NRF Plugin

Experimentele Plug-ins
Forumregels
LET OP: DIT IS HET EXPERIMENTELE GEDEELTE
BETREDEN OP EIGEN RISICO :lol:

NRF Plugin

Berichtdoor mvdbro » 24 dec 2014, 10:14

Hoewel de huidige plugin nog in beta status beschikbaar is, zijn we al weer bezig met een nieuwere versie. Deze biedt ook ondersteuning voor het SendTo commando van de Nodo. De laatste versie staat nu in svn R767. Je hebt deze versie nodig als je met Nodo R765 aan de slag wil gaan.

Let op dat deze versie niet meer compatible is met de bestaande beta plugin! Als je wilt testen, dan moet je dus alle NRF nodo's voorzien van de nieuwe Nodo Core en de laatste NRF plugin.
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: NRF Plugin

Berichtdoor mvdbro » 04 jan 2015, 11:43

Er is weer een update van de experimentele versie van de NRF plugin in svn R768. Deze is onderwater grondig herzien om zaken als routing mogelijk te maken. Hierdoor kun je een groter netwerk maken door Nodo's te laten routeren naar anders onbereikbare Nodo's. Er is ook een mechanisme bedacht om onzichtbare Nodo's te ontdekken. Dit laatste werkt nog niet helemaal betrouwbaar. Je kunt met static routes werken, is het meest betrouwbaar.

De extra features staan standaard wel uit.

Om ze beschikbaar te maken moet je deze regel in de config zetten (alle Nodo's)

Code: Selecteer alles
#define NRF_FEATURE_ROUTER true


Stel je hebt 3 Nodo's Unit 1,2 en 3. Unit 1 ziet alleen Unit 2 en Unit 3 ziet alleen Unit 2 (twee ziet zowel 1 als 3). Dus:

[Nodo 1] <--> [Nodo 2] <--> [Nodo 3]

Static routes:
Op Unit 1: NRF 3,2 (bereik unit 3 via unit 2)
Op Unit 3: NRF 1,2 (bereik unit 1 via unit 2)

Dit kan in principe ook automatisch maar dat gaat nog niet altijd goed.
Code: Selecteer alles
#define NRF_FEATURE_NODE_DISCOVERY true

Dan zouden de routes vanzelf moeten worden ontdekt...

Er zijn max 3 hops mogelijk. Sendto werkt ook via een "router Nodo" omdat routering binnen de plugin wordt geregeld en niet via b.v. eventlist.

De plugin wordt er overigens niet kleiner op. Vandaar dat de extra features default uit staan.

En onthoudt dat we hier in het experimentele gedeelte zitten :mrgreen:
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: NRF Plugin

Berichtdoor rtenklooster » 04 jan 2015, 13:49

Martinus!
Dat is fancy stuff, je maakt dus je eigen mesh-netwerkje a-la mysensors.org
Jammer dat de nrf's zon goed bereik hebben hier, want kom gewoon tot de zolder ;-)
Gaaf idee, goed bezig!

offtopic:
Heb jij een dropbox linkje naar je laatste nodo tool? Heb nog wat tiny's die ik nieuw leven in ga blazen namelijk en kan zo de laatste build niet meer vinden.
Zag dat je ook wat meer toepassingen voor die tinys had bedacht.. die tiny's ben ik nog steeds niet vergeten. Helemaal als je kijkt naar het stapeltje mini pro -> koppelprint -> nrf module. Dan heb je voor een simpele sensor toch echt 10 x meer ruimte nodig.. de tiny is ECHT tiny namelijk. En nog één vraagje, had je voor tiny sleep nou nog aanpassingen in libaries nodig?
/offtopic
rtenklooster
 
Berichten: 377
Geregistreerd: 04 aug 2012, 12:10
Woonplaats: Aduard

Re: NRF Plugin

Berichtdoor mvdbro » 04 jan 2015, 14:12

rtenklooster schreef:Martinus!
Dat is fancy stuff, je maakt dus je eigen mesh-netwerkje a-la mysensors.org
Jammer dat de nrf's zon goed bereik hebben hier, want kom gewoon tot de zolder ;-)
Gaaf idee, goed bezig!


Dat was inderdaad nog extra werk om onbereikbare Nodo's te simuleren. Je ziet daar nog restanten van de in code (testblock). Als ik echt wil testen met onbereikbare Nodo's dan moet ik een beroep op de buren gaan doen. Of misschien een soort kooi van faraday bouwen...
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: NRF Plugin

Berichtdoor rwijbenga » 04 jan 2015, 14:29

Ik zie dat er tijdens mijn afwezigheid weer genoeg leuks bij gekomen is om mee te experimenteren! :)
rwijbenga
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 28 aug 2011, 14:58

Re: NRF Plugin

Berichtdoor bertb » 23 jan 2015, 17:18

Hallo,

Ik ben aan het spelen met NRF en heb een Mega en een Nano uitgerust met Nodo-Domotica en plugin 33 geactiveerd.
Daarom wil ik graag weten hoe ik het volgende moet interpreteren:

nrf status
input=Serial; Unit=2; Event=NRF Status,0
status 30
roundtrip 4126
retries 15


Unit 13 is de Arduino Nano
nrf status 13
Input=Serial; Unit=2; Event=NRF Status,13
status 46
roundtrip 59
retries 10


Unit 5 bestaat niet
nrf status 5
Input=Serial; Unit=2; Event=NRF Status,5
status 30
roundtrip 141
retries 15

Wat betekenen al die kreten?

Verder krijg ik niet altijd de gehele eventlist terug.
sendto 13;eventlistshow
2: TimerSet 1,60; Timer 1
4: Timer 1; VariableSend 1,I2C
5: Timer 1; VariableSend 2,I2C
6: Timer 1; VariableSend 3,I2C
7: Timer 1; VariableSend 4,I2C
8: Timer 1; VariableSend 5,I2C
9: Timer 1; VariableSend 6,I2C
10: Timer 1; VariableSend 7,I2C
11: EventSend I2C; VariableSet 12,0


1: ?; VariableSet 2,0
3: Timer 1; TimerSet 1,60
4: Timer 1; VariableSend 1,I2C
5: Timer 1; VariableSend 2,I2C
6: Timer 1; VariableSend 3,I2C
7: Timer 1; VariableSend 4,I2C


Alvast bedankt.
Nodo Mega 2560 R619 met breadboard, Nodo Uno met breadboard
Tiny Kaku met breadboard, DS18B20, AlectoV1, DHT11
bertb
 
Berichten: 268
Geregistreerd: 14 sep 2013, 14:00
Woonplaats: Amsterdam

Re: NRF Plugin

Berichtdoor rtenklooster » 24 jan 2015, 12:07

Heb je condensatoren geplaatst op je nrf modules?
Status 30 = geen verbinding
Retries = max 15
Je hebt met eentje maar verbinding na 10 retries. Dat is niet echt goed.

Verder, het doorsturen van de eventlist is inderdaad het geval dat ze niet altijd overkomen. Er wordt niet gecontroleerd of het bericht ontvangen in.
Dat is zoals het ontworpen is. Niet zozeer een bug.
rtenklooster
 
Berichten: 377
Geregistreerd: 04 aug 2012, 12:10
Woonplaats: Aduard

Re: NRF Plugin

Berichtdoor bertb » 24 jan 2015, 16:14

rtenklooster schreef:Heb je condensatoren geplaatst op je nrf modules?
Status 30 = geen verbinding
Retries = max 15
Je hebt met eentje maar verbinding na 10 retries. Dat is niet echt goed.


Ik heb de condensatoren rechtstreeks op de NRF modules gesoldeerd.
Verder heb ik alle plugins in de config files uitgezet, behalve 33.

Wat me opvalt is dat ik op de Mega dit zie:
Input=Wired; Unit=2; Event=WiredIn 6,On
Input=Wired; Unit=2; Event=WiredIn 6,Off
Input=Wired; Unit=2; Event=WiredIn 6,On
Input=Wired; Unit=2; Event=WiredIn 6,Off
Input=Wired; Unit=2; Event=WiredIn 6,On
Input=Wired; Unit=2; Event=WiredIn 6,Off

Als ik me niet vergis is dat A13 die voor MOSI wordt gebruikt.
Nodo Mega 2560 R619 met breadboard, Nodo Uno met breadboard
Tiny Kaku met breadboard, DS18B20, AlectoV1, DHT11
bertb
 
Berichten: 268
Geregistreerd: 14 sep 2013, 14:00
Woonplaats: Amsterdam

Re: NRF Plugin

Berichtdoor rtenklooster » 24 jan 2015, 16:17

bertb schreef:Als ik me niet vergis is dat A13 die voor MOSI wordt gebruikt.

Klopt.
Die meldingen kan je negeren.
Heb je op alle units dezelfde arduino versie + plugin versie draaien?
rtenklooster
 
Berichten: 377
Geregistreerd: 04 aug 2012, 12:10
Woonplaats: Aduard

Re: NRF Plugin

Berichtdoor bertb » 24 jan 2015, 17:19

rtenklooster schreef:
bertb schreef:Als ik me niet vergis is dat A13 die voor MOSI wordt gebruikt.

Klopt.
Die meldingen kan je negeren.
Heb je op alle units dezelfde arduino versie + plugin versie draaien?


Jazeker R765 met versie 0.14 van plugin 33

Ik heb een eerdere post gevonden en die had de suggestie:
WiredThreshold 4,0
WiredThreshold 5,0
WiredThreshold 6,0
WiredThreshold 7,0

De meldingen zijn nu weg en nu heb ik:
status 110
roundtrip 14
retries 2

Lijkt me dat dit beter is, maar ik ben reuze benieuwd naar de betekenis van de data
Nodo Mega 2560 R619 met breadboard, Nodo Uno met breadboard
Tiny Kaku met breadboard, DS18B20, AlectoV1, DHT11
bertb
 
Berichten: 268
Geregistreerd: 14 sep 2013, 14:00
Woonplaats: Amsterdam

Volgende

Keer terug naar Plug-ins

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast