nodo-domotica.nl

Krijg tweede Nodo niet spelend

Post hier vragen en ervaringen die betrekking hebben op het gebruik en configuratie van de WebApp

Krijg tweede Nodo niet spelend

Berichtdoor TeamKleijn » 22 feb 2015, 15:04

Hallo,

Heb een mooi probleem gevonden waar ik niet uit kan komen.
Heb 2 Nodo's Beneden en Boven.
Beneden draait op de webapp nodo-domotica, heeft ID 1, en IPadress (LAN) 192.168.X.150.
Boven moet gaan draaien op de Synology, heeft ID 5, en IPadress (LAN) 192.168.X.151. Beide nodo's zitten in hetzelfde subnet en worden allebei aangestuurd via port 6636

De Ipadressen worden door de Syno uitgegeven, op basis van de MAC die op zijn beurt weer is bepaald door het ID. Om de syno werkend te krijgen heb ik de webapp directory van hdejonge hier op de syno gezet en vervolgens alle IP's gewijzigd in mijn IP"s. Webapp lijkt te werken. Database ingericht en geconfigged

Nodo boven geprogrammeerd met de arduino software met als ID 5. Gaat allemaal goed. Heb ook via serial een reset gestuurd, welke netje opgepakt wordt en verwerkt. Vervolgens in de webapp de koppeling opgezet met Nodo Boven, gaat ook goed, echter na verloop van tijd is deze de vebrinding kwijt.

Een eventlist uploaden via de webapp lukt niet. (soms duurt het lang (goed) en lijkt het allemaal goed zijn te verlopen, echter bij het terugvragen van de eventlist via de webapp is er niets te zien.
kortom rare dingen die ik niet meer kan volgen.

via de serial port kan ik wel tegen de nodo aan kletsen. SD kaartje van de Nodo geformatteerd en teruggeplaatst. Nu worden de directries weer teruig gezet, dus lijkt het kaartje goed te zijn. Zijn hier nog menden die ideeen hebben ?

Ik kreeg het trouwens ook niet voor elkaar door beide Nodo's aan de Domotica webapp te koppelen.
Twee portforwardings gemaakt

6636 -=> 6636 naar .150
6637 -=> 6636 naar .151

Apart account op de domoticasite gemaakt voor Nodo boven. Wil ook niet goed werken.
Zijn er tips ? of doe ik iets (2 nodo's in 1 segment) wat niet kan in de domotica webapp ?

Alvast dank voor reactie,

Met vriendelijke groeten,

"Team Kleijn"
Rob

[@] team.kleijn@gmail.com
[@] info@teamkleijn.nl
[Tracking] http://www.trackr.nl/user/TeamKleijn/live/
Afbeelding
Gebruikers-avatar
TeamKleijn
 
Berichten: 46
Geregistreerd: 18 jan 2013, 23:57

Re: Krijg tweede Nodo niet spelend

Berichtdoor TeamKleijn » 22 feb 2015, 18:44

Inmiddels paar extra testen gedaan :

- Nodo boven geprogrammeerd als Nodo 1 en aan de (oude) domotica webapp gekoppeld van Nodo 1 (die eerst uitgezet anders krijg je natuurlijk een IP conflict). Dit werkt prima, kan Nodo Status opvragen en de Nodo ook van een eventList voorzien. Nodo boven is dan hardwarematig OK !

- Nodo boven weer teruggezet naar ID 5, vervolgens in de nodo Firmware de Port voor input gewijzigd naar 6637, portforwarding in de router aangepast :

was 6637 naar 6636 op IP 192.168.x.151
wordt 6637 naar 6637 op IP 192.168.x.151

Vervolges een tweede account aangemaakt op de webapp van nodo-domotica.nl, na reset en reboot van de Nodo zag ik op de serial terug dat PortInput 6637 is geworden en ipadress 192.168.X.151, allemaal goed. Tweede account ingericht en koppeling met Nodo boven gemaakt via port 6637. De koppeling verliep goed. Echter de Status van de Nodo Opvragen deed de webapp niet en upload eventlist al helemaal niet. Via Serial kan ik alles.

Wat zie ik over het hoofd....
.
Afbeelding
Gebruikers-avatar
TeamKleijn
 
Berichten: 46
Geregistreerd: 18 jan 2013, 23:57

Re: Krijg tweede Nodo niet spelend

Berichtdoor TeamKleijn » 23 feb 2015, 00:05

Nog meer getest, wordt steeds gekker...

Nodo boven heb ik opnieuw gekoppeld aan de Nodo-domotica webapp.
Dat gaat goed, als ik de vink voor het configureren van mijn default Nodo aanzet.

Vervolgens doe ik dat nog een keer, maar nu met de vink uit. je zou verwachten dat gaat lukken maar niets is minder waar. De webapp herkent het password schijnbaar niet meer.

Opnieuw de Nodo geprobeert te koppelen met de vink weer aan.
Ook dat lukt nu niet meer... De webapp geeft nu de melding 'Does the Nodo Password and Nodo ID match your Nodo ? :( :( :(
Afbeelding
Gebruikers-avatar
TeamKleijn
 
Berichten: 46
Geregistreerd: 18 jan 2013, 23:57

Re: Krijg tweede Nodo niet spelend

Berichtdoor TeamKleijn » 26 feb 2015, 00:06

Nodo 2 werkt inmiddels.
Ik heb in Misc.ino een wijziging aangebracht welke de poort default op 6639 zet.

Code: Selecteer alles
Settings.PortInput                  = 6639;


Vervolgens de software geladen in de arduino. In de router de portforwarding aangepast
Nu werkt Nodo Boven Met ID 5 en IPadress 192.168.100.151

Vreemd dat Port 6637 niet wil werken, maar niet langer over piekeren. Morgen verder met inrichten

Rob :o
Afbeelding
Gebruikers-avatar
TeamKleijn
 
Berichten: 46
Geregistreerd: 18 jan 2013, 23:57

Re: Krijg tweede Nodo niet spelend

Berichtdoor manjh » 26 feb 2015, 20:38

TeamKleijn schreef:Nodo 2 werkt inmiddels.
Ik heb in Misc.ino een wijziging aangebracht welke de poort default op 6639 zet.

Code: Selecteer alles
Settings.PortInput                  = 6639;


Vervolgens de software geladen in de arduino. In de router de portforwarding aangepast
Nu werkt Nodo Boven Met ID 5 en IPadress 192.168.100.151

Vreemd dat Port 6637 niet wil werken, maar niet langer over piekeren. Morgen verder met inrichten

Rob :o

Inderdaad vreemd. Ik gebruik ook twee externe poorten die ik via NATvertaal naar de normale poorten in twee Mega's. Eentje voor de oude webapp, eentje voor de nieuwe. Werkt al heel lang prima... :oops:
Hans
manjh
 
Berichten: 1172
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Re: Krijg tweede Nodo niet spelend

Berichtdoor TeamKleijn » 28 feb 2015, 00:08

Hoi Hans,

Dank voor reactie, Ik neem aan dat dit wel werkt met 2 Nodo's met allebei een eigen IP adress (dus ander ID) en in 1 netwerk ? met NAT in je router kun je van buiten 2 poorten (bijvoorbeeld 6636 en 6637) allebei op 1 WAN adress naar binnen mappen met elk de default port 6636, en ook elke Nodo zijn eigen LAN Ipadress ?


Ik heb dat nu ook aan de rol middels de nodo-domotica webapp. (oude webapp)

Ik probeer het nu op de Synology draaiend te krijgen, maar dan heb ik het oude probleem weer terug. Ik heb het vermoeden dat mijn PHP settings in PHP.INI op de Syno roet in het eten gooien.

Zou iemand die het werkend heeft op een Synology mij zijn settings van php.ini kunnen geven ?
Afbeelding
Gebruikers-avatar
TeamKleijn
 
Berichten: 46
Geregistreerd: 18 jan 2013, 23:57

Re: Krijg tweede Nodo niet spelend

Berichtdoor manjh » 28 feb 2015, 12:24

Klopt. Ik gebruik vanuit de webapp twee verschillende poorten, die ik in de router vertaal naar de standaard poort op twee Nodo's
Hans
manjh
 
Berichten: 1172
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39


Keer terug naar Nodo WebApp

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron