nodo-domotica.nl

Nieuwe WebApp

Post hier vragen en ervaringen die betrekking hebben op het gebruik en configuratie van de WebApp

Re: Nieuwe WebApp

Berichtdoor rwijbenga » 05 maart 2015, 23:25

Het gedeelte met [par2] zou de oplossing moeten zijn, op deze manier werkt het bij mij ook.

Wat zie je voorbij komen in de eventlist ?
rwijbenga
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 28 aug 2011, 14:58

Re: Nieuwe WebApp

Berichtdoor jack » 06 maart 2015, 08:27

Is inmiddels opgelost!
Bij mijn overgang van de oude naar de nieuwe WebApp moest ik blijkbaar mijn Nodo rebooten en opnieuw aanmelden.
Vervolgens keurige grafieken in beeld :P

Jack
jack
 
Berichten: 59
Geregistreerd: 31 jul 2012, 13:02

Re: Nieuwe WebApp

Berichtdoor DrEnergy » 09 maart 2015, 11:09

Ik ben dit weekend ook begonnen met de nieuwe webapp, aan het begin vond ik het erg ingewikkeld.

Nu begrijp ik dat er met de indicators veel meer mogelijk is. Alleen heb ik hier een paar vragen over:

Ik heb nu voor elke temperatuur meting een aparte knop aangemaakt, met daaronder een aparte indicator. Nu wil ik eigenlijk het volgende:

Temp beneden: __ °C | Temp boven: __ °C | Temp buiten: __ °C

Dus allemaal op 1 regel, is dit mogelijk?

Momenteel staat er in indicator text:
Temperatuur beneden: [Formula] °C

---
Verder maak ik gebruik van twee variabelen waarmee ik aan geef welke deur er open staat (voordeur en achterdeur). Als nu de deur open gaat veranderd netjes de tekst in "Voordeur is open". Maar ik wil een stukje historie zien, wanneer bijvoorbeeld de deur voor het laatst open ging, of wanneer er voor het laatst een wijziging was. Ditzelfde geld ook voor bijvoorbeeld een bewegingsensor, of een schemersensor.

Is dit mogelijk met de nieuwe webapp?

Alvast bedankt!
DrEnergy
 
Berichten: 145
Geregistreerd: 04 jan 2012, 09:09
Woonplaats: Dordrecht

Re: Nieuwe WebApp

Berichtdoor erik » 09 maart 2015, 13:42

In de nieuwe webapp o.a. opgenomen een device met 2 buttons en 2 indicatoren.
Het betreft een variable (gebruikt als alarm vlag).
Met de buttons aan | uit geef ik een waarde aan de variable via command VariableSet 12,1 | 0
Met de indicatoren krijg ik een rode | groen LED plus text via de event Variable 12, 1 | 0
Werkt prima...
totdat...

Functionaliteit van de toepassing uitgebreid: Indien het alarm tijdens afwezigheid wordt uitgezet, moet een notificatie worden verzonden
EventListWrite; Variable 12,0; BreakonVarEqu 13,1
EventListWrite; Variable 12,0; UserEvent 12,1
Werkt ook prima...met de userevent als trigger een notificatie naar pushingbox en verder naar notifymyandroid.
maar...

Nu krijg ik in de webapp niet meer de "uit" indicator te zien.
Het event Variable 12,0 lijkt in de eventlist verwerkt te zijn en is zodoende geen trigger meer in de webapp.
erik
 
Berichten: 59
Geregistreerd: 12 dec 2014, 18:04

Re: Nieuwe WebApp

Berichtdoor Paul » 09 maart 2015, 21:00

DrEnergy schreef:Ik heb nu voor elke temperatuur meting een aparte knop aangemaakt, met daaronder een aparte indicator. Nu wil ik eigenlijk het volgende:

Temp beneden: __ °C | Temp boven: __ °C | Temp buiten: __ °C

Dus allemaal op 1 regel, is dit mogelijk?

Een indicator beslaat één regel. Je kunt wel meerdere indicators/regels maken. Om precies te zijn, zoveel je wilt.

DrEnergy schreef:Verder maak ik gebruik van twee variabelen waarmee ik aan geef welke deur er open staat (voordeur en achterdeur). Als nu de deur open gaat veranderd netjes de tekst in "Voordeur is open". Maar ik wil een stukje historie zien, wanneer bijvoorbeeld de deur voor het laatst open ging, of wanneer er voor het laatst een wijziging was. Ditzelfde geld ook voor bijvoorbeeld een bewegingsensor, of een schemersensor.

Je geeft de waarde van de variabele aan met [Formula]. Zodraa het afgevangen event voorbij komt (en niet eerder) zal de waarde verschijnen op de indicator. Wat de ook mag ingeven als indicator text is:

Status deur = [Formula] op [Date] om [TIme] uur.
Groeten Paul
Paul
 
Berichten: 1152
Geregistreerd: 31 aug 2011, 20:33

Re: Nieuwe WebApp

Berichtdoor erik » 10 maart 2015, 12:13

erik schreef:In de nieuwe webapp o.a. opgenomen een device met 2 buttons en 2 indicatoren.
Het betreft een variable (gebruikt als alarm vlag).
Met de buttons aan | uit geef ik een waarde aan de variable via command VariableSet 12,1 | 0
Met de indicatoren krijg ik een rode | groen LED plus text via de event Variable 12, 1 | 0
Werkt prima...
totdat...

Functionaliteit van de toepassing uitgebreid: Indien het alarm tijdens afwezigheid wordt uitgezet, moet een notificatie worden verzonden
EventListWrite; Variable 12,0; BreakonVarEqu 13,1
EventListWrite; Variable 12,0; UserEvent 12,1
Werkt ook prima...met de userevent als trigger een notificatie naar pushingbox en verder naar notifymyandroid.
maar...

Nu krijg ik in de webapp niet meer de "uit" indicator te zien.
Het event Variable 12,0 lijkt in de eventlist verwerkt te zijn en is zodoende geen trigger meer in de webapp.

Workaround:
In de eventlist een "verse" event genereren:
EventListWrite; Variable 12,0; UserEvent 12,0
EventListWrite; Variable 12,0; BreakonVarEqu 13,1
EventListWrite; Variable 12,0; UserEvent 12,1

In de Webapp de "uit indicator" niet afhankelijk laten zijn van de "verwerkte" Variable 12,0 maar van de "verse" UserEvent 12,0
Laatst bijgewerkt door erik op 31 maart 2015, 00:38, in totaal 2 keer bewerkt.
erik
 
Berichten: 59
Geregistreerd: 12 dec 2014, 18:04

Re: Nieuwe WebApp

Berichtdoor Paul » 18 maart 2015, 23:45

Anton schreef:De Nieuwe WebApp is nu ook op de Wiki gereleased.
Dus vol goede moed hiermee aan de slag.
Het lukt mij echter ook niet om een grafiek te krijgen.

Enige documentatie zou welkom zijn.......

Snap ik. We zoeken nog een held die hierbij kan helpen.
Groeten Paul
Paul
 
Berichten: 1152
Geregistreerd: 31 aug 2011, 20:33

Re: Nieuwe WebApp

Berichtdoor Anton » 21 maart 2015, 10:13

Paul schreef:
Anton schreef:De Nieuwe WebApp is nu ook op de Wiki gereleased.
Dus vol goede moed hiermee aan de slag.
Het lukt mij echter ook niet om een grafiek te krijgen.

Enige documentatie zou welkom zijn.......

Snap ik. We zoeken nog een held die hierbij kan helpen.


Ik ben geen held :) , maar wil hierbij wel meehelpen ...
Anton
 
Berichten: 28
Geregistreerd: 01 jan 2014, 18:43

Re: Nieuwe WebApp

Berichtdoor markuser » 26 maart 2015, 16:03

Ook ik ben begonnen met de nieuwe Webapp.
Wat mij opvalt met het schakelen van een lamp, bij de oude kon ik lamp aan of uitschakelen door simpel op de lamp te klikken.
Bij de nieuwe webapp komt er een extra menu en hier moet ik dan in of uitschakelen.
Is dit aan te passen?

Een lamp met een dimmer heeft een slider, wat is het meest handig om deze uit te schakelen? Een extra button? Nog tips of tricks?

Het is even wennen, maar het ziet er goed uit :!:
Mvg, Mark

4 Unit's met ethernet. Nodo-Mega V3.7, Product=SWACNC-MEGA-R744
Devices: Diverse Kaku's, DS18b20, DHT11, LCD, WS3500, CNY70, BPW40, LDR, Watersensor, Slimme meter kaifa MA304, RFLink, Raspberry PI, Domoticz Eigenbouw behuizing
Gebruikers-avatar
markuser
 
Berichten: 497
Geregistreerd: 29 feb 2012, 13:19

Re: Nieuwe WebApp

Berichtdoor Paul » 26 maart 2015, 19:57

markuser schreef:Ook ik ben begonnen met de nieuwe Webapp.
Wat mij opvalt met het schakelen van een lamp, bij de oude kon ik lamp aan of uitschakelen door simpel op de lamp te klikken.
Bij de nieuwe webapp komt er een extra menu en hier moet ik dan in of uitschakelen.
Is dit aan te passen?

Een lamp met een dimmer heeft een slider, wat is het meest handig om deze uit te schakelen? Een extra button? Nog tips of tricks?

Het is even wennen, maar het ziet er goed uit :!:

Dit inschuif menu krijg je altijd als je de voorgedefinieerde KAKU objecten gebruikt. Je kunt echter ook handmatig een object van het type 'Activity' aanmaken. Die komt gelijk in actie als je er op klikt. Aan de activiteit kun je dan het NewKAKUSend commando verbinden.
Groeten Paul
Paul
 
Berichten: 1152
Geregistreerd: 31 aug 2011, 20:33

VorigeVolgende

Keer terug naar Nodo WebApp

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron