nodo-domotica.nl

Slave nodo om apparaten op te starten

Hier kun je discussieren over hoe je je Nodo inzet voor taken in en rondom je woning of waar dan ook. Leuke tips, deel ze dan hier.

Slave nodo om apparaten op te starten

Berichtdoor albert81 » 20 okt 2012, 17:00

Hoi,

Wegens tijdgebrek ben ik een tijdje niet met mijn nodo bezig geweest. Ik heb reeds een mega met koppelprint en ethernetshield. Deze hangt in de meterkast en werkt uitstekend. Nu wil ik graag in het tv meubel een slave gaan plaatsen welke een MediaPlayer / Nas dmv infrarood kan opstarten. Mijn nas heeft helaas geen opstartmogelijkheid doordat de stroom wordt ingeschakeld.

Maar in welke richting moet ik gaan denken voor mijn slave? Een uno?
Gewoon omdat het kan......
albert81
 
Berichten: 81
Geregistreerd: 25 nov 2011, 13:55

Re: Slave nodo om apparaten op te starten

Berichtdoor rtenklooster » 22 okt 2012, 09:35

Mijn nas heeft helaas geen opstartmogelijkheid doordat de stroom wordt ingeschakeld.

Wat bedoel je hiermee?

Je probleemstelling is mij nog niet helemaal duidelijk. Als ik het goed begrijp wil jij een slave met enkel een IR zender erop in je tv meubel plaatsen?

Wat ik dan zou doen is een losse atmega 328 met een losse RF ontvanger en een IR led aangesloten.
Als je de due versie van mvdbro pakt, kun je via serial een eventlist programmeren. Dit wil niet via rf als je geen ontvanger hebt namelijk.

Op de mega kun je de rawsignals van de officiele IR afstandbediening opslaan, en deze via rf doorsturen.

Op je mini slave stuur je alle rf signalen door naar IR bijvoorbeeld.
rtenklooster
 
Berichten: 377
Geregistreerd: 04 aug 2012, 12:10
Woonplaats: Aduard

Re: Slave nodo om apparaten op te starten

Berichtdoor albert81 » 22 okt 2012, 11:40

rtenklooster schreef: door rtenklooster » 22 okt 2012, 09:35

Mijn nas heeft helaas geen opstartmogelijkheid doordat de stroom wordt ingeschakeld.

Wat bedoel je hiermee?


Er zijn apparaten die aangaan zodra je deze van stroom voorziet. Echter mijn Nas/Mediaplayer doet dit niet. Vandaar dat ik de oplossing zoek in de slave.

Ik ga me eens verdiepen in de losse atmega 328.
Gewoon omdat het kan......
albert81
 
Berichten: 81
Geregistreerd: 25 nov 2011, 13:55


Keer terug naar Nodo toepassingen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast