nodo-domotica.nl

Draadloze temperatuur zender

Hier alles over de hardware kant van de Nodo

Re: Draadloze temperatuur zender

Berichtdoor henkdejonge » 06 maart 2013, 16:17

mvdbro schreef:Wat de verschillende meldingen van vreemde tekens betreft...
Zou toch handig zijn als die ook worden gepost zodat we kunnen zien wat voor tekens het zijn. Anders wordt het wel echt gokken wat er aan de hand kan zijn....

Ze zijn toch niet zo vreemd dat je ze niet kunt copy-pasten?
Vreemde tekens worden doorgaans veroorzaakt door onjuiste baudrate settings.

gr
Martinus


Het volgende krijg ik naar het commando userplugin 1,138 Het vreemde is dat de chinese tekens (kleine rechthoekjes) komen naar de ÿ!w... maar laten zich niet copy /pasten...:-( Ik kan wel even een screenshot maken, maar weet even niet hoe ik deze hier in moet vrutten.

!******************************************************************************!
Nodo Domotica controller (c) Copyright 2012 P.K.Tonkes.
Licensed under GNU General Public License.
Nodo V3.0.1 Small, Product=SWACNC-SMALL-R491, ThisUnit=15
!******************************************************************************!
169,155,0x1F750F00
169,155,0x1F770F00
170,160,0x1F770F00
RF AlectoV3 Unknown sensor ID:138
RF AlectoV3 Unknown sensor ID:138
ÿ!wok
ok

Grtz Henk
Afbeelding
henkdejonge
 
Berichten: 102
Geregistreerd: 21 maart 2012, 16:29

Re: Draadloze temperatuur zender

Berichtdoor henkdejonge » 08 maart 2013, 09:13

dylantje schreef:
henkdejonge schreef:Hi,

Ik had hetzelfde fenomeen op mijn slave (uno). Hier meet ik via een ws1100 de buitentemp. Als ik probeerde om hem via een serieele verbinding toe te voegen... kreeg ik allemaal vreemde tekens te zien. Nu heb ik hem toegevoegd via een entry in de eventlist... En dan gaat het wel goed en geeft de slave ook de info door naar mijn mega (alles draait op 491 release met de laatste plugin)

.



Maar hoe kan ik dit doen???

En meteen maar de vraag...
Wat is het verschil tussen de activities en een script....


Voor in de toekomst:


En ps hoe krijg ik de output van mijn nodo in dit forum???
Printscreen is erg omslachtig...
Uitlezen van Putty kopieren is weg putty...[ krijg dat ook alleen werkend met printscren en dan imageshackk



Hi,

Ik gebruik de volgende eventlist die ik vanaf mijn mega naar de uno (2) stuur...

SendTo 2; EventlistErase
SendTo 2; Eventlistwrite; Boot 2; Sound 5
SendTo 2; EventlistWrite; WildCard Variables,All; SendEvent RF
SendTo 2; EventlistWrite; WildCard Wired,All; SendEvent RF
SendTo 2; Eventlistwrite; Boot 2; UserPlugin 1,209
SendTo 2; Eventlistwrite; Boot 2; UserPlugin 6,0
SendTo 2; Eventlistwrite; Boot 2; TimerSetMin 1,5
SendTo 2; Eventlistwrite; Timer 1; VariableSetVariable 1,1
SendTo 2; Eventlistwrite; Timer 1; VariableSetVariable 2,2
SendTo 2; Eventlistwrite; Timer 1; TimerSetMin 1,5
SendTo 2; Reboot

En dan zou het moeten werken. Heb je wel op je slave de plugin mee gecompileerd?

Grtz Henk
Afbeelding
henkdejonge
 
Berichten: 102
Geregistreerd: 21 maart 2012, 16:29

Re: Draadloze temperatuur zender

Berichtdoor twkr » 07 apr 2013, 18:40

mvdbro schreef:Hallo Henk,

Creatieve oplossing...

In de toekomstige versie van het weerstation protocol worden Sensor ID's met een commando gekoppeld aan basis-variabelen. Dan is het ook geen probleem meer als je meerdere WS1100 units hebt.

gr
Martinus



Kan je al een tipje van de sluier oplichten m.b.t. die basis-variabelen?
Ben momenteel SWACNC-MEGA-R525 aan het uit proberen.
In de eventlog komen netjes AlectoV1 71,0 en AlectoV1 224,0 voorbij.
Nu zag ik in Device.ino het volgende staan:
Code: Selecteer alles
* Syntax             : "AlectoV1 <Par1:Sensor ID>, <Par2:Basis Variabele>"

Heb daarna commando AlectoV1 71,7 ingegeven.
Had verwacht dat variable 7 gevuld zou worden met de waarde van de regensensor maar dat lijkt dus niet op die manier te werken. (in eventlog komt nu iedere keer AlectoV1 71,7 voorbij.)
twkr
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 02 sep 2011, 20:30

Re: Draadloze temperatuur zender

Berichtdoor mvdbro » 08 apr 2013, 11:43

twkr schreef:Kan je al een tipje van de sluier oplichten m.b.t. die basis-variabelen?
Ben momenteel SWACNC-MEGA-R525 aan het uit proberen.
In de eventlog komen netjes AlectoV1 71,0 en AlectoV1 224,0 voorbij.
Nu zag ik in Device.ino het volgende staan:
Code: Selecteer alles
* Syntax             : "AlectoV1 <Par1:Sensor ID>, <Par2:Basis Variabele>"

Heb daarna commando AlectoV1 71,7 ingegeven.
Had verwacht dat variable 7 gevuld zou worden met de waarde van de regensensor maar dat lijkt dus niet op die manier te werken. (in eventlog komt nu iedere keer AlectoV1 71,7 voorbij.)

En wat zie je dan als je commando status variableset,7 doet? Bij de nieuwe Alecto 'devices' moet je zelf via de eventlist organiseren dat de variabelen naar de webapp worden verzonden.

Bij een WS3500 moet je voor beide ID's dezelfde variabele gebruiken. Dus AlectoV1 71,7 en AlectoV1 224,7

Resultaat wordt dan:
    basisvar = Temperature
    basisvar +1 = Humidity
    basisvar +2 = Rain
    basisvar +3 = Windspeed
    basisvar +4 = Windgust
    basisvar +5 = Winddirection
Als je 7 opgeeft, dan zou de regenwaarde in var 9 moeten komen te staan.

gr
Martinus
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: Draadloze temperatuur zender

Berichtdoor twkr » 08 apr 2013, 21:23

mvdbro schreef:
twkr schreef:Kan je al een tipje van de sluier oplichten m.b.t. die basis-variabelen?
Ben momenteel SWACNC-MEGA-R525 aan het uit proberen.
In de eventlog komen netjes AlectoV1 71,0 en AlectoV1 224,0 voorbij.
Nu zag ik in Device.ino het volgende staan:
Code: Selecteer alles
* Syntax             : "AlectoV1 <Par1:Sensor ID>, <Par2:Basis Variabele>"

Heb daarna commando AlectoV1 71,7 ingegeven.
Had verwacht dat variable 7 gevuld zou worden met de waarde van de regensensor maar dat lijkt dus niet op die manier te werken. (in eventlog komt nu iedere keer AlectoV1 71,7 voorbij.)

En wat zie je dan als je commando status variableset,7 doet? Bij de nieuwe Alecto 'devices' moet je zelf via de eventlist organiseren dat de variabelen naar de webapp worden verzonden.

Bij een WS3500 moet je voor beide ID's dezelfde variabele gebruiken. Dus AlectoV1 71,7 en AlectoV1 224,7

Resultaat wordt dan:
    basisvar = Temperature
    basisvar +1 = Humidity
    basisvar +2 = Rain
    basisvar +3 = Windspeed
    basisvar +4 = Windgust
    basisvar +5 = Winddirection
Als je 7 opgeeft, dan zou de regenwaarde in var 9 moeten komen te staan.

gr
Martinus


Aha op die manier! (valt weer een puzzelstukje op zijn plek)
Zie al diverse variabelen veranderen (zichtbaar via status all)
Krijg de waarden helaas nog niet zichtbaar in de webapp.
Volgende regel staat wel in mijn eventlist:
Code: Selecteer alles
EventlistWrite;WildCard Variables,All;SendEvent HTTP


In EventLog zie ik wel volgende:
Code: Selecteer alles
Input=RF; Unit=0; Event=AlectoV1 224,7
Input=EventList(1.5); Unit=1; Event=SendEvent HTTP
Output=HTTP(141.138.136.245); Unit=0; Event=AlectoV1 224,7


Is er een voorbeeld (duwtje in de goede richting) hoe ik het in de eventlist organiseer zodat webapp de variabelen van de alecto devices weer gaat geven?
twkr
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 02 sep 2011, 20:30

Re: Draadloze temperatuur zender

Berichtdoor mvdbro » 08 apr 2013, 21:53

twkr schreef:Is er een voorbeeld (duwtje in de goede richting) hoe ik het in de eventlist organiseer zodat webapp de variabelen van de alecto devices weer gaat geven?


Met commando
VariableSetVariable 7,7
gaat de waarde van var 7 naar de webapp.

Dit kun je via een timer aansturen.
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: Draadloze temperatuur zender

Berichtdoor twkr » 08 apr 2013, 22:45

Het is alweer gelukt, super!
twkr
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 02 sep 2011, 20:30

Re: Draadloze temperatuur zender

Berichtdoor twkr » 12 apr 2013, 21:01

Basis var nu op 10 gezet:

Code: Selecteer alles
EventlistWrite; Boot 1; AlectoV1 71,10
EventlistWrite; Boot 1; AlectoV1 224,10
EventlistWrite; Boot 1; TimerSet 14,60
EventlistWrite; Timer 14; VariableSetVariable 10,10
EventlistWrite; Timer 14; VariableSetVariable 11,11
EventlistWrite; Timer 14; VariableSetVariable 12,12
EventlistWrite; Timer 14; VariableSetVariable 13,13
EventlistWrite; Timer 14; VariableSetVariable 14,14
EventlistWrite; Timer 14; VariableSetVariable 15,15
EventlistWrite; Timer 14; TimerSet 14,60


Wat opvalt:

VariableSet 10,15.60 (basisvar = Temperature)
VariableSet 11,62.00 (basisvar +1 = Humidity)
VariableSet 12,6.25 (basisvar +2 = Rain)
VariableSet 13,7.92 (basisvar +3 = Windspeed)
VariableSet 14,0.00 (basisvar +4 = Windgust)
VariableSet 15,18.72 (basisvar +5 = Winddirection)

Kan het kloppen dat Windgust en Winddirection omgewisseld zijn?
twkr
 
Berichten: 82
Geregistreerd: 02 sep 2011, 20:30

Re: Draadloze temperatuur zender

Berichtdoor TimV » 26 apr 2013, 16:11

Heeft iemand deze code al getest met een Alecto WS-1800 setje? Het lijkt qua protocol op Alecto V1 (36bits) maar ik kan het niet terugbrengen naar de temperatuur/luchtvochtigheid waardes die op het display staan :(

data: 100010001101000010001111001111011010
waardes display: 23,0 / 43%

alvast bedankt voor het meedenken!

--edit--- ben er zelf uitgekomen; het is alectov1. duurde even voor ik zag dat de bits in de nibbles achterstevoren staan!
TimV
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 26 apr 2013, 16:00

Re: Draadloze temperatuur zender

Berichtdoor Vincent » 29 aug 2015, 09:40

Zonet deze thread doorgenomen ...
Weet hier iemand of de Alecto WS4800 compatibel is met wat er op dit moment bestaat qua Nodo plugins ?

Zie mijn vraag van eerder deze week:
viewtopic.php?f=35&t=2505
Vincent
 
Berichten: 26
Geregistreerd: 17 feb 2015, 22:05

Vorige

Keer terug naar Nodo Hardware

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Google [Bot] en 1 gast

cron