nodo-domotica.nl

Geen signaal

Hier alles over de hardware kant van de Nodo

Geen signaal

Berichtdoor DaveJessen » 21 jan 2014, 16:17

Heren,

Ik ben nieuw met het Nodo principe/systeem en loop tegen een aantal zaken aan.
Allereerst mijn configuratie:
Arduino Mega 2560R3
Ethernet Shield
Breadboard met RFontvangen en receiver. http://www.bitsandparts.eu/showarticles_info/0001RFSET433MHZ/1-5/RF_Ontvanger-zender-set_433MHz.html

Ik ga de IR functie niet gebruiken vandaar dat ik deze heb weggelaten.
Ik heb het aansluit schema gebruikt welke op de wiki pagina staat.

Vervolgens heb ik de laatste software(3.6.9) met de compiler geupload naar de arduino.
Als ik de beheertool opstart dan zie ik het volgende:

Code: Selecteer alles
Bezig met verbinden...
Verbonden.
Status Unit; (ok)

Booting...
Initialising ethernet connection...
!******************************************************************************!
Nodo Domotica controller (c) Copyright 2013 P.K.Tonkes.
Licensed under GNU General Public License.
Nodo-Mega V3.6.9 (Beta), Product=SWACNC-MEGA-R657, Home=1, ThisUnit=1, ID=JCSJ8UIB
IP=XXX.XXX.XXX.XX, PortOutput=XX, PortInput=XXXX
Host=www.nodo-domotica.nl, HostIP=185.10.51.106
!******************************************************************************!
Output=HTTP(185.10.51.106); Unit=1; Event=Boot 1
Output=I2C; Unit=0; Event=Boot 1
Output=RF; Unit=0; Event=Boot 1
Input=System; Unit=1; Event=Boot 1
Ready.


Als ik nu de KaKu Ab (AYCT-102) gebruik om een signaal te zenden dan wordt er niets registreert.
Als ik een signaal zend (via het tabblak klik-aan klik-uit) word in het log venster wel geregistreerd echter de ontvangen (AWMR-230) registreerd niet.

Heeft iemand van jullie een idee wat ik over het hoofd zie?
DaveJessen
 
Berichten: 37
Geregistreerd: 13 jan 2014, 15:27

Re: Geen signaal

Berichtdoor Huiscv » 14 jan 2015, 18:01

Hier hetzelfde, ik heb ook deze aangeschaft om eerst te kijken of ik met deze materie uit de voeten kan.

Ook ik krijg via de nodo software geen resultaat.
Via een andere site een testpakket gedownload en deze werkte wel via de bijgeleverde scripts.

Dus waar kan dit aan liggen, libraries o.i.d.?
Huiscv
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 27 nov 2014, 21:11

Re: Geen signaal

Berichtdoor softwareregi » 15 jan 2015, 10:44

Als je seriele monitor hebt opgestart moet je eerst een ENTER geven en dan kun je de ontvangen codes wel zien.

Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je met dit type ontvanger ook heel veel "rommel" binnen haalt, waardoor de mega erg druk is met het analyseren van de ontvangen signalen. Beter kun je een goede ontvanger gebruiken (b.v.Aurel)

Wat betreft de librarie, je moet natuurlijk wel de nodo librarie gebruiken.
Gr. John
softwareregi
 
Berichten: 254
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:05

Re: Geen signaal

Berichtdoor Huiscv » 19 jan 2015, 18:57

Ik gebruik uiteraard de nodo libraries, maar de ontvanger en zender doen schijnbaar niets.
Wel zie ik op de datalijn van de zender even een verhoogde spanning, dus de arduino stuurt wel iets uit, maar onvoldoende om de KAKU te bedienen?

Zoals gezegd, met een proefscript van internet doet ie het wel.

Nog steeds vele vraagtekens, maar wil ze graag oplossen :?
Huiscv
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 27 nov 2014, 21:11

Re: Geen signaal

Berichtdoor rwijbenga » 20 jan 2015, 12:36

Welk proefscript bedoel je ?
rwijbenga
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 28 aug 2011, 14:58


Keer terug naar Nodo Hardware

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron