nodo-domotica.nl

Nodo Small werkt maar gegevens zijn niet zichtbaar in webapp

Hier kun je discussieren over hoe je je Nodo inzet voor taken in en rondom je woning of waar dan ook. Leuke tips, deel ze dan hier.

Nodo Small werkt maar gegevens zijn niet zichtbaar in webapp

Berichtdoor bldewit » 02 feb 2015, 12:18

Hallo,

Ik heb een Nodo Small gebouwd om de ventilatie automatisch aan en uit te zetten op basis van luchtvochtigheid.
De Small werkt, want ik zie dat de KAKU-schakelaar reageert op de momenten die ik heb ingesteld. In de webapp blijft de betreffende schakelaar op grijs staan, en ook de waarde van de variabele zie ik niet doorkomen in de values (bij een eerder experiment met diezelfde variabele op dezelfde small werkte dat wel, staat uiteraard netjes gedefinieerd als variabele 2 van nodo 15...).
Ik ben ervan overtuigd dat ik iets simpels verkeerd doe.....

Daarnaast wil ik eigenlijk de RF niet overbelasten met overbodige informatie. De variabele en de status van de schakelaar wil ik dus wel zien, voor de rest vind ik het niet zo boeiend als het eenmaal werkt.

Welke instellingen moet ik aanpassen?

Hieronder mijn eventlist:
Code: Selecteer alles
1: WildCard All,Variable,15; EventSend RF
2: WildCard All,Variable,15; EventSend HTTP
3: WildCard All,UserEvent,15; EventSend RF
4: WildCard RF,All,0; EventSend HTTP
5: Boot 15; TimerSet 1,5
6: Boot 15; VariableSet 15,0
7: Timer 1; DHTRead 1,1
8: Timer 1; UserEvent 1,1
9: Timer 1; UserEvent 1,2
10: Timer 1; TimerSet 1,60
11: UserEvent 1,1; BreakOnVarEqu 15,1
12: UserEvent 1,1; BreakOnVarLess 2,55
13: UserEvent 1,1; NewKAKUSend 99,On
14: UserEvent 1,1; VariableSet 15,1
15: UserEvent 1,2; BreakOnVarEqu 15,0
16: UserEvent 1,2; BreakOnVarMore 2,50
17: UserEvent 1,2; NewKAKUSend 99,Off
18: UserEvent 1,2; VariableSet 15,0
19: WildCard All,Variable,15; EventSend HTTP
Met vriendelijke groet,
Bart
bldewit
 
Berichten: 34
Geregistreerd: 04 apr 2014, 09:51

Re: Nodo Small werkt maar gegevens zijn niet zichtbaar in we

Berichtdoor bldewit » 04 feb 2015, 13:54

Update:
Wat later zag ik dat het "lampje" op de devices-pagina van de webapp wel ging meeschakelen. Moest misschien alleen gerefreshed worden...

Inmiddels heb ik het script aangevuld met een VariableSend op Timer1, nu komt de waarde wel door naar de webapp.

Iemand nog tips wat ik kan doen om wat minder ethervervuiling in dit script te krijgen?
Met vriendelijke groet,
Bart
bldewit
 
Berichten: 34
Geregistreerd: 04 apr 2014, 09:51


Keer terug naar Nodo toepassingen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron