nodo-domotica.nl

foscam + nodo

Hier kun je discussieren over hoe je je Nodo inzet voor taken in en rondom je woning of waar dan ook. Leuke tips, deel ze dan hier.

Re: foscam + nodo

Berichtdoor rwijbenga » 03 jan 2015, 23:09

Een trial is er niet normaal, maar volgens mij als je de maker even mailt is er wel wat mogelijk wat ik gelezen heb.....
rwijbenga
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 28 aug 2011, 14:58

Re: foscam + nodo

Berichtdoor manjh » 03 jan 2015, 23:38

rwijbenga schreef:Een trial is er niet normaal, maar volgens mij als je de maker even mailt is er wel wat mogelijk wat ik gelezen heb.....

OK, goeie tip. Heb ik zojuist gedaan.
Als het pakket doet wat het moet doen is het een redelijke prijs.
Hans
manjh
 
Berichten: 1172
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Re: foscam + nodo

Berichtdoor rwijbenga » 04 jan 2015, 14:30

Ik gebruik het al een paar jaar, en ook bij vrienden van me draait het goed... Dus moet goed komen. :)
rwijbenga
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 28 aug 2011, 14:58

Re: foscam + nodo

Berichtdoor manjh » 05 jan 2015, 16:44

rwijbenga schreef:Ik gebruik het al een paar jaar, en ook bij vrienden van me draait het goed... Dus moet goed komen. :)

OK, zojuist gedownload en geinstalleerd, zonder enig probleem.
Helaas struikel ik daarna. Ik heb twee cams in huis: een Eminent EM6220, en een eScam QD500.
Beide zijn niet te vinden in de pulldown met camera's.

Jij hebt ook die eScam, hoe heb jij hem in Blue Iris gehangen?

Edit: de eScam heb ik er in gekregen. Gewoon de "H.264 port 34567" geselecteerd. Logisch, toch?
Nu de Eminent nog.
Hans
manjh
 
Berichten: 1172
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Re: foscam + nodo

Berichtdoor rwijbenga » 05 jan 2015, 20:51

Er staan een aantal Eminent camera's in, geven die allemaal geen beeld?

En die Escam gaat inderdaad via die Cantonk versie... :)

Komt vooral door de vele plak merken, bijna alle goedkopere camera's komen van Wanscam af, ook de bekende Foscam's
De Eminent ongetwijfeld ook dus probeer ook eens de Foscam setting's. Gewoon een kwestie van een aantal settings proberen.

Wat ik zo las is de Eminent een Wanscam JW0005.... Maar weet ik niet zeker.
rwijbenga
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 28 aug 2011, 14:58

Re: foscam + nodo

Berichtdoor manjh » 14 jan 2015, 12:04

Inmiddels een weekje ervaring met de eScam, in combinatie met Blue Iris: na enige aanloop problemen werkt het nu goed. De eScam staat niet expliciet in de lijst met supported modellen, maar ik moet zeggen dat de Blue Iris helpdesk me uitstekend heeft geholpen met het zoeken naar een compatible model.
Na heel even gespeeld te hebben met de gratis evaluation version, heb ik besloten het pakket gewoon aan te schaffen. Er zijn wel freeware pakketten te vinden, maar deze is erg goed en het geld waard.

Over de camera: nadeel is dat er een kort kabeltje aanzit met een vrij groot aansluitblok, waar je de voeding en de RJ45 stekker in plugt. No way dat ik een gat in mijn buitenmuur maak dat groot genoeg is om dat blok naar binnen te brengen.
Dus heb ik de stoute schoenen maar aangedaan, en heb de camera uit elkaar geschroefd.
Dan blijkt meteen de kwaliteit. De montageringen zijn van kunststof, maar de camera zelf bestaat uit een degelijke aluminium bol, die je in twee helften uitelkaar schroeft. Afdichting door een rubber O-ring. De kabel gaat via een afdichtrubber met aandrukring door de achterwand. Prima waterdicht.
Elektronica zit op twee printjes: eentje met alleen IR en bewegings sensor, en eentje met de camera onderdelen.
De kabel zit met drie kleine stekkertjes aangesloten op twee printjes. Helaas zijn het buitenmodel connectoren die ik niet zomaar heb liggen.
Wel heb ik een oude CAT5 kabel liggen met de juiste diameter, en 8 aders.
De originele kabel heeft 10 aders, waarvan 4 voor de 12v voeding.
Na even twijfelen de tang gezet in de aders van de oude kabel, en een klein printje gemaakt waar de nieuwe kabel op gesoldeerd is, als verbinding naar de eindjes draad met connectoren.
De andere kant van de CAT5 kabel heb ik voorzien van twee platte 4-polige headers, die gewoon door een standaard plastic electriciteits kabel passen, die ik door de muur heen ga leggen.
Het originele aansluitblok heb ik voorzien van een klein aansluitprintje, met een 8-polige header.
Zo heb ik dus eigenlijk een verlenging van de kabel gemaakt, die ik gewoon door de electr.buis heen kan leggen.
Werkt allemaal prima.

Inmiddels ook een 2e eScam camera besteld. Voor het geld een prima ding!
Let wel: het is een camera zonder PTZ functies. Maar door de groothoeklens is dat niet echt een bezwaar.
Hans
manjh
 
Berichten: 1172
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Re: foscam + nodo

Berichtdoor manjh » 12 feb 2015, 18:06

Ik heb inmiddels drie exemplaren van dit model gekocht en ontvangen, en heb een paar bevindingen te melden.

1: zodra de IR verlichting aan springt, begint het aluminium bolletje waarin de camera zit lekker warm te worden. Niks om je zorgen om te maken, bij Remco draait hij al ruim een jaar zonder problemen. Zorgt er wel voor dat er weinig sneeuw op blijft liggen... 8-)

2: de meegeleverde software is bagger, en niet alleen omdat het in het Chinees is. De eerste camera heb ik nog kunnen configureren met het meegeleverde programma. Daarna ben ik snel overgestapt op Onvif Device Manager. Even google-en, is gratis downloadbaar en werkt geweldig.

3: het is handig om even een reeks IP nummers te reserveren, want als je eenmaal begint met een IP camera, komen er snel meer. En denk erom: vanuit de doos is de camera vast ingesteld op IP adres 192.168.1.10. Dus zodra je er twee hebt, is er een conflict. Gewoon meteen even een "eigen" IP adres instellen dus.

4: Blue Iris is zeer aan te bevelen, zeker als je meer dan 1 camera hebt. De mogelijkheden zijn gigantisch, en support is zeer goed.
Hans
manjh
 
Berichten: 1172
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Re: foscam + nodo

Berichtdoor rwijbenga » 12 feb 2015, 20:27

Amen !

En nu hopen dat er een mogelijkheid komt in de webapp om via een url een webcam plaatje weer tegeven. 8-)
rwijbenga
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 28 aug 2011, 14:58

Re: foscam + nodo

Berichtdoor manjh » 13 feb 2015, 08:41

Een embedded scherm zou prima zijn. Je kunt dan kiezen voor 1 enkele cam, maar ook voor het overzicht scherm van de Blue Iris server...! :)
Hans
manjh
 
Berichten: 1172
Geregistreerd: 29 aug 2011, 14:39

Re: foscam + nodo

Berichtdoor rwijbenga » 14 feb 2015, 19:53

Kan Martin of Paul daar eens een licht over laten schijnen?
Naar mijn idee een vrij simpele pagina / link die erin moet komen....
rwijbenga
 
Berichten: 344
Geregistreerd: 28 aug 2011, 14:58

VorigeVolgende

Keer terug naar Nodo toepassingen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron