nodo-domotica.nl

RFID ontvanger inbouw

Hier alles over de hardware kant van de Nodo

RFID ontvanger inbouw

Berichtdoor DMeekelenkamp » 11 jul 2015, 19:51

Hallo,

ik heb deze rfid scanner:
http://www.nodo-shop.nl/nl/sensoren/80- ... nbouw.html

Maar krijg hem niet aan de gang.

ik heb Plugin 030 geinstalleerd build 744

En de rfid ontvanger aangesloten op
+ 5v
gnd
Tx op A8 (mega)
Rx op A9 (mega)

als ik een Token scan zie ik in de eventlist:


Unit Event Timestamp

1 WiredIn 2,Off 2015-07-11 20:40:19
1 WiredIn 2,On 2015-07-11 20:40:19

Draai ik TX en RX om dan krijg ik Wired 1,off/On te zien

iemand een idee waar het fout gaat dat gewoon de wired ingangen worden aangestuurs ipv een uart signaal binnenkomt?

groeten Dennis
DMeekelenkamp
 
Berichten: 87
Geregistreerd: 20 dec 2013, 19:25

Re: RFID ontvanger inbouw

Berichtdoor mvdbro » 12 jul 2015, 10:38

Ik weet het niet zeker, maar als ik google op RDM6300 dan zie ik dat dit een UART versie is en dus geen wiegand protocol gebruikt. Dus plugin 030 is niet bruikbaar. Het zou kunnen dat deze reader met plugin 019 moet worden gebruikt. Dan de TX pin van de module aansluiten op A15 van de mega.

Zie ook:
http://www.nodo-domotica.nl/index.php/Plugin_019
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: RFID ontvanger inbouw

Berichtdoor DMeekelenkamp » 12 jul 2015, 14:08

Dankjewel voor je reactie.

Heb dit ook al geprobeerd idd met Plugin 019 en dan op A15 alleen krijg dan hetzelfde resultaat alleen dan op wiredin 8.

Volgens seedstudio is het wiegand protocol:
https://www.google.nl/url?sa=t&source=web&rct=j&ei=LmaiVbH2GaLoywOa4LTACA&url=http://www.seeedstudio.com/depot/datasheet/RDM630-Spec..pdf&ved=0CC8QFjAE&usg=AFQjCNG1ZlJuBsCUP9iLGInk-qf0Hf1C7A&sig2=7s1K2RQyGU93YqH1-FPLpQ
DMeekelenkamp
 
Berichten: 87
Geregistreerd: 20 dec 2013, 19:25

Re: RFID ontvanger inbouw

Berichtdoor DMeekelenkamp » 12 jul 2015, 17:22

na lang bezig te zijn geweest toch een rfid tag kunnen lezen met plugin 019

alleen van de 10x krijg ik 9x wiredin 8 off/on en zodra er dan een tag geleze wordt loopt de nodo vast op A15 al het andere werkt nog wel maar er komt dan niks meer binnen op A15

iemand een idee?
DMeekelenkamp
 
Berichten: 87
Geregistreerd: 20 dec 2013, 19:25


Keer terug naar Nodo Hardware

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron