NRF Plugin

Experimentele Plug-ins
Forumregels
LET OP: DIT IS HET EXPERIMENTELE GEDEELTE
BETREDEN OP EIGEN RISICO :lol:

Re: NRF Plugin

Berichtdoor Anton » 01 feb 2015, 12:00

Hallo,

Ik heb de NRF's aan de praat tussen de Mega en een Pro Mini, maar loop nu tegen een probleem aan.
Op de mini wil ik mijn energiemeters uitlezen en heb dus naast plugin 33 ook plugin 28 geinstalleerd.
De NRF gebruikt echter alle wired-in ingangen, er blijven dus geen ingangen over om de pulsen te tellen.
Wel iets om rekening mee te houden.

Ik ga dit proberen op te lossen door er een 2e mini via I2C aan te koppelen die de pulsen gaat tellen. De mini met NRF zal dan als repeater dienen.
Anton
 
Berichten: 28
Geregistreerd: 01 jan 2014, 18:43

Re: NRF Plugin

Berichtdoor mvdbro » 02 feb 2015, 12:59

Anton schreef:Hallo,

Ik heb de NRF's aan de praat tussen de Mega en een Pro Mini, maar loop nu tegen een probleem aan.
Op de mini wil ik mijn energiemeters uitlezen en heb dus naast plugin 33 ook plugin 28 geinstalleerd.
De NRF gebruikt echter alle wired-in ingangen, er blijven dus geen ingangen over om de pulsen te tellen.
Wel iets om rekening mee te houden.

Ik ga dit proberen op te lossen door er een 2e mini via I2C aan te koppelen die de pulsen gaat tellen. De mini met NRF zal dan als repeater dienen.

Je kunt de NRF ook aansluiten op andere pinnen door dit in de config op te geven, bijvoorbeeld:
Code: Selecteer alles
#define NRF_CSN_PIN      7
#define NRF_MOSI_PIN      8
#define NRF_MISO_PIN      A2
#define NRF_SCK_PIN      A3

Dan heb je twee ingangen vrij. Je kunt de NRF ook aansluiten op de 4 wiredout pinnen en dan heb je alle 4 de ingangen vrij.
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: NRF Plugin

Berichtdoor dannydekoning » 02 feb 2015, 13:26

Hallo,

Ik zie vast iets over het hoofd, maar het volgende gebeurt:

Ik heb een mega met een NRF en een nano (unit 11) met een NRF, dit werkt ik zie de events binnen komen. Ik krijg data van mijn sensoren volgens de eventwist die ik heb gemaakt en geupload via I2C.
Echter als ik NRF status,11 in voer dan krijg ik geen data terug.

Wat ik wel zie is dit:
Input=HTTP(192.168.100.54); Unit=1; Event=NRF Status,1

Wat doe ik fout? Ik zou de retries enzo van de unit willen zien.

-Aanvulling, de I2C bus is nu losgekoppeld en ik zie de event binnenkomen via de NRF.

Bedankt, Danny
dannydekoning
 
Berichten: 26
Geregistreerd: 11 feb 2014, 08:53

Re: NRF Plugin

Berichtdoor mvdbro » 02 feb 2015, 13:58

dannydekoning schreef:...Echter als ik NRF status,11 in voer dan krijg ik geen data terug.
Wat ik wel zie is dit:
Input=HTTP(192.168.100.54); Unit=1; Event=NRF Status,1

Het "NRF status" commando is alleen bedoeld voor debugging en werkt op dit moment alleen via serial (althans de output gaat alleen terug naar serial).
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: NRF Plugin

Berichtdoor dannydekoning » 02 feb 2015, 15:07

Okee, dank je.

Als ik mee kijk op serial dan werkt het inderdaad.
dannydekoning
 
Berichten: 26
Geregistreerd: 11 feb 2014, 08:53

Re: NRF Plugin

Berichtdoor Anton » 02 feb 2015, 22:31

mvdbro schreef:
Anton schreef:Hallo,

Ik heb de NRF's aan de praat tussen de Mega en een Pro Mini, maar loop nu tegen een probleem aan.
Op de mini wil ik mijn energiemeters uitlezen en heb dus naast plugin 33 ook plugin 28 geinstalleerd.
De NRF gebruikt echter alle wired-in ingangen, er blijven dus geen ingangen over om de pulsen te tellen.
Wel iets om rekening mee te houden.

Ik ga dit proberen op te lossen door er een 2e mini via I2C aan te koppelen die de pulsen gaat tellen. De mini met NRF zal dan als repeater dienen.

Je kunt de NRF ook aansluiten op andere pinnen door dit in de config op te geven, bijvoorbeeld:
Code: Selecteer alles
#define NRF_CSN_PIN      7
#define NRF_MOSI_PIN      8
#define NRF_MISO_PIN      A2
#define NRF_SCK_PIN      A3

Dan heb je twee ingangen vrij. Je kunt de NRF ook aansluiten op de 4 wiredout pinnen en dan heb je alle 4 de ingangen vrij.


Het werkt!
Ik heb de 4 wiredout pinnen genomen. Dit spaart me in ieder geval een extra mini uit :D
Dank je wel!
Anton
 
Berichten: 28
Geregistreerd: 01 jan 2014, 18:43

Re: NRF Plugin

Berichtdoor mvdbro » 17 feb 2015, 16:37

Anton schreef:Het werkt!
Ik heb de 4 wiredout pinnen genomen. Dit spaart me in ieder geval een extra mini uit :D
Dank je wel!

Graag gedaan! Goed om te zien dat de NRF langzaam zijn weg vindt binnen de Nodo community. :P :P
Is het bereik bij jou afdoende? Dat is volgens mij nog de grootste zorg bij deze module (in elk geval de versie zonder externe antenne)
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: NRF Plugin

Berichtdoor Anton » 17 feb 2015, 22:39

mvdbro schreef:
Anton schreef:Het werkt!
Ik heb de 4 wiredout pinnen genomen. Dit spaart me in ieder geval een extra mini uit :D
Dank je wel!

Graag gedaan! Goed om te zien dat de NRF langzaam zijn weg vindt binnen de Nodo community. :P :P
Is het bereik bij jou afdoende? Dat is volgens mij nog de grootste zorg bij deze module (in elk geval de versie zonder externe antenne)


Het bereik is iets beter dan met de 433 MHZ zenders, maar is wel veel stabieler.
Ik kan nu fatsoenlijk een "eventlistshow" of een "status all" van de mini doen.
Met sendto kan ik de eventlist volledig sturen.
Op 433MHz gaat dit bij mij zelden goed.

Ik gebruik nu op zowel de Mega als op de Mini de NRF zonder externe antenne.
Op de Mega krijg ik de uitvoering met externe antenne niet aan de praat, ondanks de TS2950C-3,3 LDO en condensators.

Ik denk dat ik de voedingslijn maar eens rechtstreeks doorzet naar de NRF, en niet meer via een 2-tal printconnectoren.
Hoe is jouw ervaring daar mee ?
Anton
 
Berichten: 28
Geregistreerd: 01 jan 2014, 18:43

Re: NRF Plugin

Berichtdoor mvdbro » 18 feb 2015, 09:06

Ik gebruik de versie met externe antenne niet omdat ik overal in huis voldoende bereik heb.(dat zegt wellicht meer over de beperkte omvang van mijn huis :oops: )
Ik heb wel eens getest met de antenne versie en daarbij viel mij wel een keer op dat als de antenne in een bepaalde positie staat dat je helemaal niets ontvangt.
b.v. antenne recht geen ontvangst, haaks wel. Of b.v. een kwartslag draaien.
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: NRF Plugin

Berichtdoor bunny007 » 06 maart 2015, 00:36

Ik heb een redelijk tamelijk vaag probleem met een mega (R744) met shield (v1.2) met NRF waarbij hij geen NRF signalen ontvangt, van geen enkele nodo.

Even een test opstelling gemaakt met twee mega's en 1 mini met alleen nrf, werkt allemaal, en met 1 mega (met shield en de rest van het systeem), die alleen kan verzenden naar elke andere nodo, maar niets kan ontvangen, die ook uitgewisselt met andere mega's en NRF antenne's, als ik een werkende mega met NRF in het systeem hang gaat het mis, ik weet het niet meer zeker maar gisteren kon ik alleen ontvangen geloof ik op de systeem (centrale) nodo.

Ze lijken wel verbinding te hebben, maar zie geen boot event op unit 10 voorbij komen, op de andere wel b.v. op unit 8 (Input=RF; Unit=10; Event=Boot 10), maar ook op unit 9 zie ik (Input=RF; Unit=10; Event=Boot 10) en (Input=RF; Unit=8; Event=Boot 8) het is allemaal in dezelfde ruimte.

NRF STATUS,8
Input=Serial; Unit=10; Event=NRF Status,8
status 46
roundtrip 29
retries 0

NRF STATUS,10
Input=Serial; Unit=8; Event=NRF Status,10
status 46
roundtrip 2
retries 15

Iemand enig idee ?

Verder viel me ook op dat er twee verschillende NRF modules zijn die niet lekker met elkaar samenwerken, namelijk de NRF24L01 en de NRF24L01+, ik gebruik de NRF24L01 met de "kant en klare adapters" op 5v van het arduino bordje.

Status 30 is geen verbinding
Status 46 Verbinding
Status boven de 46, NRF module niet goed verbonden.

Mvg
R744, Mega, LAN, Nodoshield v1.2, 1xDHT22, 5xDS18B20, 5x8ch relay, 40/8p PCF8574, 5xKAKU, 4x2262, RFID
R744, Mega, LAN, 2xDS18B20, 2x8ch relay, 16/8p PCF8574, 2xHC-SR501
R818, MiniPro, 433RF, 2xMG995 Servo
Orange PI PC (€15) - Lubuntu 14.04 - Domoticz
bunny007
 
Berichten: 129
Geregistreerd: 09 dec 2011, 08:46

VorigeVolgende

Keer terug naar Plug-ins

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron