nodo-domotica.nl

Pulse schakelaar

Hier kun je discussieren over hoe je je Nodo inzet voor taken in en rondom je woning of waar dan ook. Leuke tips, deel ze dan hier.

Pulse schakelaar

Berichtdoor DaveJessen » 16 feb 2015, 14:02

Hello Chaps,

Ik heb mijn Nodo project weer eens opgepakt en ben druk aan experimenteren. Nu loop ik tegen iets aan wat ik niet geheel werkend krijg:

Ik wil d.m.v. een pulseschakelaar de verlichting gaan schakelen via de Nodo, dus alle KaKu verwijderen. Ik heb de pulseschakelaar aangesloten op wiredin 1 en het relais wordt gestuurd via wiredout 1 met het volgende scriptje:

Code: Selecteer alles
WiredIn 1,On; UserEvent 5,1
UserEvent 5,1; VariableToggle 1
Variable 1,0; WiredOut 1,Off
Variable 1,1; WiredOut 1,On


als ik handmatig variable 1 verander van 0 naar 1 dan schakelt het relais (en andersom uiteraard ook) echter als ik de pulse schakelaar bedien gebeurt er niets. Ik heb een condensator gebruikt om de pulsetijd te verlengen, echter geen resultaat.

Iemand een idee om dit werkend te krijgen? Alvast bedankt.
DaveJessen
 
Berichten: 37
Geregistreerd: 13 jan 2014, 15:27

Re: Pulse schakelaar

Berichtdoor kabouter » 17 feb 2015, 10:23

DaveJessen schreef:
Ik wil d.m.v. een pulseschakelaar de verlichting gaan schakelen via de Nodo, dus alle KaKu verwijderen. Ik heb de pulseschakelaar aangesloten op wiredin 1 en het relais wordt gestuurd via wiredout 1 met het volgende scriptje:
Code: Selecteer alles
WiredIn 1,On; UserEvent 5,1
UserEvent 5,1; VariableToggle 1
Variable 1,0; WiredOut 1,Off
Variable 1,1; WiredOut 1,On




Hallo DaveJessen,
ik maak gebruik van onderstaande script
Code: Selecteer alles
Eventlistwrite; WiredIn 1,On; UserEvent 5,1
Eventlistwrite; UserEvent 5,1; VariableToggle 1
Eventlistwrite; Variable 1,0; VariableSet 1,0
Eventlistwrite; Variable 1,0; WiredOut 1,Off
Eventlistwrite; Variable 1,1; VariableSet 1,1
Eventlistwrite; Variable 1,1; WiredOut 1,On

kabouter
 
Berichten: 214
Geregistreerd: 10 nov 2011, 13:57

Re: Pulse schakelaar

Berichtdoor mvdbro » 17 feb 2015, 16:42

DaveJessen schreef:...echter als ik de pulse schakelaar bedien gebeurt er niets...

Ik denk dat die schakelaar tussen wiredin en ground moet worden aangesloten. Dan zou je een WiredIn 1,Off event moeten zien.
mvdbro
 
Berichten: 1092
Geregistreerd: 21 okt 2011, 12:06

Re: Pulse schakelaar

Berichtdoor DaveJessen » 17 feb 2015, 20:03

Thanks, dat was de gouden tip! Ik was te conventioneel aan het denken :oops:
DaveJessen
 
Berichten: 37
Geregistreerd: 13 jan 2014, 15:27


Keer terug naar Nodo toepassingen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast