nodo-domotica.nl

Elro HomeEasy Modules reageren niet

Hier alles over de hardware kant van de Nodo

Elro HomeEasy Modules reageren niet

Berichtdoor kabouter » 11 sep 2015, 10:37

Beste mede nodo gebruikers.
Ik heb sinds kort ook maar eens de Elro HomeEasy materiaal gekocht maar kom tot de conclusie dat het niet volledig werkt met de Nodo en zelfs met de RFLink ( dit terzijde ).
Ik kan wel zien dat het herkend wordt via de compoort monitor maar het versturen doet ie niets mee.
momenteel getest met de laatste firmware versie 821 en eerdere versies.
b.v. HE844A Afstand bediening met 3 kanaals HE832 ontvanger en/of HE874 ontvanger.
heeft iemand het wel werkend gekregen.?

getest met o.a. RFLink gateway, NES, NSM
kan er dus wel mee ontvangen maar niet zenden.
Code: Selecteer alles
Serial-1 port: Ok.
Nodo Mega: Ok.
Speaker: Ok.
Pulsecounter: Ok.
Infrared: Ok.
RF 433Mhz: Ok.
RGB Status led: Ok.
WiredIn port: Ok.
WiredOut port: Ok.
SDCard: Ok.
I2C: Ok.
Realtime clock: Ok.
Software SPI: Ok.
RF 2.4Ghz: Ok.
Ethernet connection:  Ok.

!******************************************************************************!
Nodo Domotica controller V3.8 BETA (Mega)
(c) Copyright 2015 P.K.Tonkes. Licensed under GNU General Public License.
Product=SWACNC-MEGA-R821, ThisUnit=1
Date=11-09-2015 (Fri); Time=11:20 DaylightSaving
IP=192.168.1.220, PortOutput=80, PortInput=6636
!******************************************************************************!
Ready. Nodo is waiting for serial input...

Input=Serial; Unit=1; Event=KakuSend K7,On
Output=RF; Unit=0; Event=Kaku K7,On
Input=RF; Unit=0; Event=Kaku K7,On
Input=RF; Unit=0; Event=Kaku K7,Off
Input=RF; Unit=0; Event=NewKAKU 0x40B0001,On
Input=RF; Unit=0; Event=NewKAKU 0x40B0001,Off

NewKAKUSend  0x8A1501,Off
Input=Serial; Unit=1; Event=NewKAKUSend 0x8A1501,Off
Output=RF; Unit=0; Event=NewKAKU 0x8A1501,Off


Zoals je hierboven kunt zien wel in monitor te zien maar ontvanger reageert er niet op
kabouter
 
Berichten: 214
Geregistreerd: 10 nov 2011, 13:57

Re: Elro HomeEasy Modules reageren niet

Berichtdoor Voyager » 11 sep 2015, 15:25

Werkt prima hier met rflink
Maar, even afgezien van nodo/rflink verschillen..
Met newkaku ga je een Home Easy ontvanger niet bedienen.
Dit zit simpelweg niet in de ontvangers die ik tot nu toe heb gezien ook al zijn ze ergens midden 2012 begonnen met het toevoegen van het newkaku protocol in de zenders..

Je gebruikt bij voorkeur dus het Home Easy protocol afkomstig van de HE100/200/300 modellen.
Voor je RFlink kan je deze versie pakken: www.nemcon.nl/rfl3101.zip
dat is een test versie die zoveel mogelijk alleen het Home Easy signaal doorgeeft.

20;00;Nodo RadioFrequencyLink - RFLink Gateway V1.1 - R31;
20;01;LaCrosse;ID=0403;TEMP=00c9;
20;02;LaCrosse;ID=0403;HUM=65;
20;03;HomeEasy;ID=7a7322c7;SWITCH=0b;CMD=ON;
20;04;HomeEasy;ID=7a7322c7;SWITCH=0b;CMD=OFF;
20;05;Alecto V1;ID=02a0;TEMP=00cc;HUM=42;BAT=LOW;
Voyager
 
Berichten: 180
Geregistreerd: 23 okt 2014, 14:26

Re: Elro HomeEasy Modules reageren niet

Berichtdoor kabouter » 14 sep 2015, 09:01

Voyager schreef:Werkt prima hier met rflink
Maar, even afgezien van nodo/rflink verschillen..
Met newkaku ga je een Home Easy ontvanger niet bedienen.

Hier heb je helemaal gelijk in maar... het aansturen van deze commando's komt ook gewoon van het systeem af,
indien ik een toets indruk zie ik namelijk deze commando's voorbij komen.
en met het in leren idem dito, ik zie dan zelfs 2 verschillende protocollen voorbij komen de Newkaku en de Kaku protocol.
Aangezien anderen dit probleem niet herkennen zal het wel aan mij liggen, maar weet zo ff niet waar te het probleem vandaan komt. :?: :?:
kabouter
 
Berichten: 214
Geregistreerd: 10 nov 2011, 13:57


Keer terug naar Nodo Hardware

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast