nodo-domotica.nl

Temp sensor

Hier alles over de hardware kant van de Nodo

Re: Temp sensor

Berichtdoor Paul » 22 jun 2012, 21:54

markuser schreef:Hallo,

Ik ben zelf ook bezig met de tempratuur meten, de LM335 is onderweg.

Maar de link http://www.nodo-domotica.nl/Voorbeeld7. ... l#Topic101 werk niet meer.

Hoe sluit ik de weerstand nu aan ? Deze heb ik toch ook nodig ?

Moet ik de weerstand en LM335 rechtstreeks in de poort drukken ? Of is er nog een soort stekker/printje verbinding mogelijk waar ik de sensor op aansluit.


Mark


Zie: http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRjM-ea9jTw-RXvtFm-d1KiL8RPudV0NORWVdeWD5fiCC1rAVkV

En voor de Arduino Mega: http://www.nodo-domotica.nl/index.php/WiredCalibrate
Groeten Paul
Paul
 
Berichten: 1152
Geregistreerd: 31 aug 2011, 20:33

Re: Temp sensor

Berichtdoor markuser » 23 jun 2012, 14:42

Paul schreef:
markuser schreef:Hallo,

Ik ben zelf ook bezig met de tempratuur meten, de LM335 is onderweg.

Maar de link http://www.nodo-domotica.nl/Voorbeeld7. ... l#Topic101 werk niet meer.

Hoe sluit ik de weerstand nu aan ? Deze heb ik toch ook nodig ?

Moet ik de weerstand en LM335 rechtstreeks in de poort drukken ? Of is er nog een soort stekker/printje verbinding mogelijk waar ik de sensor op aansluit.


Mark


Zie: http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRjM-ea9jTw-RXvtFm-d1KiL8RPudV0NORWVdeWD5fiCC1rAVkV

En voor de Arduino Mega: http://www.nodo-domotica.nl/index.php/WiredCalibrate



Bedankt Paul!
Mvg, Mark

4 Unit's met ethernet. Nodo-Mega V3.7, Product=SWACNC-MEGA-R744
Devices: Diverse Kaku's, DS18b20, DHT11, LCD, WS3500, CNY70, BPW40, LDR, Watersensor, Slimme meter kaifa MA304, RFLink, Raspberry PI, Domoticz Eigenbouw behuizing
Gebruikers-avatar
markuser
 
Berichten: 497
Geregistreerd: 29 feb 2012, 13:19

Re: Temp sensor

Berichtdoor Flippo765 » 27 jun 2012, 20:21

JeeGee schreef:Ik ben bang dat je toch op zoek moet naar de versie zonder Z. Die heb ik ook en werken prima.


Ik heb een LM335 besteld en krijg een LM335z (samenkopen), hoop dat het niet veel uitmaakt.
De z staat onder de LM335 op de sensor.

Heb vandaag de Mega binnen gekregen, nu druk bezig met uitvinden hoe alles aan te sluiten..

Update 23:30
De LM335z werkt naar behoren, echter het is wel nodig de min/max waarde te calibreren.
Het was behoorlijk zoeken naar de pins waarop alles aangesloten moet worden, Wiredout is dus verplaatst naar 30-38 en Wiredin naar 8-16. Uiteindelijk teruggevonden in de sourcecode.

Ik denk dat ik de Nodo 1,7 via relais hieraan ga koppelen want hij past niet zoals een shield direct op de mega. Tevens kan ik niet wachten op het shield.

Blijft nog pittig uitzoeken, echter blijf ik ik het leuk vinden (de vrouw iets minder af en toe).
Nu slapen.
Flippo765
 
Berichten: 96
Geregistreerd: 24 nov 2011, 22:31

Re: Temp sensor

Berichtdoor Flippo765 » 26 jul 2012, 11:34

Gisteren het shield en de koppelprint aangesloten.
Alles werkt naar behoren (volgens mij is het bereik zelf beter als de kit, zal de antenne nog eens bekijken).
Alleen de wired-waarden worden niet doorgegeven als variabele.
Op de een of andere manier zit er een fout in mijn eventlist denk ik.
ik volg alles precies zoals op de website staat http://www.nodo-domotica.nl/index.php/Variabele_naar_WebApp.

Mijn begin van de eventlist:
Code: Selecteer alles
!********** Basis  settings **********
EventlistWrite; Boot; Sound 7,0
EventlistWrite; WildCard IR,KAKU; RawSignalSend 0
EventlistWrite; WildCard RF,All; SendEvent HTTP
EventlistWrite; WildCard IR,All; SendEvent HTTP
EventlistWrite; WildCard Variables,All; SendEvent HTTP
EventlistWrite; WildCard Wired,All; SendEvent HTTP

EventlistWrite; Boot;Timer 10,0
EventListWrite; Timer 10,0; VariableWiredAnalog 1,10
EventListWrite; Timer 10,0; VariableWiredAnalog 2,11
EventListWrite; Timer 10,0; VariableWiredAnalog 3,12
EventListWrite; Timer 10,0; VariableWiredAnalog 4,14
EventListWrite; Timer 10,0; TimerSetMin 10,10


Wat de nodo geeft als foutmelding:
Code: Selecteer alles
Eventlistshow

>!********** Basis  settings **********
>EventlistWrite; Boot; Sound 7,0
>EventlistWrite; WildCard IR,KAKU; RawSignalSend 0
>EventlistWrite; WildCard RF,All; SendEvent HTTP
>EventlistWrite; WildCard IR,All; SendEvent HTTP
>EventlistWrite; WildCard Variables,All; SendEvent HTTP
>EventlistWrite; WildCard Wired,All; SendEvent HTTP
>EventlistWrite; Boot;Timer 10,0
>EventListWrite; Timer 10,0; VariableWiredAnalog 1,10
 VariableWiredAnalog 1,10 ?
Date=2012-07-26 (Thu), Time=12:29, Output=RF, Unit=1, Message=Error: Invalid par
ameter in command.
Date=2012-07-26 (Thu), Time=12:29, Output=HTTP(217.120.213.198), Message=Error:
Invalid parameter in command.
Date=2012-07-26 (Thu), Time=12:29, Internal, Unit=1, Message=Error: Invalid para
meter in command.
>EventListWrite; Timer 10,0; VariableWiredAnalog 2,11
 VariableWiredAnalog 2,11 ?
Date=2012-07-26 (Thu), Time=12:29, Output=RF, Unit=1, Message=Error: Invalid par
ameter in command.
Date=2012-07-26 (Thu), Time=12:29, Output=HTTP(217.120.213.198), Message=Error:
Invalid parameter in command.
Date=2012-07-26 (Thu), Time=12:29, Internal, Unit=1, Message=Error: Invalid para
meter in command.
>EventListWrite; Timer 10,0; VariableWiredAnalog 3,12
 VariableWiredAnalog 3,12 ?
Date=2012-07-26 (Thu), Time=12:29, Output=RF, Unit=1, Message=Error: Invalid par
ameter in command.
Date=2012-07-26 (Thu), Time=12:29, Output=HTTP(217.120.213.198), Message=Error:
Invalid parameter in command.
Date=2012-07-26 (Thu), Time=12:29, Internal, Unit=1, Message=Error: Invalid para
meter in command.
>EventListWrite; Timer 10,0; VariableWiredAnalog 4,14
 VariableWiredAnalog 4,14 ?
Date=2012-07-26 (Thu), Time=12:29, Output=RF, Unit=1, Message=Error: Invalid par
ameter in command.
Date=2012-07-26 (Thu), Time=12:29, Output=HTTP(217.120.213.198), Message=Error:
Invalid parameter in command.
Date=2012-07-26 (Thu), Time=12:29, Internal, Unit=1, Message=Error: Invalid para
meter in command.
>EventListWrite; Timer 10,0; TimerSetMin 10,10


Volgens mij begrijpt hij het commando niet maar ik zou niet weten waarom niet.

De wiredin werkt overigens wel redelijk tot goed(wijkt nog iets af maar ik heb ook nog niet helemaal zuiver gecalibreerd).
Flippo765
 
Berichten: 96
Geregistreerd: 24 nov 2011, 22:31

Re: Temp sensor

Berichtdoor markuser » 30 sep 2012, 11:21

Hallo,

Moet de lm335 aangelsoten worden op de arduinno of de Nodo zelf?
Ik twijfel gezien ik een foto heb waar hij is aangesloten op de Nodo. En in de wiki word het me niet helemaal duidelijk.

Is er ergens een wiki of het aansluiten/testen van deze sensor.

Hier word de sensor trouwens anders aangesloten http://www.danielandrade.net/2008/07/05 ... r-arduino/

Mark
Mvg, Mark

4 Unit's met ethernet. Nodo-Mega V3.7, Product=SWACNC-MEGA-R744
Devices: Diverse Kaku's, DS18b20, DHT11, LCD, WS3500, CNY70, BPW40, LDR, Watersensor, Slimme meter kaifa MA304, RFLink, Raspberry PI, Domoticz Eigenbouw behuizing
Gebruikers-avatar
markuser
 
Berichten: 497
Geregistreerd: 29 feb 2012, 13:19

Re: Temp sensor

Berichtdoor Paul » 30 sep 2012, 12:37

markuser schreef:Moet de lm335 aangelsoten worden op de arduinno of de Nodo zelf?


Wat jij handig vind. Ik pak zelf direct de Arduino poot.

markuser schreef:Is er ergens een wiki of het aansluiten/testen van deze sensor.


Er wordt e.e.a. uitgelegd bij het calibreren. Als jij mij er een handige tekst voor levert met een schema/plaatje, dan zet ik hem in de Wiki.

http://www.nodo-domotica.nl/index.php/W ... ibrateHigh

markuser schreef:Hier word de sensor trouwens anders aangesloten http://www.danielandrade.net/2008/07/05 ... r-arduino/
Mark


Er zijn meerdere ogelijkheden. Maar volgens mij is dit schema niet correct. Er hoort een serieweerstand in de voedingslijn te zitten.Let overigens op dat het hier om een LM35 gaat en geen LM335. (Celcius versus Kelvin). Je kunt de metingen van de sensor eenvoudig testen met een voltmeter.
Groeten Paul
Paul
 
Berichten: 1152
Geregistreerd: 31 aug 2011, 20:33

Re: Temp sensor

Berichtdoor markuser » 30 sep 2012, 13:28

Hoi Paul

De sensor lijkt te werken. Hij is nu aangesloten op poort 1 van de nodo print zelf.
Vreemde is wel dat in de webapp de sensor 2 aangeeft. Vreemd, maar het werkt.

Als ik de temp verhoog zie ik dat het werkt.
Status WiredAnalog 2, antwoord is dan WiredAnalog 2,20.6 Exact calibreren komt later nog wel.
Dus de aansluiting werkt!

Nu de webapp nog.
Setup - values.
add value: wired-in, value, expand no, nodo unit 1, wired port 2

klik ik dan weer op values en edit, dan staat er opeens input/output optie erbij ? Klopt dit wel ?
Vreemd is dan ook zet ik deze op input, dan springt hij terug naar output.

Onder values komt er te staan no data available?? Hier zou toch de 20,6 graden moeten staan.


Als het werk zal ik het uitwerken met plaatjes en tekst. Altijd goed voor de volgende nodo beginner.
Welke type sensoren kan ik nog meer gebruiken, is daar een lijst van. Voor bijvoorbeeld luchtvochtigheid.
Mark


De nodo status. vreemd is dat wiredin op off staat en wel werkt.
Code: Selecteer alles
WiredIn 1,On
WiredIn 2,Off
WiredIn 3,On
WiredIn 4,On
WiredIn 5,On
WiredIn 6,On
WiredIn 7,On
WiredIn 8,On
EventlistCount 73,0
WiredAnalog 1,99.7
WiredAnalog 2,21.0
WiredAnalog 3,99.7
WiredAnalog 4,99.9
WiredAnalog 5,99.8
WiredAnalog 6,100.0
WiredAnalog 7,99.7
WiredAnalog 8,99.9
Mvg, Mark

4 Unit's met ethernet. Nodo-Mega V3.7, Product=SWACNC-MEGA-R744
Devices: Diverse Kaku's, DS18b20, DHT11, LCD, WS3500, CNY70, BPW40, LDR, Watersensor, Slimme meter kaifa MA304, RFLink, Raspberry PI, Domoticz Eigenbouw behuizing
Gebruikers-avatar
markuser
 
Berichten: 497
Geregistreerd: 29 feb 2012, 13:19

Re: Temp sensor

Berichtdoor markuser » 01 okt 2012, 18:08

Hallo,

Ik weet niet waarom, maar zie net dat de values opeens werken!

Dus heb ik alleen nog de vraag, welke type sensoren kan ik nog meer gebruiken, is daar een lijst van. Voor bijvoorbeeld luchtvochtigheid.

Mark
Mvg, Mark

4 Unit's met ethernet. Nodo-Mega V3.7, Product=SWACNC-MEGA-R744
Devices: Diverse Kaku's, DS18b20, DHT11, LCD, WS3500, CNY70, BPW40, LDR, Watersensor, Slimme meter kaifa MA304, RFLink, Raspberry PI, Domoticz Eigenbouw behuizing
Gebruikers-avatar
markuser
 
Berichten: 497
Geregistreerd: 29 feb 2012, 13:19

Re: Temp sensor

Berichtdoor manjh » 01 okt 2012, 18:23

Ik heb net een dht11 besteld. Zodra ik ervaringen heb zal ik ze hier vermelden.
Het ding meet temp en luchtvochtigheid.
Prijs: pakweg 2,50, incl verzending....
Hans
manjh
 
Berichten: 1172
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Re: Temp sensor

Berichtdoor markuser » 01 okt 2012, 18:28

Hoi,

Daar ben ik ook benieuwd naar, luchtvochtigheid wil ook graag meten.

Ben nu de LM335 aan het eiken, hij is nu aan het koelen. Ik heb de sensor aan een koud flesje bier met een thermometer erbij geplakt. (WiredCalibrateLow)

Mark
Mvg, Mark

4 Unit's met ethernet. Nodo-Mega V3.7, Product=SWACNC-MEGA-R744
Devices: Diverse Kaku's, DS18b20, DHT11, LCD, WS3500, CNY70, BPW40, LDR, Watersensor, Slimme meter kaifa MA304, RFLink, Raspberry PI, Domoticz Eigenbouw behuizing
Gebruikers-avatar
markuser
 
Berichten: 497
Geregistreerd: 29 feb 2012, 13:19

VorigeVolgende

Keer terug naar Nodo Hardware

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron