domotica.nl/index.php/SendTo

Voor de NRF status zie je alleen de output via een seriele verbinding van de mega voor de mini is dit niet mogelijk.
R744, Mega, LAN, Nodoshield v1.2, 1xDHT22, 5xDS18B20, 5x8ch relay, 40/8p PCF8574, 5xKAKU, 4x2262, RFID
R744, Mega, LAN, 2xDS18B20, 2x8ch relay, 16/8p PCF8574, 2xHC-SR501
R818, MiniPro, 433RF, 2xMG995 Servo
Orange PI PC (€15) - Lubuntu 14.04 - Domoticz
bunny007
 
Berichten: 129
Geregistreerd: 09 dec 2011, 08:46

Re: NRF Plugin

Berichtdoor bunny007 » 02 apr 2015, 12:13

Iemand ervaring met de NRF24L01+PA+LNA SMA, als ik hem aansluit (met een aparte 5v voeding en GND doorverbonden) blijft de mega hangen op "Initialising ethernet connection..." als ik dan de VCC of GND los haal van de NRF24L01 adapter loopt de mega ineens door.
R744, Mega, LAN, Nodoshield v1.2, 1xDHT22, 5xDS18B20, 5x8ch relay, 40/8p PCF8574, 5xKAKU, 4x2262, RFID
R744, Mega, LAN, 2xDS18B20, 2x8ch relay, 16/8p PCF8574, 2xHC-SR501
R818, MiniPro, 433RF, 2xMG995 Servo
Orange PI PC (€15) - Lubuntu 14.04 - Domoticz
bunny007
 
Berichten: 129
Geregistreerd: 09 dec 2011, 08:46

Re: NRF Plugin

Berichtdoor softwareregi » 02 apr 2015, 14:09

Begrijp ik uit je verhaal dat je de nrf module een aparte 5v voeding heeft ?
De voeding voor een nrf module moet zeker niet hoger dan 3v3 zijn.
Gr. John
softwareregi
 
Berichten: 254
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:05

VorigeVolgende

Keer terug naar Plug-ins

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast